פרידה: הבנה וסיום מערכת יחסים
תום
פרידה קשה
⌄
שלום
ד"ר אורן.חברה שלי נפרדה ממני אחרי שהיינו 4 שנים ביחד. אני בן 25 והיא בת 24עברנו כל כך הרבה ביחד , צבא,פסיכומטרי,טיול 3 חודשים בחו"ל ועוד הרבה מצבים מסויימים.כל כך קשה לי , עברו שבועיים וחצי מאז ואני לא מצליח שלא לחשוב עליה, לפנטז שנחזור להיות ביחד למרות שכל החברים שלי אומרים שזאת אופציה אבל אני לא צריך לאשלות את עצמי או לחשוב על כך ואם זה יקרה אז היא תצטרך לבוא ולהגיד לי ולא אני.אני די בדיכאון, לא יוצא מהחדר, יושן המון , ירד לי התיאבון (בזמן האחרון דווקא חזר) ואין לי מצב רוח לדבר עם אנשים או לצאת.חברה שלי אמרה לי שהיא כבר לא מרגישה משיכה אליי והמערכת יחסים הזאת לא טובה לה.. כל כך קשה לי..להתמודד עם המציאות הזה. יומיים לפני שהיא נפרדה ממני היא שלחה לי אס אם אס שהיא מאוד מתגעגעת אליי ואוהבת אותי (ידידה אמרה לי שזה הרגל, אבל אני יודע שזה לא נכון כי זה רגש)ועוד לפני חודש דיברנו על לעבור דירה ביחד , אפילו היא אמרה בעצמה שהיא רוצה.יש לציין שכבר עברנו משבר מלפני כמה חודשים שבו היא סיפרה לי איך היא מרגישה אך אמרתי שהכל יהיה בסדר ונעבוד על דברים והסכמנו. בדיוק יצא לנו להיות בתקופה שהיינו ממש מחוזקים ביחד והמערכת יחסים הייתה חזקה וטובה, אבל במקום לשפר אותה די שכחתי מזה ושוב הכל דעך עד שהיא החליטה לאזור אומץ ולהיפרד ממני.לא דיברנו מאז (עברו שבועיים וחצי) וכל כך קשה לי. אני כל כך אוהב אותה , זאת האהבה הראשונה שלי והרצינית שלה , 4 שנים שעברנו כל כך הרבה.אני לא רואה את עצמי בלעדיה, אם זאת הייתה החלטה בידי אז הייתי עושה הכל על מנת לחזור, הבעיה היא שהיא בחרה להיפרד ממני ועכשיו הכדור בידיים שלה. אני כל הזמן חושב איך היא מרגישה ? האם היא מתגעגעת? האם היא רוצה לחזור ?ידידה טובה שלה אמרה לי שאני צריך כרגע לחשוב רק על עצמי,לטפח את עצמי, לעשות את מה שטוב לי, לצמוח ולהכיר בחורות אחרות, ואם חברה שלי תרצה לחזור אליי אז היא זאת שתצטרך לבוא ולהגיד לי את זה וזה יכול לקרות וזה יכול גם לא לקרות..אני לא יכול לחשוב על בחורות אחרות, לפעמים אני מרגיש טוב יותר ולפעמים פחות אבל בזמן האחרון אני כל הזמן חושב עליה וכל הזמן חולם עליה בחלומות בשינה..גם אם אני לא רוצה..זה פשוט כל כך מרגיש חוסר אונים שיום אחד פשוט המציאות משתנה ואפילו אין לי איך לדבר איתה או רק לשמוע את קולה.איך אני יכול להמשיך הלאה ? האם אני צריך לעשות משהו ? כל כך קשה לי לשחרר ואני כל כך רוצה שנחזור להיות ביחד.תודה רבה על ההקשבה והעזרה,תום.
ד"ר אורן חסון
הבנה למה נפרדות הדרכים
⌄
תום יקר,
אתה כותב על שני נושאים שונים לגמרי, בו זמנית. אתה כותב על הזוגיות הלא פשוטה שהיתה לכם, מבלי לומר מילה על השאלה המתבקשת: מה היה כל כך קשה, על מה היו חילוקי הדעות ביניכם, ולמה היא התייאשה ממך? או אולי גם אתה ממנה? ואם אתה שואל האם אתם יכולים לחזור להיות ביחד, אני לא יודע, כי לא אמרת לי דבר על הקשיים שהיו, אלא רק על הרצון שלך להיות ביחד. האם זה אומר שיש בך נתינה, הקשבה, אמפתיה לצרכים שלה? האם יש לה הבנה לצרכים שלך? האם אתם יכולים לומר זה לזה דברים, ואולי רק לריב אותם? - אני לא יודע.ואז אתה שואל, במקביל איכשהו למצב שבו עוד לא השלמת עם הפרידה, לשאלה איך מתגברים על זה. והתשובה היא שלא מתגברים על זה כל עוד לא השלמת עם הפרידה. זה לוקח זמן, להשלים עם זה. אולי גם כי נראה לי שבאיזה שהוא מקום אתה גם לא מבין מה קרה ולמה, או לא רוצה להבין מה קרה ולמה.כדי להתגבר על הפרידה, מתישהו תצטרך קודם כל להשלים עם הפרידה (והבנה של מה שקרה בהחלט עוזרת), ואז יהיה לך קל יותר לומר לעצמך שזה נגמר, ושהגיע הזמן להתחיל מחדש.
תום
הבנה למה נפרדות הדרכים
⌄
היי ד"ר אורן, תודה רבה על תשובתך והתייחסותך.לא היו חילוקי דעות , חברה שלי פשוט אמרה שהיא כבר לא מרגישה אליי משיכה.אני לא התייאשתי ממנה , ההפך אני אוהב אותה ולא מפסיק לאהוב אותה עד היום.קשה לי להתגבר על הפרידה מאוד. אומרים לי לא לחשוב על חזרה כי אז זה עוצר אותי , אבל קשה לי שלא לדמיין או לחשוב.זה מה שאני רוצה , אבל אני לא יודע אם חברה שלי הייתה רוצה את זה...קשה לי.תודה על תשובתך,תום.
ד"ר אורן חסון
דברים אחרים
⌄
תום יקר,
תן לעצמך זמן. זה קרוב מדי. לא מעט גברים, דווקא, שמוצאים את עצמם מסיימים קשר, מתחילים כבר ביום שאחרי לצאת עם נשים, ולחפש או לחזק את עצמם מחדש. המחשבה היא שאם יש בעיה רגשית, בין אם זה כעס על הפרידה או צער ואבל, מעשים יפתרו את העניין. לא תמיד זה עובד כל כך בקלות. מי שמחובר יותר לתחושות האבל והפרידה, זה לוקח לו יותר זמן, וכך זה אצלך. אבל חזור אם כך לשתי הפסקות האחרונות של תשובתי הקודמת, ולמה שחברים אמרו לך. חבר את הכל יחד, אבל קח בחשבון שיתכן שלא תבין את המניעים שלה. כאשר אנשים נפרדים, מסיבות שונות הם לא חושפים את כל המחשבות והרגשות הפנימיים שלהם, בין אם כדי שלא לפגוע, ובין אם כדי שלא להיפגע או כדי שלא להיגרר לויכוחים ומשיכת זמן. כך שיתכן שלא תדע. כך או כך, אם תרגיש בעוד שלושה חודשים בדיוק כפי שאתה מרגיש היום, וללא התקדמות, אולי יהיה כדאי שתשקול טיפול. אבל עד אז, תן לעצמך זמן, ובהדרגה התחל למצוא עניין מחודש בדברים אחרים.
תום
דברים אחרים
⌄
תודה רבה על תשובתך הכנה ד"ר אורן !