גבר לא יציב רגשית: מה לעשות?

תאריך פנייה: 29.09.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מורן
קשר בעייתי
29.09.2012 • 22:11

שלום רב,
אני בת 27, לפני כחודש הסתיים קשר שהיה לי עם מישהו במשך שלושה חודשים, הקשר היה אינטנסיבי מאוד בהתחלה, כבר בדייט השני הוא אמר שהוא רוצה להיות החבר שלי ובהמשך אמר לי שמבחינתו הוא מצא את האישה שתמיד חיפש ושאיתי הוא רוצה להתחתן ולהביא ילדים, הכל היה נראה לי טוב מידי בשביל להיות אמיתי...מה שגרם לי לחששות וללחץ, אבל נסחפתי עם ההתלהבות שלו ותוך פחות מחודש כבר הגיעה הצעת הנישואים שעניתי לה בחיוב בידיעה שזה דיי טירוף, שאנחנו עדיין לא מכירים מספיק ושזה ממש מלחיץ אותי, זה לא מצא חן גם בעיני המשפחה שלי שלבסוף גם אמרו לי שהם לא אוהבים אותו ודואגים לי. גם אני לא הרגשתי טוב איתו, בהמשך כשהכרנו יותר הוא התחיל לא לאהוב בי כל מני דברים והייתה לי כל הזמן תחושה שהוא מחכה שאני אשתנה, שאני אשתפר, שהוא רוצה לתקן אותי כדי שאתאים לפנטזיה שהוא בנה עליי, גם אני מצאתי את עצמי מחכה שדברים ישתפרו, היו דברים בו שהפריעו גם לי וההתנהגות שלו גרמה לי לאי שקט, התחלנו לריב הרבה, נהיה לי ברור שלהתחתן איתו תהיה טעות, זה לא נראה לי הגיוני בכלל, אבל מצד שני לא הפסקתי לקוות שדברים יסתדרו, שנינו פנינו לטיפול (כל אחד בנפרד), ניסינו לעבוד על הדברים, למרות שלי הייתה הרגשה שהוא מנסה ללמוד איך להתמודד איתי ועם מה שמפריע לו בי, בשלב מסוים ירדנו מרעיון החתונה כי הוא לא מאמין בזה ואנחנו פשוט יכולים לחיות ביחד גם בלי זה, אני הסכמתי איתו, היה ברור לי שההתלהבות הראשונית שלו ממני כבר נגמרה. הרבה פעמים חשבתי להיפרד ממנו, לפעמים זה ממש עמד לי על קצה הלשון, ידעתי שאין טעם לקשר הזה, אבל פשוט לא יכולתי לעשות את זה, בסוף הוא אמר שהוא רוצה פסק זמן, אמרתי לו שאני לא מוכנה לחכות עד שהוא יחליט והחלטנו להיפרד, כאמור נפרדנו לפני חודש, אבל הקשר לא ממש הסתיים, אנחנו עדיין נפגשים ומקיימים יחסי מין, אמנם אנחנו בסטטוס של פרידה וברור לי שאני לא רוצה לחזור אליו, כי אין טעם, הוא לא מקבל אותי כמו שאני, מצפה שאני אהיה מישהי אחרת ולא מוכן להשלים עם מה שהוא לא אוהב בי, אני דיי בטוחה שגם מבחינתו אין מצב לחזור ואני יודעת שלהמשיך להיפגש איתו ככה רק יביא אותי למקום לא טוב, אני אפגע כשהוא ימצא מישהי אחרת וממש קשה לי להמשיך הלאה ככה, אני צריכה לחתוך את הקשר הזה סופית, אבל לא מצליחה, הוא עדיין אומר לי שהוא אוהב אותי ואני מבחינה מסוימת גם אוהבת אותו עדיין, או שפשוט קשה לי לוותר על מישהו שאוהב אותי, לי נראה שהוא ממשיך הלאה, למרות שהוא אמר לי שהוא לא מחפש מישהי אחרת כרגע (אני כל הזמן רואה שיש לו חברות חדשות בפייסבוק...), בשורה התחתונה אני יודעת מה אני צריכה לעשות, אבל קשה לי לעשות את זהאודה לעצתך, תודה

ד"ר אורן חסון
אי יציבות רגשית
29.09.2012 • 23:02

מורן יקרה,
כפי שאת רואה, פגשת גבר שאינו יציב רגשית. במשך פרק של שלושה חודשים הוא התאהב בך, הציע לך נישואים, החליט שנישואים הם בעצם דבר לא מוצלח ושכדאי להקפיא את הרעיון, ולבסוף "התגרש" ממך. חיים שלמים שבהם הוא לקח אותך בקרוסלה רגשית אל שיאי האושר ואל ההתרסקות והנפילה המהירה בסיום. אז כן, החלום שהתפתית לו בתהליך הזה, למרות סימני האזהרה, הוא חלום יפה, ועדיין קשה לך לוותר עליו. אבל אני חושב שאולי גם את הלכת יותר עם החלום מאשר עם האיש עצמו. אולי גם הגיל שלך משפיע עליך לא לוותר בקלות. אבל אני חושב שאולי דווקא בגלל כך, פרידה צריכה להיות פרידה טוטלית, עם ההחלמה המתבקשת, כדי שתוכלי להתאהב מחדש.ואם באחת התשובות למטה דיברתי על אי של יציבות רגשית, שגם הוא קרס (וכן, זה עלול לקרות גם לאי של יציבות, גם אם לעיתים רחוקות), במקרה שלך מדובר באי יציבות רגשית, שהסיכוי שלו לקרוס גבוה בהרבה. וראי את ההבדל שביניכם: את היית זו שמפוכחת יותר, ורואה קדימה יותר, ולכן חושבת גם על הקשיים, ואמנם נסחפת איתו, אבל לא היית בטוחה כמוהו. לעומת זאת, כשאתה לא בונה נכון את העתיד שלך כי אתה לא מנסה להרחיק ראות, התוצאה היא החלטות מהירות פעם לכאן ופעם לכאן, שמתבטאים בחוסר יציבות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083