קשר עם אחר: הבנת הצרכים וההשפעות
עוגי
צריך עצונת..
⌄
יש לי ידידה, בת 23, שנמצאת בדילמה.בזמן הצבא היא הכירה גבר, שגדול ממנה ב20 שנה כמעט, נשוי עם ילדים. התפתח ביניהם קשר מיני, יש ביניהם משיכה מאוד גדולה. הם נפגשו מדי פעם, שכבו, הוא נתן לה להרגיש נחשקת, רצויה (יש לה הערכה עצמית נמוכה).היא מנסה להשתחרר ממנו אחרי 3 שנים של קשר כזה, הוא שולח לה הודעות והיא לא מגיבה, ואז הוא נעלם.פעם אחרונה הוא שלח לה הודעה לפני יומיים, מה שהוציא אותה שוב מאיזון, היא לא החזירה לו תשובה, אבל היא אומרת שיש לה צרכים, שמצד אחד היא לא רוצה לחזור לסיפור הבחורה התמימה שנותנת לגבר לנצל אותה בידיעה שלא יתפתח ביניהם שום דבר רציני, אבל מצד שני יש לה את הצרכים שלה. היא שואלת לעצתי. ואין לי מושג מה לענות לה. יש עצות?
ד"ר אורן חסון
לתת לה אוזן וכתף. כנראה שזה הכי טוב
⌄
עוגי יקר,
נדמה לי שהיא לא פרטה בפניך את הצרכים שבגללם היא שומרת על קשר איתו. צרכים מיניים אפשר לספק בערוצים אחרים. צרכים רגשיים זה משהו אחר, כי אם היא מרגישה משהו כלפיו, הקירבה אליו יכול ה לספק צורך רגשי חשוב. אלא שהצרה היא שבאותה עת שהוא מספק אצלה את הצורך הזה, היא גם ניזוקה רגשית, והנה נוצר קונפליקט.עד עכשיו היא שמרה על הריחוק ממנו, כלומר, לקחה בחשבון שהמחיר עולה על הרווח המיידי. ואם היא יכולה לעמוד בזה, שתמשיך כך, כי בסופו של דבר תמצא את סיפוק הצרכים הללו, בגבר שירצה אותה יותר, ושגם היא תרצה אותו. ברור שככל שתקדים להתנתק רגשית מהגבר המבוגר הזה, כך יהיה לה קל יותר להמשיך הלאה, אבל יכול להיות שהיא צריכה את הזמן שלה. רק שלפי התשובות שלה אליך, אני מקבל את הרושם שהיא כן יוצרת איתו קשר, ושאולי היא לא כנה איתך. ובכל מקרה, אלו הן כנראה החלטות שהיא צריכה לקבל, לפי המידה שבה היא מרגישה את כל אותם צרכים שלה, שחלקם מנוגדים.