פרידה: מה משפיע על ההחלטה?
מיכאל
אובד עצות
⌄
שלום.
אני אנסה לתמצת את זה ככל האפשריצאתי עם בחורה שקטנה ממני בכ-5שנים הכל היה כל כך טוב הייתי מאושר עד כדי עיוורון פשוט מאוהב בבחורה היה בינינו רגשות של אהבה געגוע ועוד הרבה מאוד הדדים גם מגע פיזי ואז ביום אחד הבחורה התהפכה על עצמהויזמה פרידה בגלל כל מני סיבות שלא אפרט עליהן אבל הן לא קשורות אלי ...בפרידה החלטנו שנתנתק בכדי לתת אוויר לנשימה והקלה אחד לשניאני אישית בעברי עברתי 2 מערכות יחסים אחת רצינית והשניה פחות ולמדתי על בשרי שאיי אפשר להיות ידידים לאחר זוגיותאך הפעם היה לי מאוד קשה להתנתק ממנה מאוד מאוד מאוד קשהולכן זה לא בדיוק קרה לא התנתקנו שלחנו מדי פעם הודעות אחד לשני אבל בגלל הגעגוע לעבר ומה שחוויתי במשך כמה שבועות אנחנו מדברים יומיים ואז 4 ימים בריב שמתחיל ממני כמובןאני חייב עצה לדרךאני פשוט מאוהב בבחורה וקשה לי להתנתק ממנה אני עושה שטויות שאחכ אני משלם עליהן אני פשוט אובד עצות הבחורה כבר לא כלכך שמה עלי מרוב המריבות והמילים הרעות שאני רושם להאני ממש ממש לא יודע מה לעשות ואני בקרוב מאוד טס לחול לתקופה רבה ומצד אחד אולי זה יעשה לי טוב מצד שני לא בא לי לוותר עליה אבל אני לא יודע מה לעשות איתה
ד"ר אורן חסון
לשבור את המראה
⌄
מיכאל יקר,
לא כתבת לי בני כמה אתם וגם כמה זמן יצאתם, ויכולה להיות לזה משמעות מסויימת, לפחות במידת ההכרות שלך אותה ואת עברה ואת סביבתה החברתית. כי אולי אלה השפיעו עליה, ולכן החליטה שהיא לא מעוניינת בקשר איתך.אין דבר כזה סיבות לפרידה ש"לא קשורות אליך". הן תמיד גם קשורות אליך. אם הייתה רוצה אותך מאד, היתה נשארת איתך למרות סיבות אחרות. ומצד שני, אתה כותב שבקרוב אותה טס לחו"ל לתקופה רבה. האם זה לא אמור להשפיע עליה? האם כל "המילים הרעות" שאתה רושם לה לא אמורות להשפיע עליה לברוח ממך? וקח בחשבון שיתכן מאד שהיא ראתה את האופי הזה שלך עוד קודם, עוד הרבה לפני שהפנית את הזעם שלך כלפיה, והיא ראתה בזה סימני אזהרה מוצדקים. קח את כל אלה כמשהו שאתה צריך לעבוד עליו לקראת הקשר הבא שלך, כי מתוך המכתב שלך אני מרגיש שקשה לך לראות אותה בתוך התמונה, ואת הצרכים הנפשיים שלה. אני לא אומר שהיא מלאך משמים ונקייה מחטאים ומחולשות, כי אני לא יודע עליה שום דבר. כי גם לא כתבת עליה שום דבר. ואולי זה חלק ממה שיוצר אצלי את הרושם שקשה לך לשבור את המראה, ולראות בצד השני אותה ואת הצרכים שלה.