משבר זוגי: איך להגן על עצמך

תאריך פנייה: 19.06.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מבולבלת
מה לעשות?
19.06.2011 • 12:54

אני ובן זוגי יחד כבר שבעה חודשים. אני גרושה + שניים וגם הוא. הוא גרוש 8 שנים ואני שלוש שנים. יש לנו עולמות שונים. הוא חי חיים של רווק לכל דבר, גם בעיסוקו הוא פוגש כל הזמן מלא אנשים חדשים ויש לו המון חברים. סגנון חיי הוא שונה לגמרי. אני יותר סגורה, בית, ילדים, הרבה פעמים אני מרגישה "משעממת" לידו, למרות שכל הסביבה שלי חושבת אחרת. יש לי קושי להעריך את עצמי וזוהי אחת הבעיות בזוגיות הזו.הקשר בינינו לא התחיל בזיקוקים, אבל לאט לאט התפתחה לה אהבה עמוקה. אני יכולה לומר שמדובר בגבר נדיר, אם ביכולת הנתינה שלו והאהבה שלו ואם מבחינת גישתו לחיים והשקפת עולמו. בשגרה הכל מתנהל על מי מנוחות, אנחנו לא נוטים לריב הרבה, הסקס בינינו ממש טוב ובתדירות גבוהה, היחס שלו לילדים מצוין והילדים של שנינו שמחים בקשר, והוא באמת מנצל כל דקה פנויה שיש לו כדי לראות אותי, למרות שאני גרה בעיר אחרת. יש בקשר הזה המון נתינה מצד שנינו, מבלי להתחשבן או למדוד וזה דבר שאני מאוד אוהבת. כאמור, לקח לנו זמן לבנות את האהבה ואין לי מושג איך אנחנו עדיין ביחד, אבל זו עובדה. לפני כשלושה חודשים, כשהאהבה בינינו פרחה והגיעה לשיא, הוא אמר שיש לו מחשבות שזה לא זה. שיש לו פנטזיה על בת זוג מסוימת, הוא לא יודע אם בכלל היא קיימת, אבל אני לא מתאימה לפנטזיה הזו. ביקש הפסקה, ומרגע שביקש לא הפסיק להתקשר, להתנצל, להגיד כמה הוא אוהב אותי, לבכות ולמעשה אחרי שלושה ימים בנפרד בהם לא הפסיק להתקשר הוא חזר ואמר שעשה טעות. היה בי כעס, נפגעתי ולקח לי זמן להחזיר לעצמי את הביטחון בעצמי בתוך הקשר ואת הביטחון בו. לבסוף זה קרה וכשזה קרה, לא היה גבול לאושר שלי. הרגשתי כל כך נאהבת ואוהבת, הצלחתי להוריד את כל החומות שלי ולשתף בכל וזה היה נפלא. ואז זה שוב קרה.יש בחורה בפייסבוק שמתחילה איתו, היא דלוקה עליו כבר די הרבה זמן והוא יודע את זה. אני אמרתי שמפריע לי לראות את כל מה שהיא כותבת לו ואולי הגיע הזמן שיכתוב שאנחנו במערכת יחסים. הוא אמר שצריך לדבר על העניין הזה של הפייסבוק ותך כדי השיחה ולחץ שלי שנבע מקנאה הוא שוב אמר שיש לו לפעמים מחשבות שזה לא זה. הייתה בינינו שיחה קשה בעקבותיה הוא טוען שנכנס למשבר, למצוקה, כי הוא מבין שהוא פוגע בי כל הזמן וקשה לו עם זה. שבועיים היינו בריחוק לדבריו "נאטם רגשית", היה במשבר כי הבין שלא משנה כמה טוב או רע הוא יעשה הוא רק הורס. במהלך השבועיים האלה נפגשנו, והרגשתי ממש את האהבה שלו מצד אחד ואת המצוקה שלו מצד שני. הוא נפגש עם הבחורה הזו שמחזרת אחריו וגם מתקשרת אליו בחוץ, ביוזמתה לדבריו, לא קרה כלום, לטענתו. היא מאוד יפה וסקסית בעיניו אבל רדודה. בלי שום קשר לזה הוא לא סיפר לה שיש לו חברה. אני מאוד נפגעתי מהסיפור הזה, במיוחד כשניסיתי לתת לו מרחב במצב בו הוא נמצא למרות שהיה לי מאוד קשה עם זה. הוא התקשר, התחנן ואני אמרתי שאם הוא לא מסוגל להתחיייב לקשר הזה במאה אחוז, שלא יתקשר אליי. אני מבחינתי רוצה גבר שיהיה בטוח ברצון שלו להיות איתי ולא יגיד לי כל שני וחמישי זה לא זה ובטח לא ייתן פתח לנשים אחרות .ואחרי שבוע בנפרד לגמרי הוא התקשר. ואמר שהוא אוהב אותי ולא רוצה לאבד והוא בטוח שאיתי הוא רוצה להיות. שאני לקחתי את הקטע עם הבחורה לכיוון לא נכון. שהוא במשבר, שהוא מצטער שפגע בי. זה הורג אותו. לבקשתי שינתק את הקשר עם הבחורה הוא אמר שיסביר לה שהוא אוהב ומאוהב בי ויסיים את הקשר איתה. מצטער, מצטער, מצטער. ואני לא יודעת מה לעשות. האם זה משבר בזוגיות שלנו? האם זה יקרה לי שוב ברגע שהכל יהיה טוב הוא יגיד זה לא זה? האם הוא מסוגל לשחרר את הפנטזיה? האם אני מסוגלת להפסיק לקנא? כי כרגע, גם אם ברור לי שהבחורה הזו היא לא עניין גדול מבחינתו, אני אכולת קנאה. אני מפחדת וחרדה. אין לי מושג מה נכון לי. אין לי מושג איך להתגבר על זה. מצד אחד אני כל כך חסרת ביטחון כרגע, מצד שני אני לא יודעת אם זה חכם לוותר על בנאדם כזה. הוא באמת נדיר ויחד במינו ואני יודעת שהאהבה שלו כנה. אך האם זה מספיק?אני לא יודעת איך לקבל החלטה נכונה בשבילי.

ד"ר אורן חסון
חוסר יציבות, והכוח הנדרש
20.06.2011 • 16:48

מבולבלת יקרה,
מן הסתם, אם הוא נכנס למשבר בגלל בחורה אחרת, יש בעיה ביכולת שלו לשמור על קשר יציב. מכיוון שזה חזר על עצמו בפעם השניה בחודשיים האחרונים, את צודקת בנקודת המבט שלך, שיש בעיה, ושאת צריכה להגן על עצמך. זה כואב, זה פוגע, והזמן החולף מונע ממך אפשרויות אחרות שאולי, עם הזמן, יתבר שהיית צריכה לממש. האם זה אומר שהוא לומד? – אולי. האם זה אומר שזו הפעם האחרונה? אולי לא. האם בסופו של דבר, אחרי עוד פעם או פעמיים ילמד? – יכול להיות. ולכן את לא מבולבלת לחינם. כרגע הוא לא יציב. הוא מתפתה בקלות רבה מדי, וזה פוגע בך, ועוד יותר בשלווה שלך.יכול להיות שכדי להיות איתו "עד שיגמור עם השטויות שלו", צריך להילחם שוב ושוב. אולי פחות איתו, כמו עם עצמך, כי קשה להתמודד שוב ושוב עם אכזבות. אבל בשביל זה את צריכה להיות חזקה מאד. שאלי את עצמך אם את יכולה להיות "חזקה מאד", כאשר את לא בטוחה שזה יעבוד בסוף.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083