התמודדות עם מטפל: טיפים ופתרונות

תאריך פנייה: 30.03.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
פצ'נגה
זוגיות בחרדה חברתית
30.03.2012 • 10:49

שלום
לדוקטור אורן חסון.זוהי אינה ההודעה הראשונה שלי.הגבתי כבר לגברת בשם שלומית פה ושחחנו כבר בנושא חרדה חברתית וניסיתי לעזור לה קצת.אני עכשיו רוצה לשאול בבקשה לגבי עצמי.ובכן,אני בחור בן 32 עם חרדה חברתית.לא קשה ממש. אני עובד עם קהל,יוצא מדי פעם וזה אבל הבעייה הכי גדולה שלי אני לא מצליח למצא בת זוג ולכן אני מרגיש בודד מאוד כמה שאני לא אהיה עם מוקף בחברים ומשפחה..אני נראה בסדר אומנם נמוך אבל נראה לא רע,לא שמן,מטופח תמיד מתלבש טוב והכל.השאלה שלי היא קשה לי להיפתח לבנות בפעם הראשונה.דווקא בזמן האחרון זה נהיה יותר טוב ,פעם לא הייתי מסוגל לדבר עם בנות בכלל, היום אני מוצא שפה משותפת איתן במיוחד בעבודה שלי הן החברות הכי קרובות שלי.הבעייה וזה הבעייה הגדולה שכשאני יודע שאני נמצא עם בחורה שיש לי איתה פוטנציאל לקשר לעתיד,אני נסגר עם עצמי,נלחץ ולא מוצא שפה משותפת..זה פוגם בקשר יש לי חוש הומור מאוד בריא ואני מאוד קליל ככה אבל עם בנות מהסוג שציינתי אני נהיה סגור מסוגר וכבד...והשאלה שלי מתחלקת ל-2:א. לאן כדאי לבחור כמוני לפנות כדי למצא בת זוג?ב.אני נמצא בטיפול.והבעייה אני מדבר עם המטפל שלי על הכל אבל כל הנושא הזה אני לא מצליח להעלות אותו.גם שאנחנו מדברים על זה אני לא מרגיש בנוח ולא מרגיש שזה מועיל ומסתיר דברים ולא אומר מה שצריך...אני בטוח בכמעט 100% שאם זו היתה מטפלת הייתי נפתח הרבה יותר.לא יודע איתו קשה לי לדבר על הדבר הזה.וכאן אני שואל אם לא כדאי לי לקחת סדנא לדברים האלו אם יש אני מאוד אשמח לשמוע.אם כדאי לקחת סדנא בנוסף לטיפול שאני נמצא עכשיו,אני אלך...סה"כ אני בחור מאוד עם לב רחב ואני יודע שיש לי המון מה לתת רק אני צריך למצא מישהי מתאימה..אין לי הרבה פרטנזיות אבל אני צריך מישהי מתאימה לי ולא לוקח משהי בכח כברירת מחדל כי לא היה עם מי להיות.במצב כזה מעדיף להישאר ככה במצב כזה..כמו שמרלין מונרו אמרה עדיף להיות לא מאושר ולהיות לבד מאשר להיות לא מאושר ולהיות עם מישהו...בבקשה דוקטור אני מאוד אשמח לשמוע ממך בעניין ואם יש אפשרות ואתה ממליץ לי אני גם אבוא לפגישת ייעוץ עמך...תודה רבה ושבת שלום שיהיה לך.

ד"ר אורן חסון
מדרגה לטפס עליה
30.03.2012 • 18:24

פצ'נגה יקר,
הקושי שלך הוא קושי אמיתי, ובאופן טבעי הלחץ גדול יותר כאשר אתה עם מישהי שאתה רוצה יותר מאשר עם מישהי שאתה מעריך פחות. השאלה מדוע אינך יכול להעלות זאת עם המטפל שלך היא שאלה חשובה. האם אתה יכול להעלות איתו את עצם השאלה – שיש נושאים שקשה לך להעלות איתו? עצם היכולת להעלות איתו את זה יכולה להיות חלק מהתרפיה שלך – כי תראה בזה לעצמך את היכולת שלך להתמודד עם מצב לא פשוט.כאשר אתה בטיפול, לא הייתי ממליץ לך להיות בטיפול נוסף במקביל. אם תרצה פגישה אחת, שתוגדר ככזו, שבעיני צריכה לעסוק בעיקר ביכולת שלך להתמודד מול המטפל שלך, זה אפשרי, אבל נסה לעשות זאת בעצמך כי זו מדרגה שתרגיש טוב יותר אם תצליח לטפס עליה בעצמך.וכפי שאתה רואה, אני לא עוסק כאן ביחסיך עם נשים אלא ביחסים שלך עם המטפל שלך, כי להערכתי, אם אתה צריך להכניס זאת לטיפול, די במטפל אחד, ויש לך אותו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
פצ'נגה
תודה
02.04.2012 • 09:36

תודה רבה לך.יש לי תקופה כזאת שאני כרגע לא מתחבר אליו.זה לא אומר כלום.אני כועס עליו כאילו הוא אשם בחרדה החברתית שלי כי אני מודע לכך למה אני כועס.כשאני אצלו אנחנו מדברים על כל מיני נושאים שגורמים למתח/חרדה/אי נעימות ולכן הנטייה שלי זה לא לרצות ללכת אליו לא כי הוא לא טוב כי זה לא נעים לדבר על זה.להיזכר בזה.מעדיף להדחיק.בשלב מסוייים כן דברנו על זוגיות ואני הסמקתי ונלחצתי מנו ועזבתי את זה.אבל לאט לאט אני אחזור לעצמי ושהכעס הזה יעבור אני ידבר איתו על הנושא.פשוט אין ברירה אחרת.תודה רבה לך בכל אופן.עזרת לי בלהחליט שלא כדאי לרדוף אחרי מטפלים אחרים עוד.זה מאוד עזר.שיהיה לך חג כשר ושמח!

ד"ר אורן חסון
בהצלחה!
02.04.2012 • 10:30

פצ'נגה יקר,
אני חושב שאתה עושה החלטה נכונה. אתה יודע, לעולם הרי אי אפשר לדעת מה יקרה כי אין ודאות, אבל השיקולים שלך נכונים, וזה חשוב עוד יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083