פרידה: זמן להשתכנע, כך או כך

תאריך פנייה: 01.06.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בת 24
לא שלמה עם הקשר אך גם לא עם פרידה
01.06.2012 • 14:22

שלום
דר' חסון,אני נמצאת בזוגיות כבר למעלה משנה וחצי, עם בחור בן 27 שאני מאוד אוהבת. לכאורה, אנחנו מאוד מתאימים- יש ביננו תקשורת טובה ביום-יום ולשנינו יש אותו כיוון בחיים.הבעיה היא שבחצי שנה האחרונה של הקשר, אני מוצאת את עצמי מלאה בספקות, האם הקשר הזה באמת טוב בשבילי. מפריעות לי הרבה תכונות בו, שאני לא יודעת אם אוכל לסבול אותן בעתיד.אני מרגישה שהוא לא מספיק מוסרי, הוא משקר המון לסביבה שלו וגם מספר פעמים, שיקר בדברים מהותיים לי (אציין שאני ממילא אדם סקפטי וחשדן מטבעי, ושמאוד קשה לי לבנות אמון בחזרה). בנוסף, יש לו נטיה לחשוב בעיקר על עצמו וניתן לומר שהוא "מלא בשנאה כלפי העולם". אני יודעת שזה נשמע דרמטי, אבל אין לי דרך יותר טובה להגדיר זאת- הגישה שלו מאוד ביקורתית ולא מפרגנת כלפיי הסביבה שלו, ואני חוששת שבעתית זה יופנה גם כלפיי.בנוסף, יש ימים בהם הוא נכנס לדכאון ואז הכל נופל עלי-אני גם צריכה לעודד אותו וגם להיות מוכנה לסבול יחס לא סימפטי.אני מבינה שכרגע, אני מצליחה לשרוד את זה כי אני מאוד אוהבת אותו, אבל אני יודעת שכל התכונות האלו הן לא מרכיב לחיים בריאים וארוכים איתו, כשהאהבה כבר תתחיל לפוג..לפני כשבוע נפרדתי ממנו בעקבות כך ששיקר לי בדבר מהותי (לדעתי), אך חזרנו תוך יומיים לאחר שהאהבה שלי אליו הכריע אותי.אני בנאדם מאוד רציונלי בשאר האספקטים בחיים שלי, ואני חוששת שכאן אני מפשלת והולכת לשלם על זה בעתיד. אני לא מצליחה להפרד ממנו כי אני לא שלמה עם ההחלטה הזאת- אני מאוד אוהבת אותו, הוא מרתק אותי, הוא חכם ומצחיק (תכונות שאני לא מוכנה להתפשר עליהן בבן זוג) ויש ביננו תקשורת מעולה, אך מצד שני אני גם לא שלמה עם הקשר מהסיבות שמניתי לעיל.לפעמים אני ממש מצטערת על שהכרתי אותו, ושאני נאלצת להתחבט בהחלטה הזאת שוב ושוב כבר במשך חודשים.מה לדעתך עליי לעשות?

ד"ר אורן חסון
זמן להשתכנע, כך או כך... זה יבוא.
03.06.2012 • 00:31

בת 24 יקרה,
פרידה אינה דבר קל. לא חסרות סיבות שמקשות על פרידה, והן שונות הן מאדם לאדם ומזוגיות לזוגיות, והן בגילאים שונים והן בתנאים שונים. אבל כמו שאת מתארת את מה שקורה לך, את בתהליך של פרידה. הסיבות שלך לפרידה הן ממשיות, וכרוכות בחיים שאת חושבת שיהיו ושלא יהיו לצידו שהן משמעותיות לך מאד, וכשאת מתלבטת, ככל שעובר הזמן "תנועות הפרידה" שאת עושה הן משמעותיות יותר וחזקות יותר. אם תמשיכי בכיוון הזה, עושה רושם שיגיע הזמן, בין אם בעוד שבועיים ובין אם בעוד כמה חודשים, שבו כבר תרצי עוד יותר לעזוב, ותיפרדו.אלא אם יבוא משהו חזק מהצד השני, כמו הצעת נישואים. האם זה יעכב אותך? אולי, כי זה יעצים את הסיבות שמקשות על פרידה. אני לא מכיר אתכם, אני פשוט מתאר דינמיקה אפשרית. עשי את מה שאת חושבת לנכון, ואם זה ייקח לך עוד זמן כדי להשתכנע כך או אחרת, לפחות השתמשי בזמן הזה כדי לראות אם את יכולה לשפר את הזוגיות למשהו שבאמת יהיה טוב יותר ויציב יותר. אם זה אפשרי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083