זוגיות בפרק ב': התאמה ושינוי

תאריך פנייה: 11.12.2012 מס׳ הודעות: 8
חיפוש נושא
אילנית
איך סוגרים דלת?
11.12.2012 • 13:45

אני בת51.גרושה 12שנה.הייתי כמעט שנה עם גבר גרוש.בהתחלה הוא לא היה בטוח אם להמשיך.אחרי הייתה תקופה יפה.חשק ורגשות .בשבתות נפגשנו.טילנו חיפש קירבה.בערבי שבת היה עם חברים ואני ל ב ד. בחודש אחרון לא מרגיש טוב. כאבי גב.נרדם בישיבה.נרא עיף וחלש.יחד עם זה בשבת יצא לטיל עם חברים גם השבת מתחנן.כבר לא מרגישה נחשקת.אמר לי אתמול שיחליף אותו.שההמצפון לא נותן לו מנוחה.פעם הרגיש מחויב אז חשבתי שהביחד יגדל עם הזמן.אתמול בערב דרשתי לשלומו.דיברנו.הבטיח לתקן משהו בבית. יש לו מפתח.מה צעדים שלי לעשות?להתנתק?להתחיל לדבר עם אחרים? לחכות לנס?חג אורים שמח! תודה מראש.

ד"ר אורן חסון
שינוי זעיר
12.12.2012 • 00:19

אילנית יקרה,
לפרק ב' אנשים מגיעים יותר "שלמים" מאשר לפרק א'. ביותר "שלמים" אני לא מתכוון ליותר טובים או ליותר רעים, אלא שהעולם שלהם שלם יותר, האופי שלהם ברור יותר, וקשה יותר להכניס משהו חדש למסגרת הזו מבלי להזיז דברים אחרים. ולרבים, קשה להזיז את הדברים האחרים. כך שכדי שהוא יוכל להתאים לזוגיות שאת רוצה בה, הוא צריך להזיז הצידה דברים שמבחינתו הם חשובים, ולפנות את הזמן על חשבונם. מבחינתו, זה לא קל, כנראה, כי הוא רגיל אליהם וכי הם חשובים לו. העובדה שאת יכולה לעשות זאת, אינה מעלה ואינה מורידה, משום שהוא בנוי אחרת. ואת צריכה להחליט אם הגבר, על כל מעלותיו וחסרונותיו, מתאים לך, גם אם השינוי שיעבור יהיה שינוי זעיר בלבד, כי אינו מסוגל להרבה יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אילנית
שינוי זעיר
12.12.2012 • 10:17

חשבתי שעם הזמן הוא ירצה יותר.הייתה תקופה שגם הרגשתי כך.אבל עכשיו אני שומעת הרבה"תחליפי אותי" "את צריכה אחד פנוי ושקט יותר..." למה מרגיז אותי לשמוע את זה? גם החשק מת כמעט.מרגיש לא טוב אצלי.עם חברים מטיל ובריא.מה אני עונה לו ל"תחליפי אותי"? קשה לפרק יחסים של שנה שהייתה שם נתינה גדולה רגש והרגל. רוצה לנסות קשר חדש.מה אומרת לו לסיכום?ואיך מזהה בהתחלה משהו שלא יצמח עם הזמן? ושוב תודה!!!

ד"ר אורן חסון
מה שקל ומה שנכון
13.12.2012 • 18:22

אילנית יקרה,
בודאי שמרגיז לשמוע את ה"תחליפי אותי" אם זה בא כל כך בקלות, כי זה נותן לך את הרושם שאת לא חשובה, ושהוא מוותר עליך בקלות. אלא שלפעמים זה מגיע כאשר הוא מוותר על עצמו בקלות, יותר מאשר עליך. אני חושב שתצטרכי לתת לו לעשות את צעד הפרידה כדי לדעת באמת מה הוא רוצה, ולא לתת לו לגרום לך להקל עליו. לא בטוח שזה באמת מה שהוא חושב שנכון לו, אלא אולי רק שזה מה שיותר קל לו. נסי להישאר שם עוד קצת, לומר לו שאת רוצה למרות שקשה, ושאת מבינה שלא קל גם לו, אבל שיפסיק להרגיש רחמים עליך, ושיעשה את מה שהוא רוצה, שזה אומר, להיות איתך אם הוא באמת רוצה, ושיתאמץ קצת, כפי שגם את עושה, כי את באמת רוצה.

בברכה,
אילנית
מה שקל ומה שנכון
14.12.2012 • 13:41

אני כבר התחלתי לחשוב על להכיר מישהו חדש.אבל התשובה שלך עזרה לי להבין לעומק את המצב.רק לא מבינה מה הכוונה "להשאר שם עוד קצת זמן"?לתת לזה תקציב של זמן?כמה זמן לתת?כי הוא מרא סימני מחויבות.לפעמים מוותר על טיול בשבת כי"מחויב ולא נעים לו שאני לבד"ה"לא נעים"אומר גם על רצונו?. פיזית היה מוכן להתאמץ הרבה בשבילי.דאג לבד לאזכרה שלאמי.השקיע זמן וכסף.ועוד הרבה עשה...

אילנית
מה שקל ומה שנכון
14.12.2012 • 17:44

כנרא שהוא מחפש את הנכון..אני כבר כמה ימים לא מרגישה טוב. סיפרתי לו אתמול.אז בצהריים בא לבקר.אמר כי הזיז כמה דברים בשביל זה.היה נרגש.גם אותי זה ריגש.ככה אני מכירה אותו.הדלקנו נרות,שרנו ונסע.רואה בכך סימן נכון.

ד"ר אורן חסון
לא בכל תנאי
17.12.2012 • 00:16

אילנית יקרה,
עושה רושם באמת שאכפת לו ממך. אבל יחד עם זה, קחי בחשבון שמה שקורה לו הוא שכאשר הוא מרגיש מואשם, או כאשר הוא מרגיש שהוא "לא ממלא את תפקידו" כראוי, או לחוץ, הוא יכול להחליט שהוא מוותר. זה לא אומר שזה מה שהוא באמת רוצה, אלא שזה יותר קל לו. ולכן את זקוקה לסבלנות איתו, ולא לאבד את האומץ או את הביטחון שלך שהוא מוכן להתאמץ לטובתך, אבל לדעת שזה לא בכל תנאי. וכנראה לא בגללך, אלא בגלל היכולת שלו לעמוד בלחצים.ואם את תראי לו שאת שמחה בו, ושהוא חשוב לך, ושתראי לו שטוב לך כשהוא עוזר לך, הוא כנראה יעשה זאת יותר, כי זה יחזק אותו בכך שהוא איש טוב. אולי הוא לא תמיד בטוח בזה.

בברכה,
אילנית
לא בכל תנאי
17.12.2012 • 11:03

מתנה שנתתה לי אין לה ערך!!אני יקר
א אותה כל יום כמו תפילה.