טיפול זוגי לפני חתונה

תאריך פנייה: 04.09.2010 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
דורה
מבוי סתום
04.09.2010 • 16:01

ד"ר חסון שלום
קודם כל אודה לך על תרומתך לקהילה.אני וחבר שלי יחד כבר שנה וארבעה חודשים. נפגשנו במקרה במסיבת יומהולדת של חבר משותף. ולאחר שיחה קצרה גילינו ששנינו עובדים באותו מקום והוא סיפר שלפני שלושה חודשים יצא מקשר של שש שנים מיוזמתו.למרות זאת, החלטתי לתת הזדמנות לקשר. התחלנו לצאת, ובמשך ארבעת החודשים הראשונים נפרדנו וחזרנו כארבע או חמש פעמים עקב הקשר הקודם שלו. כלומר, הוא לא הצליח להתגבר על יסורי המצפון והיה נורא מבולבל מה שהוביל לפרידות תכופות בינינו. לאחר התקופה הזאת, הוא התנתק לגמרי מהחברה הקודמת והתחלנו לבנות את הקשר.לאחר תקופה של כשבעה חודשים בקשר, אני החלטתי שהכל גדול עליי- העבודה, הלימודים ובעיקר הקשר שלא הראה סימני התקדמות. בעקבות החלטה זאת, עזבתי את הכל וטסתי לחו"ל לתקופה של כשלושה חודשים. החלטנו לא להיפרד ושמרנו על קשר טלפוני די הדוק. כשחזרתי לארץ הוא הציע שנעבור לגור יחד- וכך עשינו. בתחילה הייתי נורא מבולבלת, בעיקר בעקבות טענות שלו לכך שלא הייתי לגמרי לויאלית אליו בתקופת הטיול (מה שלא היה נכון).חודש לאחר שחזרתי החלטנו לטוס שוב לחו"ל, הפעם יחד, לתקופה של שבוע. במהלך הטיול כמעט ולא הצלחנו להינות, אפשר להגיד שבסוף הטיול הגענו למצב נורא ואיום. כל הטיול היה מאבק כוחות אחד גדול- כמעט על כל דבר. יש לציין ששנינו אנשים מאוד דעתנייים ושטלתנים והדבר התבטא מאוד במהלך כל הטיול.חזרנו לארץ עם מועקה מאוד גדולה, שנינו אוהבים אחד את השני מאוד, אבל לא ממש מצליחים להגיע לעמק השווה. החלטנו להמשיך ולנסות להשתדל יותר.בתקופה האחרונה (בחודש וחצי האחרונים), אנו מתנהלים סביב נושא נוסף של מאבקי כוחות, הפעם שסובב סביב מקום העבודה. הוא לא מוכן שאקח תפקיד מסויים הכולל בתוכו עבודה חלקית בחו"ל (כמה ימים בחודשיים בממוצע).אני החלטתי שפה עובר הקו האדום שלי, אני לא מוכנה לאבד את עצמי ואת כל מה שאני שואפת אליו בגלל קנאה מצידו (הוא מפחד שאטוס לחו"ל ואשנה את דעתי לגביו ואהיה עם גברים אחרים). החלטתי לצאת לכמה ימים מהבית וישנתי אצל חברה. אמרתי לו שאני אוהבת אותו ואוותר על הרבה בשבילו, אבל עד כאן.יש דברים שאי אפשר לוותר עליהם.הוא מצידו טוען שהוא לא מוכן שכל פעם שנגיע למקום קשה אני אפרק את החבילה.(זה קרה כבר פעמיים בעבר הרחוק שלא הצלחתי לעמוד בעומס בקשר וארזתי את הדברים והלכתי). אנחנו כרגע במבוי סתום, הוא הציע שניקח קצת חופש אחד משני, אבל אני טוענת שזה לא יעזור ושאנחנו צריכים לתת צ'אנס לצד שלישי- כלומר טיפול זוגי שאולי יעזור להתגבר על המצב ולפתור את הבעיה.הוא אמר שיחשוב על זה, אני מצידי מרגישה שזה קצת יותר מדי ללכת לטיפול זוגי עוד לפני שנישאנו.. אשמח אם תוכל לסייע לי בדילמה המונחת מולי.אני רוצה לציין כי אנחנו לא מתאימים מהרבה בחינות אבל מאוד אוהבים אחד את השני ורוצים שזה יצליח. אני בת 24 והוא בן 30.

ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי לפני החתונה
05.09.2010 • 00:53

דורה יקרה,
זוגות רבים מגיעים לטיפול זוגי עוד לפני החתונה. מה שחשוב הוא באמת הרצון שלכם להיות ביחד, והרצון שלכם להתגבר על קשיים, יותר מאשר השלב בזוגיות שבו אתם נמצאים. ובהחלט יכול להיות שבטיפול זוגי טוב ונכון, שניכם תלמדו מזה לא מעט דברים על עצמכם, ותלמדו לחיות טוב יותר בשיתוף, גם כאשר אינכם מסכימים זה עם זה. לא על כל דבר אתם צריכים להסכים. אתם רק צריכים ללמוד לוותר, מדי פעם, מבלי להרגיש שנדפקת, או מאויימים מכך שיצרתם תקדים, ושמכאן והלאה תמשיכו לוותר לצד השני כל החיים. אין סיבה שתרגישו כך, ושניכם צריכים ללמוד לבטוח בצד השני הן בשיקול הדעת, והן ברצון ההדדי להיטיב זה עם זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דורה
טיפול זוגי לפני החתונה
06.09.2010 • 23:27

תודה רבהמה שכתבת מתאר בדיוק את מה שאני מרגישה ואני בטוחה שגם את מה שהוא מרגיש...דברים מרגיעים

ד"ר אורן חסון
בהצלחה!
07.09.2010 • 09:52
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083