אובדן אינטימיות בזוגיות
אלמונית
בעיות בקשר אינטימי
⌄
אני בת 34 נשואה 3 שנים + ילדה בת שנתיים.בעלי בן 36 ואנחנו ביחד כבר 5 שנים.בשנתיים הראשונות יחסי המין שלנו היו טובים ואף הרגשתי שהחשק המיני של בעלי גדול משלי. לאחר מכן במסגרת טיפול זוגי אליו הלכנו אמרתי שהוא כל הזמן רוצה סקס ואני לא מוצאת דרך לסרב לו בלי שיפגע! אני חושבת שמאז חל מפנה, הוא מאד נעלב ומאז רצה שאני אזום יותר ואף התרחק, אך עדין הכל היה בגדר התקין מבחינתי.המפנה הבעיתי יותר התרחש במהלך ההריון. הוא ממש התרחק ממני וטען שזה מכיוון שהוא מפחד להזיק לעובר. העלתי את החסך שלי (שאף הורגש יותר בחוזקה בגלל הצורך בקרבה ובמין שהתגברו בעקבות ההריון) במסגרת הטיפול אך שם הרגשתי שהתנהגותו קיבלה לגיטמציה "יש גברים שקשה להם בהריון" וכיוב...למען האמת לא ממש קניתי את ההסבר אך בלעתי את הצפרדע בלית ברירה ויחסי המין שלנו הפכו למצומצמים ביותר ובחודשים האחרונים נעלמו לחלוטין והפעם נוספה גם הסיבה שאני נורא גדולה.לאחר הלידה גם אני איבדתי ענין לזמן מה אך כשחזר אלי החשק לא היה לי פרטנר ממשי והעינין ממשיך עד היום (תדירות ממוצעת של אחת לחודש חודש וחצי ומדובר בשנתיים אחרי הלידה!!!).(יש לציין שאני עדין שמנה וגופי השתנה מאד ונראה הרבה יותר רפוי)חוץ מזה שזה תורם לתחושה שלי כפחות מושכת זה מעיבמאדעל הקשר והקרבה. אני יודעת שהוא לא בוגד ואף טוען שהוא לא מספק את עצמו לבד, מה שעורר אצלי תמיהה גדולה וטענתי בפניו שזה לא אפשרי ושאפילו אני כאישה זקוקה מידי פעם לפורקן.האם יכול להיות שחשק מיני יורד בצורה כ"כ דראסטית?!הבעיה כמובן היא לא רק במישור המיני ויתכן שאולי בתת מודע זו דרך שלו לנסות לשלוט או להעניש (למרות שהוא גם מעניש את עצמו) לא יודעת מה לעשות?אשמח לשמוע דעתך על המקרה.תודה
ד"ר אורן חסון
האינטימיות שהלכה לה לאיבוד
⌄
אלמונית יקרה,
האינטימיות שביניכם ירדה, ולכן יכול להיות שהוא מסתיר ממך את העובדה שהוא מאונן, כי הוא לא מרגיש אם זה בנוח. מה שחבל, בכל אופן, הוא שלא פתרתם את הדברים כראוי במסגרת הטיפול שלכם, כלומר, שלא הצלחתם להתגבר על הכעסים שלכם, ונשארתם רחוקים זה מזו. מה שלא הבהרת זה אם אתם עדיין בטיפול. אם לא, מוטב שתלכו. ואם את חושבת שאינטימיות ביניכם תתן לך מוטיבציה לעיצוב הגוף שלך, ולפעילות גופנית, אז יכול להיות, אבל גם יכול להיות שזה תרוץ שאת נותנת לעצמך כדי לא להתאמץ. לכן, אני מציע שתקחי את זה כפרוייקט נפרד, כדי להרגיש טוב עם עצמך, ובשביל עצמך. ובהחלט יכול להיות שתהיה לזה השפעה עליו, אם כי אני מבין את התחושה שלך, שאת לא רוצה לחכות עד שהגוף שלך ישתנה מספיק, כדי לקבל ממנו יחס טוב. בכל מקרה, כדאי שתבדקו מה קורה ביניכם, ואם צריך אז בעזרת יעוץ זוגי, ווקחי זאת כשני פרוייקטים נפרדים.