בעיות בזוגיות: תקשורת, אמפתיה ופתרונות
מיואשת
בעיות בזוגיות
⌄
שלום רב
יש לי בעיה מאוד רצינית בחיי הזוגיות שלי ושל בעלי יש לנו שניי ילדים מקסימים קטנים ואנחנו נישואים ארבע שנים במהלך השנים הקשר רק התדרדר בעלי אדם שאוהב את עצמו מאוד וזה אומר קודם כל אני והצרכים שלי ואר כך השאר אני מתפשרת על המון דברים בחיי והוא לא הוא עובד קשה כמו כולם ולכן הוא אינו נוקף אצבע בבית ובטיפול בילדים ויש עוד צד החברים הרווקים שלו שהם דורשים בילוי פעם בשבוע וכמובן זה יוצא לפועל אני מרגישה שאני בעדיפות אחרונה אצלו וקשה לי מאוד מספר פעמים חשבתי לפרק את החבילה אבל קשה לי עם זה אני טיפוס מאוד ביתי אני פה רק בשביל הילדים שלי אבל די הגיעו מים עד נפש אני כמו פצצה מתקתקת מבפנים ואני אובדת עצות ניסיתי הכל לדבר לגשר להתפשר לטאטא מתחת לשטיח אבל אני כבר לא יכולה להמשיך עם ההרגשה הזאת של החוסר כבוד והערכה וההשפלה האם תוכל לעזור?
ד"ר אורן חסון
הדרך הנכונה לזוגיות טובה יותר
⌄
מיואשת יקרה,
דרך הפורום אני יכול לעזור רק חלקית מאד. את מתארת בעיות יסודיות בקשר שלכם, ואת חוסר האמפתיה שקיים ביניכם, ואת אי שביעות הרצון של שניכם. זה פועל יוצא של תקשורת לקוייה, ושלא הצלחתם בעזרתה לדבר על דברים וליצור אמפתיה שלו לצרכים שלך, ואולי גם לא שלך לצרכים שלו. אני כאן לא מדבר על מה נכון יותר, אלא על מה שלא הצלחתם ליצור. מכאן שהוא התחפר בעמדה שלו שהיא שנכון להתחשב בך פחות, כדי להשיג את הצרכים היותר אגוצנטריים שלו.קחי בחשבון שבמאבקים ומריבות לא הצלחת להשיג את מה שרצית, וכנראה שגם לא תצליחי למרות שזה נותן לך את התחושה שאת עושה משהו. נסי לקרוא אתהמאמר שלי על שיפור הזוגיות. זו הדרך הנכונה, אבל אני לא בטוח אם אתם לא התרחקתם מדי מכדי להיות מסוגלים לעשות זאת לבד. אם כך, כדאי שתלכו ליעוץ זוגי.