פרידה: התמודדות עם קשיים רגשיים

תאריך פנייה: 10.05.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה
פרידה
10.05.2015 • 13:50

בת 33 + 2 נשואה 9 שנים.חושבת כבר זמן מה להיפרד מבעלי. אנחנו לא כמו שהיינו בעבר ואני בטוחה שהוא גם מרגיש , פשוט מעלים זאת מפני השטח.אני כבר לא אוהבת אותו ולא נמשכת אליו, יכולים לעבור חודשים בין סקס לסקס.אפילו כשהוא מתקרב אליי ומנסה ליצור מגע אני הופכת להיות עצבנית.העניין הוא הילדים והבושה.כאילו מתביישת ממה שיגידו ומאיך שזה יראה.לא יודעת איך לעשות את הצעד הראשון ולומר לו, אני מתה שזה יבוא ממנו.בתוכי כבר החלטתי, לא רוצה יעוץ ולא רוצה לנסו פשוט רוצה לעזוב. טוב לי בלעדיו.אודה לעצה.

ד"ר אורן חסון
אם לא ביחד, אז לבדך
12.05.2015 • 15:15

דנה יקרה,
פרידה היא אחד הדברים הקשים יותר לביצוע, כי כפי שאת מרגישה על עצמך - המועקות הנפשיות, רגשי האשם, הבושה ועוד, יכולים להיות עצומים ומגבילים. את אומרת שלמרות שברור לך מה את רוצה לעשות, אין לך כרגע הכוח להתגבר על החששות שלך מכל ההתנגדויות שתגענה מהסביבה - מבעלך, מהמשפחה, מהחברה שלכם, מרגשי האשם שלך כלפי הילדים, ומהתדמית שלך - אולי אפילו בעיני משפחתך - שתושפע מכך שאת תהיה זו שהחליטה החלטה שאולי בעיני כולם תהיה לא מובנת ולא הגיונית.אם את שוללת לחלוטין אפשרות שלטיפול זוגי(ראי את הקישור ואת השלבים הנדרשים), ומשוכנעת שהוא רק יעצים את המכשולים שבדרכך לאחר שכבר ממילא החלטת, אז אולי כדאי שתלכי לטיפול לבדך, כדי להכין את עצמך נפשית ומעשית לתהליך הזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083