גירושים: איך להיות עצמאית?

תאריך פנייה: 01.10.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
R
רוצה להתגרש
01.10.2012 • 12:00

שלום רב
אני בת 39 נשואה +2 ילדים בגיל ההתבגרות. לפני שנתיים ניהלתי קשר עם ה-Xשלי מגיל 18.הקשר נמשך שנה וחצי וכלל פגישות יזומות עם מגע שטחי בלבד.הקשר בנינו התפוצץ והוא חשש מחשיפה וסיפר לאישתו הכל.....גרנו אחד ליד השני...היה לי קשה לחשוב שאישתו יודעת ובעלי לא אז גם אני סיפרתי לבעלי בלי שום רגשות אשמה כמובן מאליו. היום שנה +מאז ניתוק הקשר.בהתחלה היה לי קשה וחיפשתי כל מקום אפשרי שבוא אוכל לראות אותו כחלק מתהליך ההחלמה.חזרנו מהעיר למושה אחרי שנה שגרנו בב"ש למקום שבו הילדים גדלו(היה נסיון לגור בביתת שלנו בעיר)שאגבשם אנחנו הינו שכנים שלו בניין צמוד.היה לי קשה לראות אותו און ליין ושאין קשר.אז עשינו צעד שטוב גם לי וגם לילדים שחזרו לסביבה שלהם..היום טוב לי יותר שהוא לא רואה אותי ואני אותו..היחסים בינו לבין אשתו הפכו להיות טובים יותר ואני שמחה(כאילו רגועה יותר שהוא איתה ולא עם מישהי אחרת...)לענייני אני ממש לא סובלת את בעלי..למרות שהוא כרגע מפרנס לבד.(אני גם מתחילה אחרי החגים)אבל אני לא מבוססת...והוא מאיים עליי עם הכסף שלו שאני לא אקבל כלום..וצוחק איך תדאגי לעצמך ואני אמכור את האוטו(גם מגביל אותי בנסיעות שלו)ומדבר על המצב הכלכלי ליד הילדים(הילד מאוד רגיש)וגם כך טופל בעבר בגלל בעיות רגשיות.איך אני יכולה להתגרש ללא כל בסיס כלכלי מבלי לפגוע בילדים???אני החלטתי שאני רוצה להתגרש(אפילו לא לנסות טיפול.(אני פשוט שונאת את בעלי)הוא גם מצוטט בפייסבוק עם בנות שאיתו בבסיס)ומסתיר זאת ממני כותב מה שלומך נופרוש ושטויות כאלו שאני שואלת פשר הדבר לא אני מכיר את אבא שלה מה קרה לך.אני יודעת שהוא לא בוגד כי הוא חנון ואף אחת לא תרצה אותו ממש כך.(בעלי בנאדם לא יציב התנהגותית ושקרן אך לא אלים.יש לו התפרצויות אבל לא אלימות)אוהבים אותו בתור אדם...גם המשפחה שלי שלא יודעת מיהו...איך אני יכולה להתגרש כך ללא בסיס?הבן שלי אמר שאם אנחנו מתגרשים זה יפגע בו.הוא אמר זה כמו לבחור בני לבין ל(אחותו)אני לא יכול לבחור בניכם..הילדים 4-5 שנים לפני צבא חשבתי לחכות אבל פשוט אני נגעלת מבעלי ופשוט שונאת אותו....לא מסוגלת לראות אותו...אז מה עושים???ואיך מסבירים להורים שמה שהם רואים זאת לא האמת.....שלא יחשבו שהוא שה תמים שעוזר הכל הצגה הוא בעל מגעיל ויש לו גם הפרעה התנהגותית שמדבר לעצמו...ומעצבן בכוונה ומשקר שקרים לבנים אני ?מה פתאום מה את בסדר??יהוא איש צבא איך אני לא יודעת??איך המפקד שלו סובל אותו.רוצה להתגרש כמה שיותר מהרתודה לעזרהאז איך בכל זאת אני מגיעה לזה

ד"ר אורן חסון
להיות עצמאית
02.10.2012 • 12:12

Rיקרה,
באיזה שהוא מקום נראה לי שאת חיה מחלומות שהם מנותקים מהמציאות. אני לא מדבר על אהבה או חוסר אהבה, אלא על פרקטיקה. את רוצה לעשות דברים שאת לא יכולה לעשות אותם באופן מעשי. מעשית - את תלויה היום בבן זוגך. מעשית - את לא עצמאית, וללא תמיכה משפחתית. מעשית - את יכולה להתגרש כמה שיותר מהר, אם את רוצה, אבל יש לזה מחיר כלכלי, ומחיר שהילדים ישלמו אותו - כלכלית ורגשית. אני לא בטוח שבעלך ייתן לך ליצור גירושים מהירים, ולכן, כדי לזרז אותם, תצטרכי לשלם אולי מחיר כלכלי עוד יותר גבוה.במילים אחרות, גירושים צריך להכין, ולפעמים כמו מבצע צבאי. אם זה מה שאת רוצה, הכיני קודם כל את האפשרות הפרקטית לחיים בנפרד. כי כרגע, את אומרת לי אני רוצה להתגרש, ואפילו מאד רוצה להתגרש, אבל לא יכולה לחיות בנפרד, מה לעשות? והתשובה היא להיות יותר מעשית, ולבנות לעצמך בסיס עצמאי שתוכלי לחיות בו - בין אם דרך תמיכה משפחתית (וכן, תצטרכי לדבר איתם, והרבה, כדי להסביר), ובין אם דרך עצמאות כלכלית דרך עבודה שלך. ובין היתר, למשל, גם לדבר עם עורך דין, ולהבין גם את הקשיים של התהליך וגם את הזכויות שלך ואיך ייראו החיים שלך לאחר הגירושים. אל תמהרי. זה לוקח זמן לבנות עצמאות, ואת רוצה לעשות זאת נכון כדי שתוכלי להתגרש. כרגע, לפי דברייך, את באמת לא יכולה, לפחות ללא שינוי דרמתי של רמת החיים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083