פרידה וגירושין: שיפור מצב כלכלי
חסרת מנוחה
על סף קריסה
⌄
לד"ר חסון שלום רב.אני לא יודעת ממה להתחילאך מרגישה שאם לא אצליח להשיג עזרה כלשהיא פשוט אקרוס. בעלי עזב את הבית לפני חמישה חודשים לאחר כ-15 שנות נישואין וארבעה ילדים. יש לי שני בנים גדולים בתחילת גיל ההתבגרות ושתי בנות קטנות מאד. אני עובדת במשרה מלאה. נישארתי עם כל מטלות החיים ללא עזרה ממשית. בעלי מסרב לסייע לי גם בדברים מאד קריטיים שלא הייתי מעורבת בהם בעבר (כולל במשברים גדולים כמו מחלות שלי ושל הילדים, פיצוצים של צינורות בבית ותיקונים במכונית, השכרה של בית שיש לנו שמושכר וכו'). בשיחה שהיתה לנו לאחרונה בה בכיתי והסברתי לו שכדאי לו לסייע לי לפחות בשביל הילדים שזקוקים לאמא במצב סביר, אמר לי שאני צריכה להשלים עם זה שאני לבד ושאין אפשרות לעזור לי ותרץ את זה באופן מסוים).אין לי בסביבה ובכלל חברות שיכולות ממש לתמוך, והמשפחה המורחבת שלי כוללת פחות או יותר רק הורים שמתנערים כבר מקשר אתי מתוך חוסר יכולת להכיל את הקושי שלי. נשארתי ממש לבד וחסרת יכולת לעמוד בעומס המטלות. בעלי בא לראות את הילדים באופן די קבוע אך מעט מאד, וזה לא יכול להקל עלי. בפעם האחרונה שביקר השפיל אותי ואמרתי לו שלא יתקרב לביתי עד שיסדיר את הסדרי הראיה של הילדים. לטענתו עדין לא פנה לגירושין, כיון שהוא מתחשב בי שמצבי הכלכלי לא יורע. לשאלתי מדוע הוא מתחשב רק בענין הכלכלי, אמר שאינו מוכן לענות. גם כשאני מתחננת שיבוא יותר כאשר הבנות בוכות ורוצות שיגיע, הוא אומר שהוא מוכן לבוא אם אצא מהבית (אין לו דירה משל עצמו, ואני ממש לא מפריעה לו כשהוא בא לבקר). מה שאני עושה לא מספיק: כמה שאני מתאמצת אני לא מצליחה להגיע לכל הדברים ולדאוג לכל צרכי הילדים ושהכל יהיה בסדר. אני כל הזמן עצבנית וסחוטה. מאז שאני לבד, התקלקל כמעט כל דבר אפשרי בבית וקרו לי המון טרגדיות.מה לעשות?תודה.
ד"ר אורן חסון
להתגרש כדי לשפר את המצב הכלכלי?
⌄
חסרת מנוחה יקרה,
לצערי הרב, איני יכול לסייע לך בצד החומרי, ושם עיקר המצוקה שלך. אם קשה לך, את יכולה לגשת לשרותי הרווחה העירוניים, או לויצ"ו ולנעמת. ובאשר לבן זוגך, הרי הוא עזב את הבית, אני מניח, בעקבות כך שלא הסתדרתם. חבל שהוא לא מסוגל להתעלות על עצמו ולסייע לך היכן שאפשר. אני מניח שהוא אפילו עושה את ההפך, והוא "מחפש" את התרוצים כדי לא לעזור, וכדי לפגוע בך. "שתביני עד כמה הוא חיוני". וכשהוא רואה את התחנונים שלך, ושאת מבינה שקשה לך בלעדיו, זה נותן לו, כך זה נראה, את הסיפוק של העובדה שצריך אותו. ובתהליך פרידה, הסיפוק הזה נותן לו, כנראה, תחושה של שליטה והערכה, דווקא ממך. וכנראה חשוב לו לקבל את זה דווקא ממך.הלקח מזה הוא שתחנונים שלך שיהיה יותר ויבוא יותר רק מספקים יותר את הצורך הזה שלו, ולכן לא יועילו. באיזה שהוא מקום הוא שמח לשמוע אותם, והם נותנים לו סיפוק, אבל דווקא בשל כך הוא לא נענה להם. אז עד כמה שאת צריכה אותו, כדאי שתפסיקי את מה שלא עובד. כלומר, להפסיק להתחנן.לא ברור לי אם הוא עוזר לך כלכלית עכשיו. כי אם את צריכה אותו, את אולי לא יכולה לעשות את ההפך, כלומר, להסדיר ביקורים בשעות וזמנים קבועים, כדי שירגיש פחות את הלחץ וההשפלה שלך (מתוך החשש שהוא יגיב בסגירת הערוץ הכלכלי, אם הוא נותן לך כסף). ובכל מקרה, נראה לי שלאחר הליך גרושים, מצבך הכלכלי יהיה הרבה יותר טוב, כי הוא יהיה מוסדר, וכי תשלומי המזונות וחלוקת הרכוש יהיו ברורים. כרגע את גרה ברכוש משותף, וכל ההוצאות שלו עלייך. כך שהסיפור שלו, שהוא מתחשב במצב הכלכלי הרע שלך, כנראה רחוק מלהיות מוצדק. תבדקי את זה.
וואו
ד"ר, איזו תשובה גאונית!
⌄
חסרת יקרה,
שיהיה בהצלחה!!! הד"ר צודק!!