טיפול זוגי: סיכוי לשינוי ופתרון

תאריך פנייה: 10.09.2014 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
ליאת
מיואשת
10.09.2014 • 16:08

אנחנו בני קרוב לארבעים הורים לפעוטה בת כ 3 נשואים חמש שנים וביחד שש שניםמזה כשבוע לאחר שביקש להתגרש וטען ש "לא הולך בנינו" ולאחר שהצעתי טיפול זוגי והסכים שננסה הוא מתעלם ממני ומהילדה ז"א במהלך היום לא עונה לטלפון ולא משיב להודעות (היו פעמים מעטות) שרציתי לשאול האם מתכוון להגיע הביתה וכו'.אתמול בלילה כשהגיע הביתה ניהלנו שיחה לגבי טיפול והראה נכונות (אפילו שאל על עלויות)והיום איננו כאילו לא אני ולא הילדה חלק מהחיים שלו וההרגשה היא שוב שפרידה היא האופציה שהוא יותר יעדיףיש לי כמה שאלות1 עד כמה ה "איפוק" שלי מלהרים ידיים יכול לתרום להחלטה שלו לכאן או לכאן?2 האם זה שהסכים לטיפול באמת מראה על רצון להמשיך יחד?3 ומה היית ממליץ לי לעשות כרגע ?ההרגשה המגעילה הזאת של בין שמיים לארץ פשוט שמה אותי במצב לא פשוט נפשיתולפעמים בא לי פשוט להגיד דיי הבנתי ואני חייבת לעשות צעד כי הוא כנראה לא מסוגל.עזרתךתודהליאת

יעל
מיואשת
10.09.2014 • 16:55

נראה לי שיעזור לענות אם תתני קצת רקע לגבי הקשר שלכם...

ליאת
מיואשת
10.09.2014 • 17:34

רקע...עברנו יחד שש שנים לא קלות זוגיות מורכבת עם לא מעט תהפוכות המילה גרושין נפלטה לחלל לא מעט .בעלי הגיע מרקע משפחתי שונה מאוד ממני(משפחה מעורבת מאוד בחיו)ואני מעצמאות מוחלטת ללא הורים ברקע.גם אלימות מילולית חוויתי מצידו במהלך השנים כאשר שיחה תמימה על לאן הולכים בשבת יכולה להסתיים בפיצוץ קולני.השתנו לא מעט דברים בחיינו בשנה האחרונה (מגורים ועוד כמה) ואנחנו רבים על הכל כמעט כאשר משפחתו נושפת בעורפנו ודואגת להקשות ולהיכנס לחיינו(עכשיו אני מבינה שכנראה באישורו) ואולי כי לא באמת יודע "לעמוד מולם".ואני...למרות הכל רואה ערך עליון בזוגיות ובחיינו כזוג וכהורים ומנסה למרות הכל לשקם אם ניתן כמובן.

ד"ר אורן חסון
טיפול, סיכוי ושינוי
11.09.2014 • 15:23

ליאת יקרה,
לשאלותייך:1. כמעט תמיד איפוק יכול לסייע יותר להחלטה ביחד, מאשר חוסר איפוק. לפעמים איפוק הוא בדיוק מה שהיה חסר לצד השני. לפי מה שאת כותבת, לפחות לך חסר איפוק מצידו. האם גם להיפך?2. העובדה שאדם מסכים לטיפול מראה בדרך כלל על תקווה שהדברים יוכלו להיות בסדר, ולפעמים דווקא על המחשבה שהדברים יהיו בסדר רק אם הטיפול יצליח להשפיע על הצד השני ללכת על פי דרכי, כך שהיועץ הזוגי נתפס כשופט שבעזרתו אפשר יהיה לשכנע את הצד השני שהוא לא בסדר. בנוסף, לפעמים מגיע אדם לטיפול כדי שייתפס על ידי עצמו ועל ידי אחרים כמי שעשה את כל המאמץ הנדרש, כך שהוא יוצא לכאורה נקי אם זה לא עובד, ולפעמים מגיעים לטיפול זוגי כדי ליצור פלטפורמה לפרידה חלקה יותר, עם הסדרים סבירים ועם פחות מריבות.3. אני מבין שמאד קשה לך, אבל אם את רוצה לתת לזה סיכוי, וכפי שאני מבין זה מה שאת באמת רוצה, עבודה עם יועץ זוגי טוב תוכל לאפשר לכם אולי אפילו לבנות זוגיות טובה ויציבה, בודאי מזו שהיתה לכם, ובתנאי שתחייבו את עצמכם להיות שם, ולא להתייאש בחודשיים הראשונים לפחות. עד אז כבר צפוי שתראו שינוי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083