פורנו באינטרנט: פתרונות אפשריים
ליז
התעסקות יתרה במחשב
⌄
בעלי צופה באתרי סקס באינטרנט ללא ידיעתי הוא גם מצ'וטט עם נשים אחרות, סיפרתי לו שאני יודעת והוא אמר שזו מעידה חד פעמית, גם אמרתי לו שאין לי בעיה שיסתכל באתרי סקס כל עוד אנחנו עושים זאת יחד, הוא הפסיק למספר שבועות ועכשיו גיליתי שהוא עושה זאת שוב, אני לא יודעת איך להתמודד איתו, אני יודעת שאין לו כוונות רעות, אנחנו נשואים טריים שנה וחצי ומאוד אוהבים. אנא עזור לי.
ד"ר אורן חסון
סייגים
⌄
ליז יקרה,
הבעיה באתרי סקס באינטרנט די דומה להתמכרות:א. יש נטייה להסתיר ולהכחישב. יש סיכון לעבור מסמים קלים לקשים, כלומר, מאתרי פורנו, שהם ניטרליים ופסיביים, להתכתבויות סקס אינטרקטיביות, שהן מרגשות יותר, להתכתבויות משולבות בוידיאו, לשיחות טלפון, ומשם למפגשים. זה לא אומר שכל אחד עושה את זה, אבל הצורך בריגוש נוסף גדל ככל שמתרגלים למינון הקודם.יש שלוש דרכים שונות לפתרון, שלושתן דורשות הבנה ושיתוף פעולה שלך: האחת - להוריד את המינון, ולעזור לו בעת הקריז. הוא צריך מאד לרצות, להבין מה על כף המאזניים, ולשתף אותך בתהליך. השניה - לשתף גם אותך לעיסוק המיני הזה, שאם תלכי איתו בלב שלם, הוא לא יצטרך להסתיר דבר, אלא ישמח לשתף אותך. אבל זה בתנאי שתוכלי להביא את עצמך לידי הוספת המרכיב הזה למיניות שלכם, ללא סייגים. השלישית - לקבוע את גבולות המותר, ושהוא ישתף אותך במה שהוא עושה, כך שלא ירגיש שהוא צריך להסתיר ממך, ושתהיי מוכנה לקבל את זה ללא ביקורת. אם לא תוכלי לקבל את מה שהוא עושה, לא תוכלי להסתיר את חוסר שביעות הרצון שלך, והוא יצטרך להסתיר את מה שהוא עושה, וחזרנו למצב הקודם. זה דורש שיווי משקל מאד עדין והרבה רצון טוב מצד שניכם.אני אומר את כל אלה, למרות שמטפלים מיניים רבים, ואולי גם פסיכולוגים יגידו לא פעם שאין רע בפורנו. זה נכון, אבל. לכן, במקום פורנו באינטרנט, שאולי הוא זול יותר וכמעט בלתי מוגבל (וגם אינטימי יותר - אף אחד אינו יודע על זה), אבל הוא גם מאפשר הגדלת מינון לכיוונים בלתי רצויים, רצוי אולי להסכים על שימוש בפורנו בוידיאו וב- DVD בלבד, שאז הסייגים הרבה יותר ברורים.