פרידה: מה לעשות כשבן הזוג לא יציב?
פרידה כואבת
פרידה
⌄
לד"ר היקר
אני וחבר שלי היינו שנתיים ביחד , יום אחד אני פשוט מתקשרת אליו והוא אומר שהוא לא רוצה לראות אותי ולא רוצה לדבר איתי ולא הבנתי למה. אחר כך הוא אמר שלא ניראה לו שהקשר הזה מתקדם לאיזשהו מקום, הבנתי שהוא בחר פשוט להוציא את זה והוא אפילו לא רצה לדבר. אחרי כמה שעות כשדיברנו שוב בסוף השיחה הוא אמר טוב אם את רוצה נדבר תבואי. כשבאתי הבנתי שזהו ופשוט סגרתי את הנושא בלי יותר מידי דיבורים. מאז לא דיברנו. עברו בערך 10 ימים ולפני כמה ימים גיליתי שהוא היה בקשר עם מישהי בזמן שהיינו ביחד וברגע שראה שזה יכול להתפתח פשוט עזב, אבל בצורה הכי לא יפה שאפשר. לפני שנה קרה מקרה דומה. הוא גם נפרד ואז גיליתי שיש לו מישהי והוא פשוט התהפך. אחרי זה הוא התעקש לחזור ובסוף סלחתי. גם בפעם שעברה וגם עכשיו הוא מתרחק מהחברים והוא מתקרב לחברים שקרובים לאותה בחורה. למרות שהוא לא ממש חיבב אותם לפני כן. אני לא רוצה להחזיר אותו , אני פשוט מרגישה כל כך פגועה עם עצמי שהוא עשה לי את אותו הדבר פעמיים, ועוד אחרי שנתיים ביחד הוא נפרד כמעט בטלפון בלי להתייחס לשום דבר ופשוט לא אכפת ל מכלום. אני לא דיברתי איתו מאז בניגוד לפעם הקודמת שממש לא קיבלתי אז זה טוב. כי פעמים זה משהו שמעורר . אבל בכל זאת אני מרגישה קצת אבודה עכשיו ולא מבינה למה בכלל הוא עשה את זה , אם הוא יחזור עוד פעם מה אני יעשה ואם אני ישבר ?תודה מראש
ד"ר אורן חסון
לא יציב רגשית, ולפחות זה יישאר כך.
⌄
פרידה יקרה,
לא כתבת בני כמה אתם, וחבל. הקשר שלכם נשמע כקשר לא בוגר, לפחות מצידו. פעם אחת הבלגת, ולקחת סיכון. האמנת שהוא נכשל, ואוהב אותך באמת. לפעמים זה באמת עובד. אבל פעם שניה בתוך שנתיים, את כבר יכולה להבין את המגמה. אין לך הרבה מה להבין. ההסבר הפשוט ביותר הוא שהוא התפתה, כי הוא חלש, כי הוא לא יציב מספיק מבחינה רגשית, וכי הוא היה מוכן לפגוע בך, למען הסיכוי שילך לו עם מישהי אחרת. יתכן שזה לא ילך והוא יחזור, אבל סביר מאד להניח שאם זו כבר מגמה, זה גם ימשיך כך. חפשי כוחות לעמוד בזה דרך תמיכה משפחתית, חברות ועוד, והתחילי לבנות את עצמך ולהכין את עצמך רגשית לקראת זוגיות אחרת שתבוא.