חברות: נקודות למחשבה

תאריך פנייה: 30.11.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלמונית
קשרים עם חברות
30.11.2005 • 08:07

לד"ר חסון,אני נמצאת בשלב ההורות , שבו אין הרבה זמן לחברים וחברות.ובכל זאת אני מוצאת את עצמי בודדה. גם חברות ישנה שהיתה התפוגגה, וגם נסיון ליצור קשרים חדשים - לא מצליחים. כמו למשל חברים לעבודה.ההשקעה בקשר מבחינתי היום היא :1 .כסף- ברגע שאין לך כסף- אתה לא שווה.2. התועלת שאדם אחר יכול להפיק ממך- ברגע שלא יכול להפיק תועלת ממך - לא יהיה חבר שלך.לצערי, אלו החוויות שעברתי לאחרונה עם חברות שהיו לי.נא יעץ לי , איך להתמודד עם קשר של חברה חדשה, בלי להוציא כסף-או להתאמץ בלהיות תועלתית.

ד"ר אורן חסון
לדעת לתת
30.11.2005 • 12:25

אלמונית יקרה,
את לא לגמרי ברורה. האם הכללים שהיצבת, 1+2, הם מה שאת רוצה, או מה שאת מרגישה שחברות רוצות? האם אין לך כרגע חברות, כי הן תועלתניות, ושאין לך כסף להשקיע בהן, וכשאת לא יכולה לתת להן תועלת חומרית, הן לא איתך? נדמה לי שזה מה שאת מנסה לומר.אם תחשבי על זה, זה די מגוחך, שכן, את חושבת שהחברות מצפות שהחברות תהיה חד צדדית, ושאת תתני והן יקחו. זה לא נקודת מבט על חברות, זו אגוצנטריות. לו זו היתה נקודת מבט על חברות, גם הן היו נותנות לך נתינה חומרית דומה, והיה נוצר איזון..אלא שתוך כדי כך את אומרת לי הרבה מאד על עצמך. משום מה, את לא מאמינה ביכולת שלך לתת דברים נוספים לחברות. לא שיחה וכתף אמפתית, כשצריך. לא יכולת להביט על דברים באופן קצת שונה משלהן, שיהיה להן מעניין ובר תועלת. לא ארוח נעים בבית, על כוס קפה ועוגיה ואוירה טובה, בשעות המעטות שאפשר. לא הליכה לבילוי משותף, תרבותי או הליכה בפארק. לא שיתוף בבעיות ילדים, ותרומה מנסיונך. לא סיוע מעשי והדדי בהשגחה על ילדים בעת הצורך. לא הקשבה לחברה, ולא לתת לה את התחושה שהיא חשובה, כשהיא מספרת לך משהו מעניין. את גם לא מאמינה ביכולת שלך להרגיש טוב, עם נתינה חברתית.סתם, נקודות למחשבה. חשבי מה את רוצה מחברה, ואולי תדעי מה את יכולה לתת לחברות שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083