סיבות לפרידה: מה באמת מטריד את ההורים?
פרידה שלא רוצים הזוג
איך נחזיר אהבה
⌄
שלום
;אני בת 21 והיה לי חבר שנתיים אהבנו מאד ושרצינו לעשות צעד לאירוסין ערבנו את ההורים וחשבנו להתקדם בקשר יותר רציני החבר נכנס אלי הביתה ההורים שלי הכירו אותו ואהבו אותו מאד מאד, ואז ביקשנו מההורים שלו להתארח אצלנו ומאז אותו יום התחילו הבעיות , ההורים שלו לא מוכנים לקבל אותי , אמא שלו אומרת שאני רחוקה מדי מהצפון, ושאני מלאה מדי והתחילה להכניס לו לראש שיהיה לו בעיה בעתיד ושישנא אותי אם אני אשמין יותר וכל מיני שטויות כאלה , נלחמנו איתם קצת והם התעקשו ואמרו שהם לא יתערבו בכלל ולא מוכנים לבוא לבקש אותי ושהוא יעשה מה שרוצה, אבל בגלל שאני ממגזר ערבי נוצרי אי אפשר למשוך יותר קשר בלי התחיבויות , ואני באמת אוהבת אותו וגם הוא וקשה לנו מאד מאד בפרידה הזאת , בבקשה תעזרו לי בבקשה :'(
פרידה שלא רוצים הזוג
איך נחזיר אהבה
⌄
תעזרו לי מהר כי כל שהזמן עובר נחלשת ההזדמנות
ד"ר אורן חסון
למה נפרדתם?
⌄
כותבת יקרה,
לא כתבת, אבל אני יוצא מתוך הנחה שגם החבר שלך נוצרי, אחרת יש בודאי סיבוכים נוספים, מבחינת השפעות ההורים והחברה.פעמים רבות, הורים חושבים על דבר אחד, ומתמקדים בביקורת שלהם על בן/בת הזוג בדבר אחר, כי לא נעים להם לומר את מה שבאמת מפריע להם. כך שיכול להיות שלאמא של החבר שלך מפריע, למשל, אולי זה שאת ממעמד כלכלי/חברתי אחר, אולי נמוך משלהם, על-פי הסטנדרטים שלה, אלא שזה דבר שהיא לא מרגישה שהיא יכולה להגיד, כי הוא מעיד על דעות קדומות חברתיות, מה שלא מקובל. אז במקום זה היא מתמקדת במראה החיצוני שלך, ובהיותך מרוחקת גיאוגרפית. יכול להיות שמשהו אחר מפריע לה. כלומר, זה שאמא שלך מביאה את שתי הסיבות הללו כתרוץ, לא אומר בהכרח שאלו הן הסיבות האמיתיות להתנגדות שלה.השאלה מה עושים, תלויה הרבה בתלות שלך ושל החבר שלך בחברה שבה אתם חיים. ככל שאתם יכולים להיות עצמאיים יותר, או לפחות תלויים פחות בהורים שלו, כך יש לכם יותר כלים וכוח להתנגד להם, להתנתק מהם, ולעשות מה שאתם רוצים. ככל שהתלות שלכם, ובעיקר של החבר שלך, בהורים שלו, חזקה יותר, כך יהיה לכם יותר קשה לעשות זאת.רק שלא הבנתי מה הפתרון שהם הציעו: כי את אומרת שהם אמרו שהם לא יתערבו. מה זאת אומרת? שהם יתנו לו להיות חבר שלך, אבל בשום אופן לא להתחתן איתך? כי נדמה לי שזה מה שאת אומרת. גם לא אמרת לי מדוע נפרדתם – האם משום שהחבר שלך נכנע להוריו? קשה לי לתת לך תשובות לדברים שאינם ברורים לי עד הסוף.