פרידה מרחוק: עצות ונקודות מבט

תאריך פנייה: 12.12.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גיא
פרידה מוזרה
12.12.2012 • 18:03

אורן שלוםאני בן 26 ובת זוגתי קטנה ממני בשנה אנחנו כבר שנתיים ביחדלפני 4חודשים היא טסה לחול לתוכנית של חילופי סטודנטים לתקופה של 6חודשים , החלטנו שאנחנו נשארים ביחדלפני 3שבועות דיברנו בטלפון והיא אמרה לי שמאד מפריע לה שאני החבר הראשון הרציני שלה ושהיא מרגישה שהיא לא חוותה מספיק לפני שהיא הכירה אותיושהיא רוצה TIME OUT , הרגשתי שלנסות להתנגד רק יגרום לה להתרחק ממניושתעשה מה שטוב לה ,האמת שאני קצת מבולבל מכל השיחה , אחרי שבועיים שעיקלתי מה קרה נשארתי עם המון סימני שאלה , לא ממש מבין מאיפה זה הגיע הכל היה מעולה בארץ. החלטנו שבשביל להקל עליינו לא נדבר בטלפון בזמן הקרובהשיחה מאד מטושטשת לי ואני לא ממש זוכר את רובה (אני מניח שהרוב זה בגלל ההלם וזה שלא ציפיתי לכזאת שיחה) אני מאד אוהב אותה ורוצה שנחזור להיות ביחד אבל ברור לי גם שלשלוח הודעות ולהתקשר רק יגרום לה להתרחקמובן לי שאלמנט של בדידות בחול יכול ליצור מצב שהיא מרגישה שהיא צרכה קירבה למישהו אחר ועם כמה שזה כואב אני יכול להבין את זה.אני רוצה לדעת מה אני יכול לעשות בשביל שהיא לא תוותר עלי ועל הקשר המיוחד שיש לנו , האם להתקשר אליה יכול לעזור? לפחות בשביל לפתור חלק מהסימני שאלה שיש לי , זאת לא הפרידה הראשונה שלי אבל מאד קשה לי כי הקשר שלנו היה מאד טוב וגם בגלל שזה הגיע בהפתעה ובטלפון ואני סך הכל מרגיש מאד חסר אוניםתודה מראש

ד"ר אורן חסון
כשלא את הכל אתה יכול לדעת
13.12.2012 • 18:23

גיא יקר,
פרידה בקשר ומרחק מובילים, לעיתים קרובות, לפרידה. לא קל לשמור על קשר, ועל המתח ועל הציפיות, על הביטחון באהבה ובצד השני, ועל זכרון האהבה, ובעיקר על הויתור על התנסות עם אחרים (כן, גם כשזכרון האהבה הולך ודועך בגלל המרחק), כאשר נמצאים מרוחקים זה מזה. אני חושב שאתה קורא את התמונה נכון, עד כמה שזה כואב. גם כיוון החשיבה שלך הוא נכון. אני מציע שתסמוך על עצמך, על האינטואיציות שלך, ונסה או שלא תנסה לעשות את מה שאתה חושב עליו, על פי הבנתך. אתה חושב נכון, אתה מרגיש נכון, וגם אם אתה מאוכזב או חושש, אתה חושב נכון, בנתון שלא את הכל אתה יכול לדעת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083