ייעוץ זוגי: התחלה טובה
שיר
מצב קשה ביני לבין בעלי
⌄
שלום
דר' חסון,אני כמעט בת 35, בעלי בן 36, נשואים 4 שנים. יש לנו ילד בן שנתיים ועוד ילד בדרך.באופן כללי לשנינו יש לנו יחסים טובים מכל הבחינות. הוא בעל ואבא תומך, חם, אוהב ודואג. יש לנו המון במשותף, השקפות עולם דומות וכימיה טובה. יש גם משיכה, לפעמים המין טוב עם תשוקה ולפעמים לא.הבעיה העיקרית שיש לי איתו היא העובדה שהוא סובל מעצבים. יש לו O.C.D, הוא מטופל בתרופות, סובל מחרדות נוראיות. כשהוא עצבני הוא יכול לצעוק, לקלל אותי ולעיתים רחוקות מאד לזרוק דברים באויר.לפני כשבועיים היה לו ריב שטותי עם אחי היחיד הצעיר ממנו ב-9 שנים. הם שיחקו משחקותוך כדי המשחק בעלי טען שאחי התנהג אליו מאד לא יפה ואמר לו שהוא משפיל אותו, ושלא יבוא אלינו בשישי הבא ובשישי שלאחריו, וכל זה מול החברה החדשה של אחי שבאה אלינו פעם ראשונה. אני ישנתי כשהם שיחקו, אבל התעוררתי כשהוא אמר את הדברים האלה, וכמובן שמאד הובכתי מחוסר הטקט שלו. יש לציין שהם רבו כבר פעמים בעבר, ותמיד זה נגמר עם תגובות מוגזמות של בעלי כלפי אחי, אך כשרוב הזמן הם חברים, הם חברים טובים. זה כואב לי שזה מגיע למצב כזה. אמרתי לו שזה רק משחק, ולמה הוא כל כך נפגע, וגם אם כן, הוא לא חייב "לעשות לאחי ולי פדיחות" ליד החברה. הוא מאד התעצבן עלי בטענה שאני כל הזמן לטובת אחי ולא מבינה אותו. הסברתי לו שאני כן מבינה, אבל שתמיד זה מגיע לאותה נקודה שבה אני לא מסכימה עם התגובות הקיצוניות שלו. הוא ממש הגזים ואמר לי משהו לא שפוי, שהוא מצפה ממני לא להיות בקשר עם אחי,אחרת הוא ואני "גמרנו". זה פשוט הזוי, הסברתי לו שאין לו זכות להגיד לי עם מי לדבר ועם מי לא, ושהאוליטמטום הזה פשוט חולני. כמובן שאני עמדתי על שלי, בינתיים הוא קצת נרגע, אך לפני יומיים כשרצה שנשכב, אני הייתי עייפה ולא רציתי, הוא התבאס, וזה החזיר אותו שוב לדבר על אחי. פשוט נורא!! יש לציין שרק יומיים לפני זה שכבנו והיה מעולה לשנינו, זה לא שלא שכבנו הרבה זמן.לסיום, כפי שניתן לראות המצב לא קל בכלל, הוא מכניס אותי למתחים מיותרים, במיוחד עכשיו כשאני בהריון בחודש חמישי.דרך אגב, הוא הציע מיוזמתו ללכת לטיפול זוגי, והוא עדיין חושב שהוא צודק בעניין של אחי.אני רוצה ללכת גם.מה דעתך?..תודה רבה! שיר
ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי
⌄
שיר יקרה,
אני חושב שזה רעיון טוב ללכת ליעוץ זוגי. אני מניח שלא תפתרו בתהליך הזה את הכל, כי בכל זאת יש עניינים שקשורים, לפי דברייך, גם לאופי שלו. אני לא יודע אם הוא מטופל רק בתרופות או לא, אבל כדי באמת לטפל ב-OCD, צריך גם טיפול נפשי-התנהגותי פרטני. יעוץ זוגי הוא התחלה טובה להכוונה בנושא זה גם.אבל בכל מקרה, יעוץ זוגי גם ייתן לכם פרופורציה על מה שיש ומה שאין, ועל מה שצריך, וגם אורך נשימה, כלומר, הבנה וסבלנות. אני לא מתרשם שאת רוצה להיפרד ממנו, וזה חשוב בתהליך. לכן, הוא יעסוק בעיקר בשיפור מה שיש, וזה שווה לשניכם.