פרידה מיחסים עם השפלה
נילי
משבר פרידה
⌄
דר' חסון ערב-טוב,לפני שנה נפרדתי מבן-זוג שהיה חבר קרוב, אהוב ומאהב איתו הייתי בקשר כשלוש שנים ומאז אינני מצליחה להתגבר על רגשות עזים וזיכרונות שצפים ועולים מידי פעם ומפריעים לי להמשיך הלאה בחיי.עליי לציין, כי למרות שסבלתי מאוד בשנה האחרונה מהקשר בינינו שלווה בסבל רב, בהשפלות ובפגיעות כואבות מאוד ברגשותיי מצידו, נמנעתי מלסיים עימו את הקשר, היות וחששתי מצעדי נקמה מצידו שעלולים היו לפגוע בי עוד יותר ולכן משכתי את הקשר בינינו שנה שלמה כשבכל פעם ניסיתי לסיים את הקשר בינינו הוא פשוט השתולל, התחנן, בכה, ארב לי במקום העבודה ובכל מקום אליו הגעתי ולא נתן לי לסיים את הקשר, למרות שהיו די הרבה סימנים מצידו על ריחוק וניתוק ריגשי, אך מאחר וחששתי מצעד קיצוני מצידו (הוא מסוגל היה לעשות מעשה שיפגע בי אנושות) החלטתי לתת לקשר לגווע ואז הגיע הניתוק הפתאומי שדי הפתיע אותי מצידו ובדיעבד הסתבר לי שהוא תכנן את הפרידה והניתוק ממני בצורה מאוד מחושבת. תוך כדי ניסיונות שלו למצוא לי תחליף עוד בזמן שעדיין היינו יחד וזאת כדי להקל על עצמו ולא להכאיב ולפגוע בעצמו ומאז ועד היום גם הניתוק באמצעות הטלפון היה הדרגתי, ז"א שלאט לאט הוא החליף בהתחלה את מספר הנייד שלו ואז דרך אתר היכרות כלשהו הוא העביר לי בדרך עקיפה כביכול את מספר הנייד החדש שלו (שכמובן לא עשיתי בו שימוש) ובמשך כל השנה האחרונה מאז נפרדנו הוא לא ממש התנתק לגמרי, אלא דאג לשלוח אליי כל מיני מקורבים סמויים שיוציאו ממני האם אני בקשר חדש והיו גם כל מיני מעקבים שהוא עשה אחריי ורק כשהוא היה בטוח שאין לי חבר חדש או אז הוא החליט להתנתק ממני לגמרי, ניתק את כל קווי הטלפון שהיו לי ומאז אני מוצאת עצמי כועסת ומאוכזבת מעצמי על כי נתתי לו לנהוג בי בכזו אכזריות קרה ומנוכרת כאילו דבר לא היה בינינו, למרות שמי שהתחנן ורצה את הקשר מההתחלה ולאורך כל הדרך זה הוא יותר מאשר אני, מתוך הזדקקות אמיתית שלו לקשר תומך ואוהב שסיפקתי לו מיד לאחר תהליך גירושין קשה ומכוער אותו הוא עבר יחד איתי ובתמיכה מלאה, חמה ואוהבת מצידי.שאלתי היא, כיצד אני גורמת לעצמי להתנתק לחלוטין ממחשבות עליו ועל הקשר כפי הטובה הזה בינינו וכיצד עליי לנהוג כדי לאפשר לעצמי להמשיך הלאה בחיי ללא הפרעות ועכבות ??מודה לך מראש על תשובתך המקצועית והנמרצת.נילי
ד"ר אורן חסון
לחפש תרופה תחת פנס חשוך
⌄
נילי יקרה,
פעמים רבות דווקא יחסים שיש בהם השפלה, ו"רכבת הרים" רגשית בין נפילות קשות לתחושות טובות הן הקשות ביותר לפרידה. יתכן מאד שאת בעיקר רוצה לשקם את תחושת ההשפלה, ובאורח טבעי מבקשת לקבל את התרופה דווקא ממנו, כי אם הוא יגיד שטעה, יהיה לך קל יותר להחלים. זה כנראה לא יקרה, וזה גם לא הדבר הנכון לעשות למרות שהציפיה הזו שלך היא הדבר הכי טבעי שיהיה. את צריכה להחלים מתוך עצמך, ולא מתוך זה שפגע בך. התשובה היא לכאורה מאד פשוטה – המשיכי הלאה, ואל תניחי לתחושות הקשות להפריע לך. אבל לא תמיד זה קל לביצוע. אם קשה לך לבדך, לכי לטיפול פרטני כדי להחלים. הטראומה הנפשית שעברת אינה קלה ופשוטה כל כך.