פרגון בזוגיות: מה עושים?
צביה
טיפול זוגי
⌄
באמת התחלתי הקשרים כדי ללכת לטיפול זוגי, תודה על העצה. אבל דבר אחד מציק לי בטיפול הזוגי והוא: ששום דבר שיקרה אחרי הטיפול לא יבוא כי הוא רוצה, אלא כי אמרו לו לעשות בטיפול. ודבר כזה לא מסתדר לי בחשיבה שלי. לפי דעתי מישהו שאוהב צריך לעשות דברים שבאים מהלב כדי שיכנס ללב. אבל אם בא בן אדם שלישי שלא שייך למשפחה ואומר שבזוגיות תעשו ככה וככה ואז הוא קם ועושה. זה לא אמיתי. אני לא יודעת עם אני אצליח להתגבר על המחשבה הזאת ולקבל את זה.בעלי הוא בן אדם שלא יודע לפרגן ולהגיד מילה טובה,ירדתי 44 קילו במשך שנה והוא שום מילה טובה אפילו הקטנה ביותר כשכולם מסביב פירגנו. היה לי יום הולדת לא מזמן, אפילו מזל טוב קטן לא אמר, אני לא מבקשת מתנה, רק מזל טוב. מצידו היינו צריכים כל היום לעשות סקס וזהו ואהי רוצה קצת יותר מזה. שוב תודה על ההיתייחסות.
ד"ר אורן חסון
אז היועץ הזוגי אמר לו... אז מה?
⌄
צביה יקרה,
יש בגישה שלך טעות אופטית. אם בן זוגך לא יודע לפרגן, הוא לא "ירצה" לעולם לפרגן. זהו דבר שהוא צריך ללמוד, וללמוד זה דרך הרגליים, ודרך שינוי ההרגלים. כשהוא ילמד שזה עושה לו טוב, הוא יתחיל לרצות לעשות את זה. אני נוהג, אגב, ללמד את בני הזוג דברים מסוג זה בנפרד, בדיוק כדי שהצד השני לא יעמוד עם סטופר ביד, לראות מה נעשה ומה לא, וגם כדי שלא תהיה תחושה שהדברים מלאכותיים, אלא שתישאר תחושה של עמימות ושל אפשרות שהדברים נעשים מתוך כוונה. אבל אני גם מדריך את הצדדים ללמוד לקבל שינוי חיובי בצד השני בתגובה חיובית, כדי לחזק אותו. אם לא תחזקי את השינויים החיוביים שהוא יעשה, אפילו אם הם בהנחייה של היועץ הזוגי, הוא יפסיק לעשות אותם, כי הם לא יתנו לו שום דבר. ואת תצטרכי ללמוד לתת את המשוב החיובי לפרגון, למשל, גם אם את לא "רוצה" לעשות את זה, כי את עדיין כועסת, למשל. אלו הם שינויים רגשיים חיוניים ששניכם חייבים לעשותם כדי לשנות את היחסים ביניכם.
צביה
אז היועץ הזוגי אמר לו... אז מה?
⌄
ד'ר, אני מאד רוצה לאמץ את הגישה הזאת שלך, אבל מאד קשה לי לכעוס וגם לתת משוב חיובי, זה דבר הכי צבוע שאני מכירה. ולא מצליח לי לעשות ב' כאילו'. הייתי רוצה לשנות גישה זו ולא מצליחה. קשה לי עם הכאילו הזה!!!!
ד"ר אורן חסון
דריכה במקום
⌄
צביה יקרה,
זה השינוי שתצטרכי ללמוד בתהליך טיפולי. באותה מידה, הרי גם את רוצה שהוא יפרגן לך, וגם הוא לא יודע ולא יכול. אז לא היית רוצה שילמד? כי ממנו, לבד, את יודעת שזה לא יבוא. עובדה שזה לא בא עד עכשיו. ואם הוא לא ילמד ואת לא תלמדי, תישארו באותו המקום.