פרידה וגירושין - מה לעשות?

תאריך פנייה: 10.05.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
נעמה
קשר שצמח מתוך ידידות עמוקה ונגמר...
10.05.2011 • 14:43

שלום רב,
מתנצלת מראש על האורך....לאחר כמעט שנתיים של ידידות עמוקה ופתוחה ומשמעותית החלטנו אני וידיד, שאני עובדת איתו אגב, לחצות את הקווים ולנסות קשר זוגי. מתחילת הקשר הוא אמר בכנות שהוא לא יודע מה הוא רוצה,שהוא לא החלטי, שהוא לא רוצה שנגדיר דברים ופשוט נזרום. הסכמתי אך שמרתי גם על עצמי במהלך הקשר ולא התקרבתי יותר מידי בעיקר בשל חוסר ההחלטיות שבאה מצידו. במהלך הקשר הוא זה שתמיד יזם, התקשר וכד', אני הרבה הרבה פחות. בכל פעם שניסיתי לפתח שיחה של מה אני בשבילך ומה הקשר הזה בשבילך הוא ענה שהוא עדיין מבולבל והודה שאין לו רגשות חזקים ועוצמתיים מאוד, בהשוואה לקשר קודם שהיה לו, אבל לצד זה גם טען שהרגשות החזקים זה גם מה שהפיל אותו בקשר הקודם ולא עשה לו טוב איבוד השליטה הזה (היא סיימה את הקשר איתו). לפני מס' ימים, לאחר כ-9 חודשים של קשר ביננו הוא אמר לי שהוא חושב שאנו צריכים לסיים את הקשר כי הוא מרגיש לבד ואני לא יוזמת דבר ונראה לו שלא אכפת לי ממנו בכלל. דבר זה פתח ביננו שיחה מאוד עמוקה על איך אני ראיתי את הדברים בקשר ואיך הוא ראה אותם, מסתבר שכל אחד ראה הפוך ממה שהשני למעשה חשב, וכל אחד חשב שלשני לא אכפת. מתוך שיחה זו עלה גם שאני מרגישה אליו יותר ממה שהוא מרגיש אלי. סיימנו את השיחה בכך שהוא אמר שהוא לא שלם עם עצמו אבל הוא לא חושב שהוא רוצה לתת צ'אנס לקשר אחרי שכל הקלפים על השולחן, אני קיבלתי זאת והרגשתי שלמה שאמרתי כל מה שרציתי לומר. אגב אחד הדברים העצובים ביותר היו שידענו למעשה שלא נדבר יותר, אחרי ידידות כזאת עמוקה פתאום פוף, נעלם, הוא גם אמר שהוא עדיין לא מעכל את זה בכלל שאני אצא לו מהחיים. למחרת בבוקר הוא מיד שלח לי הודעה שהוא לא שלם והוא רוצה לדבר איתי. הסכמתי, ולקראת הערב הוא שלח הודעה שהוא לא בטוח שזה נכון שנדבר. בכל זאת דיברנו ובשיחה אמר שהיה חייב לתקשר איתי בבוקר כיוון שחשב כל הלילה עלי ועל כל הדברים המשמעותיים שעלו בשיחה. אך במהלך היום חשב שצריך לקחת כמה ימים של נתק כדי לחשוב. הסכמתי לימים האלו וחשבתי שזה הגיוני, לא ציפיתי כלל להודעה ממנו האמת...לאחר יומיים וחצי של נתק יצרתי אני קשר איתו כדי לדעת היכן אני עומדת. הוא אמר שהוא עדיין באותה עמדה שצריך לסיים את הקשר כי הוא הרגיש לבד בקשר ויש פער ברגשות. שאלתי אותו מדוע הוא לא אומר זאת בפירוש ולמה יש לחכות עוד כמה ימים אם החליט למעשה... הוא אמר שזה מורכב ואולי לוקח לו יותר זמן לעכל שלא אהיה בחייו (זה אחד הדברים הנוראיים שאיבדנו-הקשר הידידותי) והיו דברים גם מאוד טובים בקשר ואולי הוא יגלה שעשה טעות בעתיד ואולי לא יהיה לו עם אחרת מה שהיה לו איתי, אבל עדיין אמר שהוא בעמדה שצריך לסיים והוא מוכן להגיד לי שזה נגמר זה אם זה עוזר ומקל עלי, אבל שהוא ימשיך לחשוב בימים הקרובים וביקש שלא נתקשר בימים הקרובים. הוא גם אמר שהוא לא יודע מה יהיה עוד שבוע או חודש ואיך הוא ירגיש ושהוא מבין שאם עוד חודש ירגיש אחרת הוא עלול לשלם מחיר של לאבד אותי במידה ואמשיך הלאה. סיימתי את השיחה בכך שאמרתי לו שלום ללא קשר כמה עוד יחשוב וכד'...עכשיו אני בלבטים, מדוע היה לו כל כך קשה לסגור את הדלת על זה ולהגיד משהו החלטי וסופי כאשר נראה שבעצם החליט? בימים האלה גם חשבתי לעצמי מה יהיה לי הכי חסר איתו והגעתי לתשובה שהשיחות איתו הכי יחסרו לי, השיחות של החברות. אני גם לא הרגשתי בזוגיות אמיתית בקשר איתו, אבל איבודו כידיד כואבת לי מאוד. ועכשיו אני תוהה האם זה יהיה נכון לאפשר תקשורת ביננו (אולי לא תהיה קרובה כמו שהיינו ידידים בעבר) או לנתק מגע לחלוטין? האם שמירה על קשר ידידותי תבלבל אותו ותוסיף לחוסר ההחלטיות שלו?הוא מאוד לא רוצה לאבד אותי לגמרי..... ואף אמר שהוא מקווה שאולי יום אחד נוכל לדבר. אני זאת ששידרתי שכנראה לא נדבר יותר, אבל לאחר כמה ימים אני חושבת כבר אחרת. האם אני צריכה לאפשר תקשורת גם בתקופה הקרובה או להתרחק לגמרי? והאם יהיה נכון לנהל איתו שיחה פנים מול פנים בעוד כמה ימים על מנת לומר לו שזה בסדר שנשמור על קשר ידידותי כלשהו? לצערי כל שיחות הפרידה נעשו במחשב או בטלפון ולא פנים מול פנים.ועוד דבר, האם הוא הגיע להחלטה סופית באמת לפי כל האמור? או שהוא עוד עלול להפתיע אותי בעוד כמה שבועות ולבקש לחזור?

ד"ר אורן חסון
כשהסיכוי לא משהו, עדיף שלא להמתין
11.05.2011 • 00:33

נעמה יקרה,
הודעתך ארוכה מאד, ועברתי עליה ברפרוף. אני מקווה שקלטתי את עיקר הדברים. אתם בתהליך של פרידה, וזה לא קל. אחרי הכל, שניכם הרגשתם שהצד השני חשוב לכם, והיה מרכיב משמעותי עבורכם בכמעט שלוש שנים האחרונות. שניכם לא רוצים לפגוע זה בזו, וגם הוא לא בך, אלא שהוא החליט שהוא רוצה לחפש כקשר זוגי מישהי אחרת. אני מניח שהוא מודע לפגיעה בך, ולא רוצה לפגוע בך יותר, כך שהוא מנסה לסיים בעדינות. מצד שני, יתכן גם שהוא לא בטוח בכל מאת האחוזים. אלא שהוא היה בטוח מספיק כדי להגיע להחלטה, למרות שהוא יודע על המשמעות שלה. ולכן, גם אם יש סיכוי שהוא יחזור בו בעוד זמן מה, הסיכוי הזה אינו גבוה. כך שאני מציע לך לא להיתלות בזה, כי המחשבה על זה, והתקווה שהוא ישנה את דעתו תפריע לך להמשיך הלאה. המשיכי הלאה בחייך, ועשי חושבים רק אם יהיה שינוי בדעתו, על פי מה שיגיד לך, וגם על פי היכן שתהיי אז. מכיוון שהוא מספיק ברור בדבריו, עדיף כך מאשר להמתין.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נעמה
ומה עם הידידות? לוותר עליה.
11.05.2011 • 13:15

תודה רבה ד"ר חסון על תגובתך.גם אני בתוך תוכי יודעת שהסיכוי שהוא יחזור בו הוא קטן מאוד, על אף חוסר ההחלטיות שמאפיין אותו מאוד. השאלה היא האם זה יהיה נכון לשמר את הידידות? אהבה גדולה ועוצמתית לא הייתה בקשר הזה, היו המון דברים אחרים מדהימים ויפים, לכן אני תוהה האם זה נכון לשמר את החברות הטובה שתמיד הייתה קיימת ביננו?

ד"ר אורן חסון
מי שיכול יכול, ומי שלא יכול לא יכול
11.05.2011 • 22:53

נעמה יקרה,
לא כל בני זוג לשעבר מסוגלים לזה. כל עוד שניכם מסוגלים לשמור על קשר של ידידות, מבלי שזה יגרום לכם למבוכה או להפריע לכם בהתפתחות לקראת קשרים חדשים, אין עם זה בעיה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083