פרידה מחברה: מחשבות טורדניות או החלטה?

תאריך פנייה: 19.03.2023 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שני
מחשבות טורדניות
19.03.2023 • 18:38

שלום,
בני בן ה35 נפרד לפני כשנה וחצי מחברתו בשל מחשבות טורדניות שתקפו אותו האם זהו קשר אמתי לנישואין , מדי פעם שם לב לחסרונות אצל בת הזוג, כאלה שבתחילה לא התייחס אליהם.הם היו יחד כ3 שנים. הוא החליט להיפרד אלא שכיום לא ברור לו אם עשה את הצעד הנכון.הפרידה הייתה קשה לשניהם.האם כדאי שיצור איתה קשר? או שזה סתם ללכת סחור סחור באותו המצב?האם מחשבות כאלה עלולות לתקוף אותו גם בקשר חדש שיווצר?מה עושים? מאוד מדאיג אותי כאמא שיישאר לבד.תודה מראש

ד"ר אורן חסון
מחשבות טורדניות או החלטות לא קלות?
20.03.2023 • 22:26

שני יקרה,
את כותבת שבנך נפרד לפני כשנה וחצי מחברתו בשל מחשבות טורדניות. "מחשבות טורדניות" זהו מונח פסיכולוגי מוגדר מאד, ואני לא יודע אם אלו באמת הסימפטומים. לפי מה שאת כותבת, היו לה חסרונות בעיניו, שכנראה המשקל שלהם הלך וגדל, עד שהחליט להיפרד ממנה. זה בערך התהליך הרגיל כאשר יש אי התאמה מסויימת, ואו שמצליחים להתגבר על האכזבות, או שלא. מן הסתם, קשה יותר להתגבר על האכזבה כאשר ממשיכים להתעסק בה. הם אלו מחשבות טורדניות במובן הפסיכיאטרי? האם זה דורש טיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי? – אני לא יכול לדעת. יתכן שזה באמת היה סיפור של זוגיות עם אי התאמה מסויימת שההחלטה בסופה היתה יכולה ללכת לכאן או לכאן, והיא הלכה מבחינתו לפרידה.האם הוא עשה את הצעד הנכון? – אולי כן. תלוי מה המטרה שלו. אם המטרה שלו היא להתחתן ולהביא ילדים, אז אולי לא. כי הוא החמיץ את המטרה הזאת. ואם המטרה שלו היא להתחתן ולהביא ילדים ולהרגיש שטוב לו בזוגיות הזאת – אז אולי הוא כן עשה את הדבר הנכון, כי אולי היא באמת לא התאימה לו. לפחות מספיק כדי להרגיש שהוא מפספס. אבל אז, לאחר שנה וחצי שאין לו זוגיות טובה ממנה, זה מרגיש שהוא עשה טעות. כי המטרה הראשונית, של להתחתן ולהביא ילדים הוחמצה, וזו מטרה חלקית חשובה כשלעצמה.כשעוזבים קשר שהוא די בסדר, זה הימור. קשה לדעת מה יהיה העתיד ללא הקשר בעת הפרידה. קשה גם לדעת עד כמה היה טוב או היה רע, לולא נפרדו.בעיקרון, הוא צריך לחיות ולחפש את דרכו. אני רק קורא את החרדה והדאגה שלך, ואולי גם את האכזבה שלך ממנו, שאולי הוא לא יצליח הן במטרה הראשונה והן במטרה השניה, המלאה יותר והמספקת יותר. המטרה הראשונה יותר חשובה לך. המטרה השניה, יותר חשובה לו, כי הוא אמור לחיות את חיי הזוגיות והמשפחה שהוא מקים. כך שההחלטות צריכות להיות שלו, גם אם הוא עושה טעויות בדרך, כפי שכולנו עושים טעויות בדרך הזו.אם יש סיכון שמדובר במחשבות טורדניות במובן הקליני, אז רצוי שיגיע לטיפול. האם זה באמת המצב? – אני לא יכול לדעת. זה משהו שהוא צריך להחליט עליו, אם הוא חושב שזה יעזור לו לבנות קשר באופן מדוייק ונכון יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083