התמודדות עם פרידה וזוגיות

תאריך פנייה: 08.05.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
הילה
מערבולת רגשית
08.05.2011 • 20:27

שלום רב
כתבתי לך בעבר שההיתי אמורה להתחתן וביטלתי את החתונה וגם נפרדנו עכשיו אנחנו שבועים לא ביחד אני בת 22 הוא 23 רצינו לנסות לחזור אך האמון שלי שהוא ישתנה נפגע ויש לי ספקות לגבי חזרה אליו ואני לא יכולה לחזור אליו כל עוד אני לא בטוחה. מה גם שהקשר שלו עם אמא שלי נפגע מזמן והיא לא רוצה לשמוע עליו ובקושי רוצה שהוא יכנס אליי הביתה וזה עוד סיבה למה קשה לי לחזור. אני מפחדת לנסות ולהיפגע וגם בנוסף אני מרגישה ריחוק מאמא שלי אם אחזור אליו כי כבר היו לנו שיחות על זה והיא אמרה שאני צריכה להיות החלטית ואם ביטלתי חתונה לעמוד מאחורי זה ולא לחזור אחורה ושאני עיוורת ולא רואה מי הוא בכלל. וכאשר רק דיברנו על חזרה היא החמיצה לי פנים והתעצבנה עליי אני לא מאשימה אותה אני יודעת שהורים רוצים את הטוב ביותר בשביל הילדים ושאולי היא כל כך נגד כי היא רואה משהו שאני לא רואה. חוץ מזה יש גם את האמון שלי וקול קטן בפנים שאומר לי לא לנסות וגם קול קטן שאומר לי כן אני מבולבלת ולא החלטית בכלל אמרתי לו שאני צריכה עוד זמן אך הוא הרים ידיים ואמר שכבר נמאס לו לחכות ושאולי עדיף שנחתוך אני מבינה אותו כי גם לו קשה עם המצב הזה כמו שלי אבל השאלה שלי איך אני מתגברת עליו? אני יודעת שמגיע לי משהו יותר טוב אך בכל זאת נמשכת ורוצה להיות איתו אחרי כל מה שעברנו למה אני לא יכולה להתנתק ממנו? למה אני כל כך אובססיבית ולא מצליחה להרפות? למה זה יהרוג אותי אם אני אדע שהוא עם מישהי והמשיך הלאה? איך יוצאים ממערבולת רגשית כזו? הלב שלי לא פנוי כרגע להכיר בחורים חדשים (אני יודעת שאולי זה פיתרון) אבל יש משהו אחר מלבד זה כדי שאוכל לצאת ממנו? בבקשה עזור לי.

ד"ר אורן חסון
להשלים עם פרידה?
11.05.2011 • 00:26

הילה יקרה,
אני לא זוכר את ההתכתבות הקודמת, ולכן לא אוכל להתייחס לזה או למה שקורה לך עם אמך או איתו. ביחס ליכולת להתפנות לקשרים חדשים, נדמה לי שאת צריכה קודם להשלים עם הפרידה מהקשר הזה, ועדיין לא עשית זאת. נדמה לי שגם נפגעת ממנו, ואת מעדיפה לדעת בודאות שזו אשמתו ולא אשמתך, ולכן אם הוא יצליח להיות בקשר טוב עם מישהי אחרת, תקחי זאת כאילו זו היתה אשמתך, והפגיעה והעלבון יהיו חזקים עוד יותר. אולי בגלל זה את עוקבת אחר מה שקורה לו. אומר רק מנסיוני שהן הצלחה בזוגיות והן אי הצלחה שלה תלויה בדינמיקה של הזוגיות מתחילתה, ופעמים רבות, לכן, זה עניין של התאמה או אי התאמה של האופי של שניכם. במקרים כאלה, אם אינך מתאימה לו, גם הוא אינו מתאים לך. ועוד: הרי שניכם משתנים עם הזמן. נקודת ההתחלה שלכם שונה מנקודת ההתחלה שתהיה לך עם מישהו אחר, וזו תהיה שונה מנקודת ההתחלה שתהיה לו עם מישהי אחרת. אין להסיק מכך על היכולת הזוגית שלך או על האיכות שלך כאדם וכאשה. היפרדי ממנו קודם, השלימי עם הפרידה הזו, וכך תוכלי להמשיך הלאה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083