פרידה מנישואין: למה אנשים עוזבים

תאריך פנייה: 06.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורית
מנסה לעזור להורים.. המשך
06.03.2006 • 18:43

ד"ר חסון שלום
רב,הודעה זו היא בהמשך להתכתבות קודמת איתך מתאריך 27/2/06דיברתי עם אמא שלי בנוגע לייעוץ ואף נתתי לה את הטלפון והיא מוכנה ללכת כדי "שיטפלו בכל הבעיות של אבא שלי", אך שהבנתי שלפגישה הראשונה שניהם צריכים להגיע, הצעתי לאבא שלי שיגיע לייעוץ בטענה שהמצב הזה לא טוב לאף אחד מהם וכדאי שמישהו מבחוץ שהוא יותר אובייקטיבי, מיקצועי ושלא לטובת אף אחד מהם יוכל לעזור, אבא שלי בתגובה אמר שהוא לא רוצה לשפר ולתקן אצלו שום דבר, ושהבעיה היא אצלה ואם היא רוצה אז שהיא תלך הוא מצידו רק רוצה שאמא שלי תפסיק להציק לו כי היא פשוט מפריעה לו לחיות (!!!)הוא לדבריו לא ילך לשום ייעוץ "כי לייעוץ הולכים כשיש עדיין רצון לתקן ולשפר את המצב" ולו אין יותר כוח לזה נישבר לו ושהוא הולך לחתוך את הנישואים האלו. כששאלתי אותו לאן הוא מתכוון ללכת הוא אמר לבית אחר.אמא שלי יכולה לפעמים לשגע פילים היא מסוגלת להטיח האשמות והעלבות על אבא שלי לחלל החדר כשאבא שלי שם במשךשעותולא מרפה.מצד שני אבא שלי לא יודע לדבר בנחת ובסבלנות במיוחד לא עם אמא שלי והוא תמיד מזלזל בה (במין סגנון דיבור כזה)אגב האפשרות שלאבא שלי יש מישהי היאבלתיסבירה לחלוטין אבא שלי מאוד בן אדם של בית ומשפחה, רק שבשנים האחרונות המריבות ביניהם רק גדלות ומדי פעם הם משלימים עד המריבה הבאה. אציין כי אבא שלי הוא אדם שלא תמיד מסוגל לשלוט בעצבים שלו (כן עד העבר הלא כל כך רחוק הוא היה גם משתמש באלימות) בנוסף מאוד קשה לנהל איתו שיחה שהיא לא בצעקות (הוא תמיד צועק או מרים את הקול) הוא טוען שככה הוא ושהוא לא רוצה להשתנות.וסליחה על האורך פשוט רציתי לתת לך כמה שיותר פרטים על המצב שלהם כדי שתוכל לאבחן את בעייה שלהם הכי טוב.שורה תחתונה.....מה אני עוד יכולה לעשות כדי להזיז את אבא שלי לטיפול? הוא חייב את זה וכך גם אמא שלי. מצד שני אולי במצבם כבר אין מה לעשות? אציין כי אני לא גרה איתם בבית כבר 3 שנים, אחי בצבא וגר בבית ועוד אחות קטנה בת 10.המון המון תודה לך.....אורית

ד"ר אורן חסון
יעוץ בעל כרחו
07.03.2006 • 12:36

אורית יקרה,
לפעמים אנשים עוזבים זוגיות, ובכלל זה גם נישואים ארוכים, כי הם מגיעים למסקנה שלבד עדיף להם מאשר ביחד. למעשה, זה אפילו נכון יותר לעזוב מסיבה זו, מאשר בגלל בן/בת זוג. כך שיכול להיות שאין מה לעשות במקרה של הורייך, ואולי פרידה היא הדבר הנכון לשניכם, גם אם הם או אחד מהם לא רוצים זאת היום.בכל מקרה, אמנם רצוי להגיע ליעוץ ביחד, אבל גם יעוץ פרטני יכול להועיל לזוגיות, ולפעמים בן הזוג ה"סרבן" מחליט להצטרף אחר כך בעצמו לתהליך. אנא ראי קישורכאן, לפרטים נוספים בעניין זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083