פרידה: האם כדאי לקבל הסבר?
אני
תהיות
⌄
חבר שלי נפרד ממני והסיבה לפרידה הן הכל השערות שלי.. לא באמת שאלתי למה.האם כדאי לבקש ממנו שיסביר לי בדיוק מדוע? או שעדיף לנסות להמשיך הלאה עם סימני השאלה האלה?בנוסף, אם אני מרגישה שהקשר הזה חשוב לי מאוד ושיכול לצאת ממנו משהו מדהים מנסיוני הדיי רב עם קשרים... האם יש טעם לנסות להחזיר אותו אליי?תודה
ד"ר אורן חסון
האם לקבל הסבר על סיבות לפרידה?
⌄
את יקרה,
אני מניח שאם את חושבת שהקשר הזה חשוב לך ושיכול לצאת ממנו משהו מדהים, אז יש טעם לנסות להחזיר אותו אליך. לכאורה, למה חיכית עד עכשיו? – אני מניח משום שאת לא בטוחה שאת יכולה. חשבי על מה שאת יכולה להרוויח אם תצליחי, ומה שאת עלולה להפסיד אם תנסי ולא תצליחי – וגם זה יכול להיות לא קל.לקבלת הסברים מלאים יש יתרון וחיסרון. היתרון הוא שאולי תביני שאין לך מה לנסות יותר. יש אולי יתרון לכאורה, והוא שאם תדעי תוכלי לתקן את היחסים איתו, אבל בדרך כלל זה לא עובד כך. החיסרון הוא שלא תקבלי תשובות מספקות ממילא. כי אולי הוא יהיה חריף מדי ובוטה מאד ולו רק כדי שתרדי ממנו ולסגור את העניין סופית, ולכן יאמר דברים כואבים ומוקצנים, ואולי להיפך, עדינים מדי כדי שלא לפגוע בך, ואולי עדינים בהתחלה ומוקצנים בהמשך, אם הדיון שלכם יימשך, כדי שלא לפגוע בהתחלה, וכדי לסיים את הויכוח ולהגיע לאן שהוא רוצה בסיום. כך או כך, לא תדעי באמת למה להאמין ולמה לא.
אני
האם לקבל הסבר על סיבות לפרידה?
⌄
אז בשורה התחתונה עדיף לא לנסות להחזיר אותו ואם הוא יחליט שהוא רוצה להיות איתי הוא כבר יידע איפה למצוא..פשוט כל כך אכפת לי ממנו! ואני מניחה שגם לו אכפת ממני ושהפרידה לא נבעה ממקום שלא אוהבים אלא הוא פשוט לא יודע מה הוא רוצה אני חושבת. מה שהיה ביננו היה באמת דבר טוב, כיף.. הסתדרנו צחקנו למדנו הרבה אחד מהשני.. ובכל מקרה הוא בחר לסיים את זה. אני לא יודעת אם הוא שלם עם זה או שהוא סיים את זה כי הוא לא סגור על עצמו ולא רוצה לפגוע בי בינתיים שהוא מתלבט..השאלה היא אם כדאי כן לנסות ולהסביר לו למה יש ביננו משהו טוב (הוא לא מנוסה כל כך בקשרים ורוב החברים שלו רווקים)- או שעדיף פשוט לוותר ולתת לו לחשוב עם עצמו.החזרנו כבר את הדברים אחד לשני. .
ד"ר אורן חסון
כשאכפת לך ממך, וכשזה חשוב
⌄
את יקרה,
אכפת לך ממך, בעיקר, וזה חשוב, וזה טוב, ולכן את מתקשה לוותר עליו. מותר לך להילחם על זה. האם זה "כדאי"? זו כבר שאלה אחרת, כי התשובה תלויה במה שיקרה. אם תצליחי, אז כן, בודאי. אלא שאת לא יכולה לדעת. לכן אני מחזיר אותך לפיסקה הראשונה שבתשובתי הקודמת. קראי אותה שוב, ועשי את ההחלטה שנכונה לך. אם את יכולה לעשות אותה למרות הפחד, עשי אותה למרות הפחד.