פרידה מכוערת: למה קשה להפרד?

תאריך פנייה: 29.11.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלמונית
איך עושים את זה?
29.11.2005 • 22:01

ד"ר חסון שלום.
אני נמצאת בקשר שנמשך כ 3 שנים ומכירה את בן זוגי כ 4 שנים נפדנו למשך שנה שלמה מכיוון שהוא החליט לטוס לחול, לאחר שהוא חזר משום מה זה היה מובן מאליו שאנחנו חוזרים להיות ביחד, בכל אופן במשך כל הזמן שלי איתו הייתי מאוהבת בו אהבה עיוורת ואובססיבית והייתי (עדיין) אני נתפסת בעיניו כמובן מאליו, הענקתי לו את כל כולי את האהבה שלי, את הכסף שלי וויתרתי על המון דברים שרציתי לעשות ושאני אוהבת.הייתי בוכה המון הוא הכאיב לי ובנוסף כשהיה בחול הכניס בחורה להריון והיא הולידה תאומים אך הם נפטרו.למרות שלא הייתי איתו באותה תקופה אני חשה כואבת אני מרגישה שמגיע לי יותרהוא לא מפסיק להעליב אותי ולהפוך אותי לקטנה, אני לא מאושרת ואני יודעת שאני צריכה להפרד ממנו, אין לי שום רגש כלפיו יותר.אני רק לא יודעת כיצד לעשות את הצעד הזה ולהגיד לו שזה נגמר, אני פחדנית ואני שונאת את זה, זה הצעד הטוב ביותר בשבילי.בבקשה תעזור לי למצוא דרך לעשות את זה, זה כל כך קשה לי, אני מרגישה תקועה ומבולבלת, המחשבה להפרד ממנו עברה בי לפני כמה חודשים ומאז אני לא מוצאת שקט אני חייבת לעשות את זה, אני רק צריכה דרך טובה כי אני לא רוצה שהפרידה תיהיה מכוערת.נורא אשמח אם תוכל לייעץ לי אני משתגעת ומבולבלת . תודה.

ד"ר אורן חסון
חד, ובקול צלול
30.11.2005 • 12:14

אלמונית יקרה,
מה שאת אומרת הוא שבמשך השנה הוא לא ראה עצמו מחוייב לך, ואני מבין שהפרידה שלכם היתה פרידה פורמלית ומלאה. אז למה היה כל כך מובן מאליו שאתם חוזרים להיות ביחד? האם יכול להיות שלךהיה מובן מאליו שאתם חוזרים להיות ביחד, ולו לא? ואולי לכן, בנתון האופי שלו, כשהוא מרגיש שאת בכיס הקטן שלו, הוא מרשה לעצמו לעשות מה שהוא רוצה?את אומרת שאין לך שום רגש כלפיו, אבל אני לא לגמרי מאמין לך. את עדיין מרגישה את הצורך בו. אבל אולי לא בגלל מה שהוא, אלא בגלל מה שאת. אני חושב שהפחדנות שלך היא לא מהעימות איתו, אלא מכך שתישארי לבדך אחר-כך, פגועה ולא יודעת איך ליצור זוגיות חדשה. וזה אולי מה שיוצר את התלות שלך בו.את כותבת שאת חייבת לעשות את זה (להפרד). את מתארת זוגיות מכוערת. אז למה את צריכה לצפות שהפרידה לא תהיה מכוערת? אבל לפחות לפרידה המכוערת יש סיום. לזוגיות מכוערת ללא פרידה אין סיום. וככל שתהיי אמיצה יותר, ותהיי מוכנה לעימות, תדעי לחתוך חד יותר ומהר יותר. להגיד שזה נגמר, ולהפסיק להקשיב לטיעונים וללחצים, לנתק טלפונים, ולדעת להיות קשה, כי זו דרך להגן על עצמך. ודווקא ככל שתעשי את זה חד וברור יותר, כך זה יהיה מכוער פחות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083