לחצים מיידיים בקשר זוגי
אביטל
בעיות עם החבר
⌄
שלום
אני וחבר שלי חברים כבר יותר משנתיים וחצי היו לנו פעם בעיות הוא היה ילדותי וחיפש שטויות ואני יותר רציתי רק לחזק את הקשר אבל מאז כבר זה עבר והייתה לנו תקופה ממש טובה ביחדאני התחלתי ללמוד בירושלים ואני חוזרת לבית רק 3 פעמים בשבוע ובמשך השבוע אני גרה שם אני מצפה שכל פעם שאני באה הוא ירצה להיות איתי כמה שיותר זמן אבל זה בדיוק להפך הוא מאז שכאילו אני בירושלים יתחבר שוב לכל החברים שלו והווא שוב מתחי ללהתנהג כאילו הם כל העולם בשבילו ואני מרגישה שהוא די מזניח אותי אנחנו מתחננים להתחתן אני לא יודעת בדיוק בתי אבל אנחנו חוסכים בשביל זה אני פוחדת שזה ימשיך לי ככה אחרי שאני יתחתן אנייהיה כל היום בבית לבד והוא יהיה עם חברים שלוחוץ מזה יש לנו עוד בעיה כמו שאמרתי אני כאילו מרגישה שאני צירכה לרדוף אחריו לכל לדבר לזה שיתקשר לזה שיבוא לזה שנצא וגם לזה שנשכב אני לא יודעת יש פעמים שזה ממש מעליב כבר אנחנו שוכבים פעם בשבוע וזה גם רק אם אני יוזמת את זה הוא אומר שזה לא שהוא לא נמשך אלי אלא זה לא כל היום בראש שלו זה נשמע לי קצת מוזר יש דבר כזה בכלל אני יודעת שהוא לא בוגד בי ...אז מה זה יכול להיותאני חושבת לעשות הפסקה האם זה נראה לך יעזור במשו או שזה סתם רק יקלקלתודה מראש
ד"ר אורן חסון
לחצים מיידיים?
⌄
אביטל יקרה,
מן הסתם, הוא זורם על הלחצים המיידיים שלו ומה שמתאים לו יותר באותו רגע. כאשר הייתם ביחד, והבעת את הצורך שלך ונלחמת עליו, הוא זרם איתך, וזה עבד. עכשיו את פחות שם, והוא זורם עם מה שיש לו, שזה החברים, ומרגיש מחוייב יותר לקשר המיידי האינטנסיבי יותר הזה. סביר שאם תתחתנו ותגורו ביחד, תגרמי לו להרגיש מחוייב יותר לקשר שלכם.ובאשר למיניות הדועכת שלכם, אני לא יודע אם זה משום שהוא באמת מתרחק ממך, או אולי כי הוא לא מאד מיני, ולכן הנושא הזה אינו בראש מעייניו. ישנם גברים שזה כל מה שיש להם בראש, ואחרים שלא, ויש כל מה שבאמצע. כך שהנטייה שלו לאינטימיות איתך אולי תלויה בטיב היחסים שביניכם, ברכות שביניכם, ובקשר הטוב שביניכם כך שאם את מתלוננת הרבה, אולי הוא מתרחק.הפסקה רק תרחיק אתכם עוד יותר. אם את רוצה את הקשר הזה, יתכן שהוא יעבוד טוב יותר עם פחות לחץ, אם את אכן לחוצה בשל החשש שלך שהקשר הולך לאיבוד בין הידיים, ולכן מלחיצה אותו. אבל רק תפסידי אם תגדילי עוד את המרחק שביניכם על-ידי הפסקה.