טיפול זוגי: מתי להחליף מטפל?
רותי
הפסקת טיפול
⌄
בעלי ואני התחלנו טיפול זוגי לאחר שאיימתי בפניו או טיפול או פרידה.לאחר כחודשיים הוא החליט על דעת עצמו להפסיק את הטיפול למרות שלא התחלנו לטפל בבעיה אחת אפילו.הוא טוען שהפסיכולוג " מבלבל לו במוח" ושחבל על הכסף .הוא כמובן גם דורש ממני להפסיק את הטיפול מאותן סיבות .האמת? גם אני לא מרגישה איזו שהיא התקדמות מבחינתי אישית ומבחינת הזוגיות לאחר חודשיים.מה אתה מציע לי לעשות? להחליף מטפל? להתעקש איתו שימשיך בטיפול , אחרת אממש את איומי? או , שפשוט, לתת הזדמנות לפסיכולוג הזה והמשיך?מודה לך מאוד.
ד"ר אורן חסון
בדיקות מוקדמות
⌄
רותי יקרה,
לו הייתי פסיכולוג קונוונציונלי, אולי הייתי אומר לך שהפסיכולוג שלכם ודאי יודע מה שהוא עושה, ושתמשיכו בטיפול. אלא שאני לא כזה, ואני מעדיף להגיע באופן ישיר יותר אל הבעיות.אבל, בהחלט יכול להיות שהפסיכולוג שלכם כן יודע מה הוא עושה, אלא שברגע שבן זוגך נשבר, פרושו שמה שהוא עשה לא התאים לבן זוגך, ולכן עלול לגרום להפסקת הטיפול. כלומר, לכשלונו. במקרה כזה, עדיף קודם כל לדבר עם הפסיכולוג שלכם, ולראות אם יש לו פתרון מעשי לבן זוגך, כדי שלא יאבד תקווה. אולי שיראה אותו בנפרד. ובכל מקרה, שייתן לכם תחזית כלשהו של זמן. יש מטפלים שמקובל אצלם טיפולים של שנים, ויש כאלה שבדרך כלל סוגרים טיפול בתוך מספר חודשים.אם זה לא יעבוד, עדיף להחליף ליועץ זוגי אחר, מאשר להפסיק (כאשר, לדברייך, הפסקה פרושה פרידה). ומכיוון שאתם כבר יודעים שאתם חסרי סבלנות, כדאי שתבררו קודם אצל היועץ הזוגי הבא, לשיטותיו. יש יועצים המתמחים בטיפולי קצרי מועד, יש הנוקטים בשיטות שהן מטבען יותר מהירות. וגם אז, אמנם בתוך חודשיים צריך לראות מגמה, אבל אין לצפות שהבעיות כולן תיפתרנה בתוך חודשיים, אלא אם הן נקודתיות. התהליך בדרך כלל ארוך יותר.