פרידה מבן זוג: לקחים והשלכות
דניאלה
מתקשה לעבור הלאה
⌄
ד"ר אורן חסון שלוםאני בת 22 ולפני 8 חודשים עברתי פרידה כואבת מחברי איתו טיילתי בחו"ל חצי שנה.ההחלטה להיפרד,הגיעה קודם כל ממני,שהרגשתי מחנק ותחושה שאנחנו מתחילים להימעס זה על זו למרות שבאיזה שהוא מקום ידעתי, שעוד נחזור.אחרי כמה זמן,שכראיתי שחברי מצידו עם כל הכאב שבדבר,אכן עובר הלאה, הרגשתי שעשיתי טעות ואמרתי לו שאני רוצה לחזור. הוא מבחינתו הרגיש שהוא דווקא כן רוצה לעבור הלאה.אני מאוד נפגעתי מההחלטה. הרגשתי שזאת ממש פגיעה באגו שלי. שהרי אנייזמתיונתתי את הפתח לחזרה-וקיבלתי סירוב. הרגשתי ש"היוצרות התהפכו"- מזו שיזמה את הפרידה ל"נזרקת". מאז,כבר עבר זמן,התחלתי ללמוד. אבל המחשבה עליו לא מרפה.היו לנו כל מיני תוכניות: מעבר לגור ביחד וכ"ו כל העתיד החדש שלנו נבנה סביב אחד השני- ואת הכל אני באמת עשיתי,רק בלעדיו. אני לא יודעת לומר בוודאות האם אני בוחרת לא להרפות משום שאני מרגישה שהאגו שלי נפגע ושאני רוצה לתקן את "העוול" או שמא פשוט מפני שאני מתגעגעת אליו, ולמה שחווינו ביחד.שנתיים שהסתדרנו מעולה גם באינטינסיביות של לטייל ביחד בחו"ל, ואני לא מרגישה שפגשתי מאז מישהו שיכול להשתוות אליו באיזושהי צורה.אני מתקשה להבין מדוע זה נגמר בצורה שבה זה נגמר,ואני מרגישה שיש לזה סוף לא גמור.הייתה תקופה שהוא ניסה שנחזור להיות בקשר, כביכול "ידידים" אבל אני הרגשתי,מונעת מהאגו הפגוע שלי,שאני רוצה לנתק כל קשר,כי אין שום סיכוי לשמור על קשר של ידידים בין אהובים לשעבר. בניסיון לעבור הלאה, מחקתי את הטלפון שלו ואני לא בקשר עם חבר משותף של שנינו כי אני מרגישה שזה גורם לי לחזור אחורה. אך עדיין, זה לא עוזר לי מספיק. יש לי הרבה רגעים שאני מרגישה שהוא זה שיבין אותי. מצד שני אני לא בטוחה שהוא מכיר את הצדדים החלשים שלי,שזקוקים למישהו הזה שיסביר להם מה לא בסדר אצלי. אני בדרך כלל קשוחה יותר.אני חושבת שאחת הסיבות שמקשות עליי את המעבר הלאה היא משום שאני מרגישה שאני צריכה לתקן משהו. שזה לא סופי.אני מרגישה שאני התאהבתי בו יותר כשנפרדנו מאשר שאהבתי אותו כשהיינו ביחד. ואני בטוחה שיש בזה משהו לא הגיוני.השאלה שלי,למה אני לא עוברת הלאה? אני לא מצליחה להבין את זה. אני רוצה להכיר אנשים חדשים אבל אני גם לא רוצה לעזוב את מה שהיה בינינו.ואיך אני יכולה לעזור לעצמי לעשות את זה? הרי כל כך הרבה פעמים ניסיתי,וחשבתי על איך אני אכיר מישהו אחר-ועדיין אני אוהבת לחזור ולהתרפק על הטיול המדהים,על החוויות,ולזכור רק את הטוב מכל הקשר הזה,אהבתי את מי שאני כשהייתי איתו.ועכשיו אני מרגישה שאני לא.
ד"ר אורן חסון
השלכות
⌄
דניאלה יקרה,
בואי ונתחיל מהלקח: נפרדת מהחבר שלך, והוא החליט להמשיך הלאה. האמת? בצדק. כי לימדת אותו שהוא לא יכול לסמוך על כך שתרצי אותו תמיד. ואם הוא מחפש חברה יציבה, עלייך הוא לא יכול לסמוך. מאחר שבקשר שאמור להמשיך לאורך זמן יציבות היא דבר חשוב, הוא החליט לחפש מישהי שתתן לו את זה, ושלא תפגע בו.הלקח שלך מכך הוא שאת לא השחקנית היחידה במגרש. יש גם צד שני ליחסים שלך עם בן זוג, ויש לו שיקולים והחלטות משלו, ומה שאת עושה, משפיע גם עליו. בפעם הבאה, אם את חושבת שאולי תתחרטי, חשבי פעמיים לפני שאת פוגעת בבן הזוג שלך. זה הלקח.ולגבי התחושות שלך, אז כנראה שאת צודקת. האגו הפגוע שלך משפיע עלייך. נדמה לי שאת רוצה לתקן, ואני לא בטוח את מה רוצה לתקן יותר, את היחסים או את האגו שלך. דבר נוסף, גם לא ברורה לך ההתנתקות שלו. מה פתאום הוא, שהיה כלי משחק בידייך, פרש כנפיים והפך להיות שחקן עצמאי? חוסר ההבנה הזה משפיע עלייך. אנא קראי את תשובתי, "פתאום נטישה", שתי שאלות מתחתייך.