פרידה בשקט: טיפים לגירושין רגועים

תאריך פנייה: 28.08.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יריב
בעיה ללא פתרון
28.08.2010 • 21:25

אני גבר בן 41 נשוי 17 שנה לאשה שלא אוהב יש לנו שני ילדים בני 15 ו12יש לי בת זוג בשמונה שנים האחרונות שאותה אני מאוד אוהב והיא הכל בשבילי( למרות שלפעמים גם איתה קשה לי )אני צריך את האומץ לקום ולעזוב את הבית את הילדים את המסגרתואני מאוד רוצה אבל מאוד פוחד גם ....איך עושים את זה שהפגיעה בכולם תהיה מינימלית ושאנייוכל לחיות באושר ובנחת אני מאוד סובל מהמצב וגם הבת זוג של השמונה שנים

ד"ר אורן חסון
לדבר, ועם הרבה טקט ואורך רוח
30.08.2010 • 01:43

יריב יקר,
הרבה תלוי ביכולת שלך ושל אשתך לנהל דיאלוג. ככל שהפגיעה שהיא תיפגע תהיה קשה יותר, וככל שהיא מגיבה חזק יותר לפגיעה, וככל שאתה נפגע חזק יותר מתגובות חריפות שלה, כך יהיה לכם קשה יותר ל היפרד בשקט. והשקט שבו תיפרדו ישפיע מאד על השקט שבו יקבלו זאת הילדים. ככל שתילחמו פחות דרכם ועליהם, וככל שתמשיכו שניכם לתת להם את תשומת הלב שהם זקוקים לה ויהיו זקוקים לה יותר, וככל שהם יראו שאתם ממשיכים להעריך זה את זו, כך יהיה קל יותר.חשוב על כך היטב, כי אתה הוא זה שמכיר את הנפשות הפועלות. יכול להיות שנכון יותר יהיה ללכת איתה ליעוץ זוגי, ולטפל בזה בעדינות. אם היא תהיה מוכנה לתהליך כזה.ואגיד לך עוד דבר חשוב: מאחר שאתה הוא זה שפוגע בה, בתהליך, ומאחר שחשוב לך שלומם של הילדים, ואולי גם שלומה, יכול מאד להיות שהדרך לעשות זאת, היא לשלם מחיר בויתורים כלכליים. אם תילחם על כל שקל, היא תרגיש נפגעת פעמיים. זכור שברגע שהעניין יעלה, היא תרגיש לא רק פגועה, אלא גם שמגיע לה פיצוי. ואולי במידה של צדק. ראה זאת כמחיר של יציאה שקטה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083