פרידה: מה לעשות כשלא מסכימים?

תאריך פנייה: 15.06.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לי
סרבן חתונה וילדים
15.06.2010 • 17:00

כפי שציינתי בשאלתי הקודמת הבחור איתו אני יוצאת מצהיר באופן מלא והחלטי שהוא לא רואה עצמו מתחתן ושילדים זה בכלל רע. אכן יש ספקות אך אני לא מצליחה להבין האם להמשיך בקשר מבלי להעלות את הנושא יותר ולחכות שהוא ייפתח לזה או לחתוך כל עוד מוקדם.אני גם חשה אשמה כי אני על ההתחלה דיברתי על כך ואמרתי לו שאני כן רוצה ילשים ומשפחה אולי הוא נלחץ מזה? אפילו שלא אמרתי עכשיו אבל מתישהו כן. יתכן שרמזתי יותר מידי כי מההתלהבות שכל כך כיף לנו ושהוא מתאים לי אז פלטתי כל מיני רצונות כאלה.מה לעשות

ד"ר אורן חסון
סרבנית פרידה?
17.06.2010 • 12:17

לי יקרה,
למה שתרגישי אשמה? אמרת מה התוכניות שלך קודם כל לגבי עצמך, ואיך את רואה את עתידך, ומה חשוב לך לעתיד, ויפה עשית. הוא אמר לך את התוכניות שלו, ובכך הוא פוטר את עצמו מלומר לך אחר-כך שלא הבנת אותו, או שהוא מטעה אותך. אם הוא באמת חושב כך, או אם הוא באמת חושב כך באשר ליחסים שלו איתך במיוחד (וזה לא ממש משנה עבורך), את צריכה להחליט אם את מוכנה לזה. ואם לא – מותר לך ואולי רצוי קודם לבדוק אם הוא מוכן לשנות את דעותיו, ובכלל מהם דעותיו, ומהם רגשותיו בעניין הזה. תצטרכי הרבה להקשיב, ולהקשיב היטב ובאורך רוח כדי ללמוד ולהבין את מה שהוא אומר. אם הוא לא ישנה את דעותיו, ואם את בטוחה שאת רוצה חתונה וילדים, תצטרכי לחפש מישהו שבאמת ירצה את זה מתישהו.דברי איתו, שימי את הקלפים על השולחן, וספרי על תוכניותייך לעתיד. יכול להיות שהתוכניות של שניכם לא יכולות להתקיים יחדיו. אני חושש שהפחד שלך לאבד אותו הוא שמביא אותך לדחות את הקץ, אבל זה אומר שתתנגשו שוב בעניין הזה מאוחר יותר, בעוד שנה או חמש שנים, כשהוא עוד יגיד לך גם: "אבל אמרתי לך מההתחלה!".

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083