עור דק: ייעוץ ותמיכה

תאריך פנייה: 12.12.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אני
אולי לא הפורום המתאים
12.12.2012 • 22:30

שלום
אורןאני מבינה שזה לא הפורום המתאים לבעייה שאציג, אבל אני כל כך מעריכה את תשובותיך ומקווה שתוכל קצת לעזור לי לשפוך אור או להפנות אותי לעזרה מתאימה.אני בת קרוב לארבעים. גרושה, ללא ילדים (מבחירה), בזוגיות טובה ובריאה. בריאה - הרבה בזכותו, שמצליח להכיל אותי, עם הבעיות והחסרונות שלי. הבעייה שלי היא היחסים שלי עם העולם. אנשים. בכל קונסטלציה, מהר מאד אני מגיעה למצב בו אנשים מתרחקים ממני. אני לא שומרת על קשרים לאורך זמן. יש לי המון קשיים חברתיים. אני לא כל כך יודעת איך להתנהג. מאד חסרת בטחון בחברה. אני נראית לא רע, רוב חיי היו לי קשרים עם גברים בעיקר ופה ושם חברה טובה. אבל תמיד זה נפסק אם בפיצוץ ואם בדעיכה. אני כן אדם זוגי. אני מעריכה את עצמי בן אדם טוב. באמת, יש לי המון כוונות טובות ויש לי חמלה גדולה כלפי חלשים. קשה לי לדעת איך אני מצטיירת בעייני אנשים. אף פעם אין לי את היכולת לברר את זה.זה מאד מאד מתסכל אותי. אני מרגישה שעליי לנתק את עצמי מהחברה בגלל שמרגישה מאוסה ומנודה ולא רצויה ולא אהובה. אני במצב נפשי מאד מאד קשה. הבטחון העצמי שלי בשפל. הייתי בטיפול במשך שנה והפסקתי אותו כי לא עבד לי. לא יצאתי עם תובנות משמעותיות לגבי עצמי. אני חסרת אונים. אם לא בן זוגי כרגע שעומד לצידי ותומך ככל יכולתו הייתי באמת מתפרקת. אני יודעת להגיד על עצמי מעט מאד דברים. אחד מהם, זה שבוודאות אני מאד מאד רגישה. יש לי עור דק ביותר ויש לי קולטנים מאד עדינים לקלוט מבטים, שפת גוף, טון דיבור. ולא רק במובן זה. אני מאד ערה לסבל של בעלי חיים ושל חסרי ישע בכלל. לבי נשבר ואני בוכה בשניות וזה משפיע עליי קשה. מצד שני יש לי הומור ציני ולא תמיד מובן. אני מתחילה לשנוא את עצמי כבר מרוב שאני בטוחה שלא יכול להיות שכולם טועים. תוכל לעזור לי במשהו?

ד"ר אורן חסון
עור דק
13.12.2012 • 18:27

את יקרה,
השתמשת כל כך יפה ונכון במושג "עור דק", כי אכן, עושה רושם שזה מה שיש לך. מכיוון שאני מבין את הקשיים שלך מחד, אבל גם לא חושב שיש לך בעיות נפשיות "קליניות", פרט לרגישות רבה, הייתי רוצה שתגיעי אלי לפגישות. אני חושב שאוכל לעזור לך הן כי בשל הניסיון הטיפולי שלי עם נשים עם עור דק, והן בשל אורך הרוח האישי שלי שיוכל, כך אני חושב, להיות לך מודל טוב. תוכלי לראות, עם הזמן, שגם זה כלי עזר בתהליך שתעברי, כפי שזה משמש ללא מעט אחרים המגיעים אלי ליעוץ. ואני חושב שאת גם מבינה שכל הלימוד העצמי הזה חשוב גם כדי להקל על בן זוגך, ויותר מזה, שאת יודעת שבתמורה תרגישי יותר ביטחון איתו. אם את מתגוררת באזור המרכז, אנא צרי איתי קשר. אם לא, דברי איתי על אפשרות לנהל פגישה או פגישות מרחוק. ובכל מקרה, אם לא אוכל לעזור לך, אוכל לומר לך את זה לאחר מספר קטן מאד של פגישות, ואולי גם לכוון אותך לאדם המתאים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083