פרידה וגירושין: מה לעשות?
יניב
מבולבול ומלא תקווה.
⌄
לפני חודש ואני והאקסית נפרדנו אחרי קשר של כמעט 3 שנים.היא מאוד ילדותית אבל אני נפלתי. היא מהבנות של הריגושים שנינו בשנות ה-20 + לחיינו. היא עזבה בטענה שאני לא מאתגר אותה ובתכלס היא עזבה בגלל מישהו אחר. כל העניין קרה תוך 3-5 ימים. לא משהו לפני בוודאות.היא כרגע במערכת יחסים עם אותו אחד ישר אחרי קשר של כמעט 3 שנים. לא יודע כמה אמיתי מה שהולך שם אבל היא מהילדות עדין ככה שהיא כרגע בענן ורוד.אני באמת אוהב באמת מאמין, יודע שהיה ביננו מדהים ואני רוצה אותה אבל לא יכול לעשות כלום. אני מאמין בה ובמה שהיה ביננו.הבעתיות היא: אומרים לי תמיד שהיא תתעורר ו"תאכל" את הכאפה שלה. והיא תבין ותרצה לחזור עכשיו כמה זמן וכו' אף אחד לא יודע להגיד לי, ואני תולה המון תקוות בסיפור הזה כי זה מין חוקתיות כזו. ואני מרגיש תקוע כי אני באמת מאהוב בה ויש בה משהו שהופך אצלי הכל. ואני גם מאוד פגוע.רוצה שהיא תבוא אבל גם לא רוצה, אני מבולבול הייתי שמח להסבר למה שעובר עלי ומה שאני צריך לעשות. אני כן רוצה אותה אני יודע וגם יודע שזה לא הדבר הנכון לעשות אבל אני בנאדם של לב ומקווה שדברים יסתדרו על הצד הטוב ביותר.
ד"ר אורן חסון
רגשית, היא במקום אחר
⌄
יניב יקר,
מן הסתם, יש לך קשר עם בחורה שאינה יציבה (אולי, כי היא מונעת על ידי ריגושים, לדבריך, ואלו יציבים פחות), או מישהי שלא רואה בך את חלום חייה. לפחות לא ביחס למה שהיא רואה עכשיו במישהו אחר. האם תתעשת אחר-כך כי הוא באמת לא מוצלח והיא תראה זאת? - אני לא יודע. אולי. האם תרצה לחזור אליך אחר-כך? אולי. האם תהיה מרוצה מזה? - אני לא בטוח, יתכן שתעשה זאת כי תחשוב שאתה מקום בטוח בשבילה, אבל תישאר עם מידה רבה של אי שביעות רצון כל ימי חייה, ועם חלומות על מה שהיתה יכולה להשיג ולא הצליחה. קח בחשבון שרגשית היא עכשיו במקום אחר. האם אתה תוכל לבטוח בה לעתיד? - גם בזה אני לא בטוח. איך זה ישפיע עליך ועל מערכת היחסים הזוגית שלכם? - לא לטובה, כי אתה תרגיש בה הרבה פחות בטוח. כך או כך, החלטתה לעזוב אותך מערערת את היחסים ביניכם (וכאן אמרתי את המובן מאליו), ותמשיך לערער אותם גם אם תחזרו להיות ביחד אחר-כך, מה שבכלל לא בטוח.נפרדתם לפני חודש, שלא ברצונך, ואתה גם פגוע ועדיין רוצה אותה ואוהב אותה. חוסר הודאות שבו אתה נמצא הוא מקום לא פשוט להיות בו. זה בסדר להתאבל, ולהרגיש רע ומבולבל כפי שאתה מרגיש, אבל בקרוב תצטרך להפנים את המצב החדש, ולהמשיך הלאה למענך.