החלטות בקשר: מה את רוצה?
מאיה
מתוסבכת
⌄
שלום רב.
אני בת 22 .. עד לפני כמה ימים הייתי בקשר עם בחור במשך חודש בלבד. לא קרה בניינו שום דבר רציני .. ולא הכי הסתדר, כיוון שהעקרונות שלי להכנס למערכת יחסים רצינית - לא תאמו את רצונותיו ולא הסתדרנו , מה גם שהבנתי שאין לי אליו ממש רגשות ולהט תשוקה.אני אגיע לעניין - ממש יומיים לפני שחתכנו , יצאנו אני והוא , וחברה שלי וחבר שלו .. ישבנו כולם יחד והיה כייף ומצחיק , באמת שכולם נהנו . גם אמרתי לחברה שלי בצחוק על החבר שלו ''הנה בדיוק מישהו בשבילך , דתי, שומר שבת.. אולי יתפתח משהו'' ניסיתי שיצא משהו בינה לבין החבר של הבנאדם שהייתי איתו בקשר.בנתיים אני חתכתי מההוא שיצאתי איתו, כפי שציינתי בנ"ל , והחבר שלו נשאר בקשר עם חברה שלי וגם איתי .. ככה בהתכתבויות וכאלה.בינו לבין חברה שלי זה לא ממש הולך, אין קליק איך שנקרא , אך ביני לבינו פתאום התפתח משהו , השיחות זרמו ונהייה לנו ממש כיף לדבר ולהכיר אך יש 2 בעיות: 1)הוא דתי חוזר בתשובה , ואני לא שומרת שבת , ואוהבת להתלבש מחשופים.. איך אפשר להסתדר עם זה למקרה שיפתח משהו בעתיד..? 2)הוא אומר לי שהוא מרגיש בבעיה כיוון שיצאתי עם חבר שלו (למרות שלא קרה בניינו כלום מלבד נשיקות) עצם העובדה שחבר שלו הכיר אותו לפניי זה מציק לו כי הוא מרגיש שמשיחה לשיחה איתי הוא מפתח רגש, הוא הוא אמר שלגבי החברה שלי זה עוד בסדר כי לא קרה בינהם כלום , רק היה נסיון להכיר... אבל לגבי חבר שלו הוא מרגיש לא נעים עד כדי כך שהוא לא אומר לו אפילו שאנחנו מתכתבים, ואני לא מבינה מה הבעיה כיוון שאין לי רגשות בכלל לחבר שלו ואני בטוחה שגם לו אין אליי, חתכנו כי לא התאמנו וזה לא היה זה. איך אסביר לו את זה בצורה הכי טובה כדי שלא יחשוש להתקדם איתי?תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
להחליט קודם מה את רוצה?
⌄
מאיה יקרה,
יש כאן שני עניינים שהם אולי קצת קשורים. החבר הנוכחי שלך אולי מרגיש לא נעים ביחס לחבר שלו, ולכן מתקשה לדבר איתו על זה. והרי זה מה שיפתור את העניין. יכול להיות שהחבר שלו יקבל את זה בקלות, ובינינו, אין סיבה מיוחדת שלא, אבל מבחינת בן זוגך, כל עוד את עוד לא בטוחה בקשר, למה שיתעמת איתו, או ייקח סיכון, או יסתכן בפדיחה אם זה לא יילך? – אז אולי את צריכה קודם להחליט מה את רוצה, והוא להחליט מה הוא רוצה, ואז תעלו את זה בגלוי, והבחור יצטרך לדבר עם החבר שלו, ולבדוק איתו.
מאיה
ד"ר חסון.
⌄
תודה על תשובתךאני ביררתי את העניין יותר לעומק ומהצד שלי אני כן רוצה להיפגש איתו ולפתח קשר , והוא משדר לי שהוא נמשך אליי בטירוף ושיש כימיה מטורפת .. אך הוא לא מפסיק להגיד עד כמה שזה מציק לו העניין שהייתי בקשר עם חבר שלו (למרות שלא קרה לי איתו שום דבר רציני) זה החבר הכי טוב שלו והוא כל הזמן אומר שלא משנה מה יהיה זה תמיד יציק לו אפילו שרק התנשקתי איתו ולא היה משהו רציני. הוא אומר שהוא קנאי, ושהוא יכול פתאום ביום מן הימים לקבל עליי סיבוב בגלל זה. אז אמרתי לו שאני מכבדת את ההחלטה הזאת ושנרד מהעניין. אך שוב אנחנו מוצאים את עצמנו מתכתבים ושהכימיה רק עולה ועולה , ואז שוב הוא מזכיר תעניין של החבר שלו. זה נמאס ליי... אני יודעת שעדיף לי לרדת מזה אבל אנחנו כל כך בכימיה טובהה.. מה אני יכולה לעשות.? כל הבעיה נמצאת בו לא ביי , אבל אני לא רוצה לוותר
ד"ר אורן חסון
ללמוד משהו חשוב עליו
⌄
מאיה יקרה,
אז אולי את צריכה ללמוד מזה משהו חשוב עליו. כלומר, זה יופי שהוא מקסים, ושהכימיה איתו טובה, אבל יש לו גם תכונות שלא מסייעות לקשר יציב. הוא נע בין גחמות שונות וצרכים שונים שלו, שבמקרה הזה אחת מהן היא להיות איתך, והשניה היא להיות בסדר עם החבר שלו. אלא שהוא לא מחליט כך או כך, אלא מתנדנד. חוסר היציבות שלו גורם לו לתת לך מסרים כפולים - וזאת מתוך הנחה שהוא כן, ואכן אומר לך באמת את מה שהוא מרגיש, ולא משתמש בזה כתרוץ שלא ליצור איתך קשר מחייב. הוא גם לא כל כך מתחשב בצרכים שלך לדעת היכן את עומדת. עכשיו זה הנושא הזה, אולי פעמים אחרות זה יהיה קשור לנשואים אחרים. האם חוסר היציבות הזה מתאים לך? זה חלק מהדברים שאת צריכה לקחת בחשבון, בנוסף למשיכה ולאטרקטיביות שלו. את מכירה אותו טוב יותר. החליטי מה נכון לך.