טיפול בשקרים: מה לעשות?

תאריך פנייה: 06.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לילי
שקרים
06.03.2006 • 11:49

שלום,
יש לי בעיה מאוד מכוערת, אני שקרנית ובוגדנית והכי עצוב שאני גם "חכמה " בדברים אלו..בד"כ אנשים שמשקרים נתפסים בגלל שהם לא יודעים לתמרן בין השקרים ולא יודעים לזכור את השקרים, אני כל כך טובה בזה שאנשים פשוט לא תופסים אותי בשקרים, אני משקרת סתם וגם לא סתם בכל תחומי חיי, הוריי כמובן מכירים אותי ואת האופי שלי וגם את השקרים שלי (שיקרתי עוד מהיותי ילדה קטנה ) ובן זוגי גם "עלה" עליי, אני גם בוגדנית, אפילו בגדתי בחברותיי עם חברות אחרות ( לא מיני כמובן אלא נפשי )..אני מרגישה שאני מתחמנת את כל העולoםן כל הזמן ורוצה להפסיק...בבקשה, אימרי לי, מאיפה מתחיל השינוי, מאיפה זה נובע?מה בעצם קורה לי?זה נראה כאילו העניין תורשתי ..כי אני לא שולטת בזה..

ד"ר אורן חסון
טיפול בשקרים
07.03.2006 • 12:29

לילי יקרה,
מרבית האנשים שמשקרים באופן כרוני, אינם מודים בזה. העובדה שאתרוצהלעשות משהו בעניין, היא כבר התקדמות חשובה מאד.התופעה הזו אינה תורשתית, אבל היא אולי נראית לך כך כי את זוכרת אותה מאז שאת זוכרת את עצמך. את עושה זאת כי זו הדרך שבה למדת להשיג דברים ולקבל הערכה, אבל זאת, כמובן, בעיקר מאנשים שמכירים אותך באופן שטחי, כי עם אנשים שמכירים אותך היטב, את משלמת את המחיר.זה תהליך לא קל, שכדאי שתיעזרי בו ביעוץ מקצועי/פסיכולוגי. ויש אפשרות לעשות זאת, כאשר את באמת מוכנה לשנות, ועושה רושם שזה המצב. וכנראה יפה שעה אחת קודם, כלומר, כשאת עדיין צעירה (בשנות העשרים שלך או קודם?), מאשר הרבה שנים בתוך נישואים, ולאחר משקעים מכל הכיוונים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083