פרידה: מה מותר לו לעשות?

תאריך פנייה: 16.09.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
ליאן
לא מצליחה להשתחרר מהקינאה
16.09.2006 • 19:44

ד"ר אורן שלום,אני בת 24 וחבר שלי עזב אותי בגלל שאני קנאית היה לנו קשר מיוחד ומלא אהבה אמיתית אך הקינאה שלי כבר לא נסבלת.היום אחרי הפרידה אנחנו עדיין בקשר ואוהבים אחד את השני ואפילו הוא אומר לי שהוא מוכן לתת לי הזדמנות נוספת לאחות את הקשר אבל שאני חייבת להוריד את הקינאה גם לא להזכיר לו את העבר שלו(הרבה חברות). אני כל פעם משתדלת ומתפוצצת מחדש.אני עדיין קנאית ואפילו עד מאוד. אני אציג בפניך 2 דוג' דומיננטיות:1. אנחנו נפגשים מדיי פעם ובכל פעם שאני באה אליו לדירה אני תמיד חושבת על זה שאולי הייתה שם מישהי שהוא שכב איתה וכד' למרות שהוא אומר לי שהוא אוהב אותי ורוצה אותי אך נותן לי את הזמן להשתנות לטובה מבחינת הקינאה.2. אנחנו מדברים במסנג'ר שיחות גלויות לב והוא מספר לי כמה אני חסרה לו ושהוא מתגעגע אליי ושהלב שלו קורא אליי אבל מה שקורה הוא שכשאנחנו מסיימים שיחה הוא מוסר לי ליילה טוב ונשאר בסטטוס מחובר במסנג'ר ואני מתחילה לחשוב למה הוא נשאר מחובר ואולי מדבר עם עוד מישהי ולפעמים הוא נשאר בסטטוס מחובר כל הליילה! או שאפילו מתחבר ולא מדבר איתי וכל פעם הוא בסטטוס אחר.ואני חוששת שהוא משוחח עם בנות אחרות כי ברשימה שלו יש הרבה בנות שהכיר פני שהכיראותי ולא היה מדבר איתן כשיצאנו ביחד ועכשיו שאנחנו אומנם לא ביחד אבל הוא אוהב רק אותי ורוצה רק אותי אוליי עדיין מדבר איתן? ומעניין גם על מה יש לו לדבר איתן?אמרתי לו אפילו שהוא בטח מדבר איתן והוא אמר לי שהן ממש לא מעניינות אותו.אני מאמינה לכל מילה שלו מהרגע הראשון שנפגשנו ואני באמת מאמינה שהוא אוהב אותי ואף אם אשתנה הוא ייקח אותי לאישה הוא בחור מדהים ואנחנו מרגישים אחד את השניהאבל אני מתפוצצת!!!! והלב שלי עוד יותר.אגב אני כבר מטופלת ע"י פסיכולוגית מזה כחצי שנה אך נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשנייה וגם אנשים טובים שקרובים אליי מייעצים לי לטובתי מבחינת הקינאה אך גם פה לשווא.אני מתפוצצת!!! והלב שלי עוד יותר. אני רוצה אותו בחזרה אבל לא יודעת איך לחיות בלי הקינאה המטורפת שלי ולא יודעת אפילו לחיות איתה במינונים קטנים...בוכיה ועצובה...

אני
לא מצליחה להשתחרר מהקינאה
17.09.2006 • 14:45

אוייש...אני כל כך מזדהה איתך שחשבתי שרק אני מרגישה ככה עלי אדמות.זו הרגשה שלא פייר כלפיו להרגיש ולהתנהג ככה ואין דרך לבטל את המחשבות השליליות שלנו.הכל נובע מחוסר ביטחון שלנו ...בלהאמין שהוא באמת אוהב אותנו .בדרך זו..אנחנו בסוף נדחוף אותם כן לבגוד...כן להתעניין במישהי אחרת כי הם יוצאים מנקודת הנחה שמה יש להם להפסיד הרי אנחנו כבר מאשימות אותם בדרים שלא עשו קודם כלל.אני מקנא בך שלפחות את בטיפול פסיכולוגי כי אני לא יכולה להרשות את זה לעצמי כספית.בטיפול את צריכה לבדוק את שורש הבעיה, אם זה מייחסים עשוקים עם אבא שלך או כל אדם אחר קרוב .אני מקווה שתתגברו על זה בסוף...והאהבה תחזיר אתכם להיות יחד.

ד"ר אורן חסון
להבין את חומרת המצב
18.09.2006 • 00:46

ליאן יקרה,
הרי נפרדתם, ובשלב הזה "מותר לו" להיות בקשר עם בנות אחרות. אולי אסור לו להשלות אותך כאילו שום דבר לא קרה, ואולי אסור לו למסור לך מסרים כפולים, אבל מותר לו להיות בקשר עם בנות אחרות. זה המשמעות של פרידה. רק שלא כתבת לי לפני כמה זמן נפרדתם. אם זה היה אתמול, אז אולי זה לא סופי, ודברים משתנים. אם הוא אמר שזה סופי, אז זה אולי יותר סופי. ואם הוא אומר לך "נפרדנו" וגם אומר לך שהוא מתגעגע, זה נקרא מסר כפול. שיחליט, ולא יבלבל אותך. מה עוד שאת בודאי מוכנה לכל מסר בכיוון אחר (שהוא אוהב אותך ומתגעגע), ולהתעלם מכל מסר בכיוון ההפוך (שנפרדתם).הקינאה שלך באה מחרדות ומחוסר בטחון עצמי, ולא ברור לי כמה הוא עצמו תורם לזה. אולי כן, ואולי לא. לחרדות האלה יכולים להיות כמה מקורות, ולשם כך את הולכת לפסיכולוגית, כדי לטפל בזה. היא מכירה אותך הרבה יותר טוב ממני. אבל נדמה לי שאם את כותבת כאן, את קצת מאבדת תקווה. מה שברור הוא שאם לא תלמדי להרגיע את הקינאה שלך, לא יישאר לך במי לקנא. וגם זה פתרון לקינאה, לא? (כן, אני סרקסטי הפעם, אבל אני עושה זאת כדי לשים בפנייך את המראה שתצביע לך על חומרת מצב היחסים שלך עם החברלשעברשלך; אני לא בטוח שאת רואה את זה; והסבל הכי קשה שלך יהיה אם תמשיכו כפי שאתם ממשיכים היום - במצב של פרידה, שבו את נמצאת באשליה שזה יסתיים בכל רגע - זה מצב שעלול להימשך חודשים רבים).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083