פרידה: חיבור רגשי חדש
oly
לא החלמתי מהפרידה, מתי זה יקרה?
⌄
שלום
דר' חסון,אני פנויה קרוב לשנתיים. היו לי מערכות יחסים מזדמנות מאז הפרידה מהאקס שלי, שהיה כל חיי וגם אדם שמירר את החיי בזוגיות שלי איתו...עם כל הרציונאל שהוא לא מתאים וכו' כו' איני מסוגלת להתנתק ממנו רגשית. הייתי שנה וכמה חודשים בטיפולים שונים כמו סי בי טי, דינאמי ודמיון מודרך. זה עזר הרבה.גרם לי להבין דברים , לשנות דברים ולצמוח ולעתים אף לשכוח. זרקתי את כל הדברים הסמנטליים שהיו לי, חסמתי בפייסבוק, ניתקתי כל קשר וכן הלאה. אבל אם יש מישהו שמזכיר אותו במקרה, או אני רואה את החבר או מקרוב שלו אז אני מתחילה להיכנס לבאסה, לתחושת פספוס חרטה וכן הלאה.הבנתי שאין טעם להילחם עם הרגשות האלה שהם חלק ממני. אבל אני עדיין מחפשת נחמה ולחשוב שמתישהו זה יגמר. רק שלא יודעת כמה סבלנות אני צריכה עוד לזה... ולכן אני שואלת האם העניין הרגשי הזה אכן יכול להיעלם אי פעם בחיי? או שהדבר ירדוף עד שלא אחווה זוגיות בריאה ואמתית?
ד"ר אורן חסון
פרידה ואהבה
⌄
אולי יקרה,
המנגנון היעיל ביותר לפרידה היא חיבור רגשי חדש. השני היעיל ביותר הוא עניין בעצמך ובדברים שאת עוסקת בהם, ובכלל זה עיסוקים שונים, עבודה וחברה. כשאת מרגישה טוב עם עצמך, ובודאי כאשר את מליאה רגשית באהבה חדשה, תחושת ההחמצה קטנה יותר או נעלמת לגמרי. לפחות כל עוד את שם.