החלטה קשה: מה טוב יותר עבורך?
שני
סיטואציה בעיתית
⌄
שלום רב
היני בת 32 נמצאת עם בן זוגי מזה11 שנים , הזוגיות שלנו מעולם לא היתה מה שחיפשתי אבל איכשהו השנים עברו. נכנסתי להריון ספונטני ועברנו לגור יחד בלי חתונה . מהיום שנכנסנו לבית החיים פשוט סיוט אלפי פעמיים הגעתי למצב שאני עוזבת את הבית וחזרתי בגלל הילדה (היום היא כמעט בת שלוש הייתי תקופה אחרי הלידה בבית הורי עד שנכנסנו רשמית לדירה שלנו). הילדה סבלה המון מריבות בבית היא תמיד אמרה "אבא מציק","אבא די לצעוק זה לא יפה"וכד' והיא בעצמה נהייתה קצת צעקנית ומרביצה לפעמיים . האמת אחרי התייעצות עם כל מיני גורמים בדת החלטתי לסיים את הקשר. מה שאני הולכת להגיד נשמע טיפשי ולא אחראי אבל כך המציאות שלי כנראה .בדיוק באותה תקופה קשה שאפילו כבר לא יכולתי לשכב איתו, ללכת איתו ברחוב לסבול אותו בשום דרך נקלטתי והיני היום בהריון. בהתחלה שנינו היננו בשוק איך יכול להיות נזהרנו כל השנים האלה ופתאום שהכל כל כך לא טוב (הוא לא מרגיש כמוני לו אין בעיה להמשיך ככה שכל שעה אנחנו רבים) ואז הייתי במחשבות אבל החלטתי שבגלל גילי ואמונתי איני חושבת על ויתר ההריון. ואכן אנו יחד היום שאני ממורמת ברמות על , גם מבחינה כספית וגם מבינה רגשית איני רואה ביעוץ זוגי עזרה. אומנם אני יותר הורמונלית כיום אבל אני פשוט מתעבת אותו אפילו סקס אני נותנת לו פעם בשבוע ממש במהירות אין לי שום שום תחושה כלפיו זה אפילו גורם לי בכי אחר"כ כמה אני שונאת אותו. בקיצור ישמע שאני לא אחראית מטומטמת אני כן ופחדנית אבל עם אתה יכול להמליץ לי על כיוון אשמח מאוד. תודה וסליחה על האורך.
ד"ר אורן חסון
ביחד ולא ביחד
⌄
שני יקרה,
קשה להחליט כאשר אין אופציה קלה. אבל נדמה לי שאם תחיי בלעדיו, לפחות יהיה לך פחות לחץ. החיים איתו הם סיר לחץ, הם רעים לילדה, ויהיו רעים לילד הבא שלכם. שלא לדבר על כך שזה רע לך, משפיל, ולא עוזר לתדמית שלך בעיני עצמך. את רוצה לחיות באופן שמכבד אותך. נדמה לי שגם האלטרנטיבה, של לבד, היא לא טובה לך, למרות שלא פירטת, אבל כמעט כל דבר יהיה טוב יותר מאשר איתו.מצד שני, אני קצת לא מבין את עניין האמונה והמסורת שבה אתם חיים. לא ברורים לי הגבולות של המותר והאסור, ומה מותר יותר ומה מותר פחות. כי לחיות ביחד ללא חתונה, ולהביא ילדים ללא חתונה זה מקובל עליך, אבל לסיים הריון, למרות הקשיים שיהיו כרוכים בזה, ולמרות שאתם לא נשואים, זה אסור. אבל זו אמונה שלך, ואת תצטרכי לחיות איתה אם תעשי משהו שלא יהיה תואם לה. והשאלה היא עם מה תחיי טוב יותר ונכון יותר לעצמך, עם חיים תוך ידיעה שעשית משהו שנוגד את אמונתך, או עם חיים קשים בשל ההחלטה הזו שלך. חשבי על זה עוד קצת, ועל סולם הערכים שלך. ובעיקר, בכל החלטה, בין אם זו הקשורה להריון, ובין אם זו הקשורה ליחסים איתו, אל תשכחי גם את מה שטוב לך. יתכן שאת רוצה את ההריון בשבילך, וזה בסדר, אבל עשי זאת בשבילך, ובתנאים שיהיו הכי טובים לך ולילדים שלך. כפי שזה נראה, לא יהיה טוב להם כאשר אתם ביחד.