פרידה וילדים: התמודדות עם רגשות בגידה

תאריך פנייה: 02.03.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אני
לא מצליחה להתקדם
02.03.2006 • 21:40

שלום
כבר הרבה זמן אני בתהליך פרידה מייגע ומתיש:http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&Keywords=פיצול%20אישיותזה נמשך המון זמן, אבל הוא מצליח להמשיך הלאה ואני, לפחות במובן הרגשי, תקועה. קשה לי להיות עם גברים אחרים וזה בעיקר בגלל שאני מרגישה שאניבוגדתבילדות שלי. ממשבוגדת.אני לא מצליחה להשתחרר מהתחושה הזאת.מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
התנתקות פורמלית קודם?
02.03.2006 • 23:52

אני יקרה,
קודם כל, כנראה שעוד לא סיימת את תהליך הפרידה. ובדרך כלל תהליכים אלה קשים יותר לנשים מאשר לגברים, לפחות כפי שזה נראה מהצד. גברים נוטים ליצור קשרים חדשים מהר יותר, אבל פעמים רבות הקשרים האלה לא מחזיקים מעמד, כי הם לא עברו את השיקום הרגשי, וקשה להם יותר לזהות את זה, מאשר לנשים. כך שההשוואה שאת עושה איתו אינה בהכרח נכונה.אבל השאלה היא את אם באמת מרגישה בוגדת בילדות שלך, או שאת משליכה עליהן את הבגידה שלך בו. ואולי הבגידה שאת מרגישה שאת עושה כלפיהן אינה קשורה אלא לזמן שאת רוצה להקדיש לבן זוג, שאת יודעת שבהכרח ייצא כזמן על חשבונן (בין אם משום שהן נשארות בבית, כשהן ישנות כבר, עם ביבי-סיטר, ובלעדייך, ובין אם משום שאת יודעת שחיזור ידרוש ממך זמן גם כשהן איתך, ולכן זה ייצא מעשית על חשבונן). אלא שאם הפרידה בינך לבין אביהן של ילדותייך היא סבירה, והן מבלות זמן איתו, זהו זמן נפלא לצאת ולתת צ'אנס לקשרים חדשים.אם, לעומת זאת, את מרגישה שמגע, וחום וחיבה שלך לגבר אחר הם בגידה מעשית בבנותייך, ייתכן שזה משום שעדיין לא התנתקת נפשית מאביהן. כי הרי לא היתה לך בעיה לבלות זמן איתו, כאשר הייתם ביחד, והיו לכם בנות. וגם אז זה היה על חשבונן. אלא שעכשיו, את רואה את הרצון שלהן באיחוד שלך ושלו, או אולי את משליכה את הרצון שלך על שלהן, ודרכן את רואה בהמצאות עם גברים אחרים, בגידה.אם קשה לך להתנתק, כדאי שתשלימי עם ההתנתקות המעשית והפורמלית כמה שיותר מהר, כדי להבין שהנתק הזה הוא סופי, ואז יהיה לך אולי יותר קל להשלים איתו. ואם תיגמר לך הסבלנות קודם, לכי לטיפול מקצועי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אני
התנתקות פורמלית קודם?
04.03.2006 • 08:29

בהחלט הארת את עיני. אני נמצאת בטיפול אבל רציתי לשמוע גם אותך, כי יש לך זווית קצת אחרת שמאירה עוד נקודות שקשה לי לראות. אנחנו מתקרבים לפרידה פורמלית וזה גם מאוד קשה לי, אבל גם ברור לי שזה מה שאני צריכה, וכנראה יותר ממנו.תודה!

ד"ר אורן חסון
בהצלחה!
04.03.2006 • 23:38
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083