פרידה מקשר: תמיכה ותכנון עתיד

תאריך פנייה: 04.09.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מריאל
פרידה
04.09.2010 • 22:11

שלום
אני יצאתי עם ארוסי כשלוש שנים, לא ממזמן נפרדתי ממנו בעקבות קשיים בתקשורת איתו וריבים בלתי פוסקים. ההחלטה שלי להפרד ממנו לא שלמה, אבל יותר לא שלמה להתחתן איתו במצב הנוכחי.אני פרודה כמה ימים ממנו, ואני לא מפסיקה לחשוב מה מידת האחריות שלי בשבר בקשר, האשמה עצמית על דברים שעשיתי, והאם אם הייתי אחרת אולי זה היה עובד. אני יודעת ברציונל שזה לא נכון ושמגיע לי משהו יותר מתאים לי אבל בפועל, ברגש אני לא מפסיקה לחשוב.חשבתי על פעולות על מנת להעסיק אותי אבל אין לי חשק.בקשתי אליך איך מתגברים על הפרידה בלי להתרסק ?ואיך אני מתגברת על המחשבות האלה ?תודה רבה : )מריאל

ד"ר אורן חסון
תמיכה, וצפי לעתיד
06.09.2010 • 00:32

מריאל יקרה,
פרידה מקשר של שלוש שנים, ובעיקר לאחר שהיו לך ציפיות גבוהות ממנו, היא קשה. הרעיון של חיים משותפים ועתיד משותף, יוצר קו של ציפיות בין ההווה לעתיד, אשר נשבר יחד עם הקשר. את צריכה לתכנן את העתיד שלך מחדש. יכול להיות שאת מקשרת את תחושת האובדן אל חבר לשעבר שלך (השתמשת כלפיו במושג "ארוסי" – הוא כבר לא, צריך להפנים את זה), במקום לקשר את אי הודאות, ותחושת האבודה בעולם שהפך להיות צפוי פחות, עם העתיד הלא ברור, ולא איתו דווקא.מה שאומר שאת צריכה ללמוד לבנות את העולם מחדש, וגם ללמוד לבנות לך תחושה של ביטחון רב יותר, בעצמך ובעתיד טוב. זה לוקח זמן. זה מותנה, כמובן, בבטחון ביכולת שלך למצוא מישהו מתאים ולבנות קשר טוב. גם זה לוקח זמן.אם את מרגישה צורך לקבל תמיכה, קבלי תמיכה מחברות, ידידים, משפחה, ונסי, במקום לשקוע ביאוש, כשאת שוקעת, לשקוע בתכנון עתיד חדש. ואם את זקוקה לסיוע מקצועי, זה יכול להקל על התהליך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083