פרידה בלי סיבה: מה באמת מסתתר?
גלי
מה דעתך?
⌄
בן זוגי לשעבר נפרד ממני בטענה כי נהיה לו לא טוב בקשר. בלי סיבה ובטח שלא בגללי. נשארה משיכה גדולה מאוד ואהבה גם. ניסה שנישמור עוד על קשר קצת של ידידים ובהתחלה ניסיתי אך הבנתי שזה רק עושה לי רע אז ביקשתי שננתק קשר ע"מ שאוכל לעבור הלאה. אנחנו כבר חודש וחצי לא מדברים בכלל. באחת השיחות לפני שביקשתי שנתנתק הוא אמר לי שהוא מתגעגע. שהוא אוהב אותי. שהוא עדיין נמשך אליי. שאני לא יוצאת לו מהראש.. אך משפט אחרי זה הוסיף כי הוא איננו רוצה להשלות אותי וכי לא נחזור להיות יחד. שהוא שלם עם ההחלטה. ממש הרמה להנחתה מצידו. לקחתי את כל הצהרות האהבה בע"מ מן הסתם כי אם זה היה נכון הוא היה איתי אני מניחה. כמו כן, יצאתי גם עם אחרים (רק לדייטים בלי נשיקות בלי כלום ואפילו נהניתי).. ובכל זאת אני מתגעגעת אליו ולא מצליחה להבין עדיין, למה זה נגמר. האם את חושבת שעליי לנסות ליצור קשר עוד חודש/חודשיים במידה וזה עדיין יפריע לי ע"מ להבין למה זה נגמר? הבעיה היא שכששאלתי- הוא אמר שאין לו תשובות :( תשובות שאני זקוקה להן :( אני מניחה שהבעיה היא בו ולא בי- כי באמת (ואני לא נוטה לפרגן לעצמי) הייתי בת הזוג המושלמת. כן. גם בשבילו. כולם ראו את זה חוץ ממנו. :-\ החברים שלו גם לא הבינו מה עובר עליו אבל הוא החליט לסים את זה וכבר למעלה מחודש שלא שמעתי ממנו. אולי הוא באמת לא מתגעגע ולא אוהב יותר? כי אחרת הוא לא היה מצליח שלא לדבר איתי ככ הרבה זמן :( אני מצליחה רק כי אני לא רוצה להרגיש נואשת ופטתית בניסיון לדבר איתו. כי הוא זה שנפרד ממני ולא להיפך. האם יהיה כדאי לנסות לברר בעתיד? האם אני עלולה להיפגע מהתשובה? האם יש סיכוי לחזרה? איך נשמע לך? היינו שנה וחצי יחד אני בת 24 הוא בן 26. הסתדרנו מאוד טוב ולא היו חילוקי דעות יוצאי דופן. פשוט הרגיש פתאום שלא מסתדר לו. ואני יודעת שהוא לקח את הפרידה הזו מאוד קשה. זה ככ מוזר לי לחשוב שהוא התלבט לגביי כי במהלך כל הקשר הוא הראה אחרת. לנסות לדבר איתו או שזה גמור?
ד"ר אורן חסון
כשאין סיבה, או כשאת לא יודעת אותה?
⌄
גלי יקרה,
כתבת שנפרד ממך "בלי סיבה". אין דבר כזה. יש סיבות. לו, יש סיבות. אלא שהוא לא מספר לך עליהן. ומאז, הוא נותן לך מסרים כפולים: א. אני מתגעגע, ב. אני לא רוצה שנחזור להיות ביחד.הקשיבי למסר ב', כי הוא המעשי שבשניים. כי הוא המסר הברור והחד משמעי באשר לעתידכם המשותף. הראשון יכול לנבוע מכך שהוא רוצה להרגיש טוב עם עצמו, ולא לפגוע בך, או משום שהוא רוצה לשמור אותך "על כל מקרה", או משום שהוא רוצה לשמור על תדמית חיובית שלך בעיני עצמך. בדרך כלל אלו הן הסיבות לכך שבן זוג לא מספר מהן הסיבות שלו לפרידה. אפשרות נוספת יכולה להיות המחשבות שלו באשר לקשרים אחרים, בין אם הוא רוצה להתנסות עוד, ולא מרגיש שהקשר איתך חשוב יותר מהצורך הזה שלו, ובין אם הוא מרגיש משהו כלפי מישהי אחרת, והיה רוצה לבחון זאת. כל מה שכתבתי כאן, בפיסקה השניה, שייך לאותה קופסה שחורה שאת לא יודעת עליה דבר, וחלקה אמיתי וחלקה לא. לכן היא נקראת קופסה שחורה – כי את לא יודעת מה בדיוק יש שם. לכן, הקשיבי למסר ב'. הסיכוי שהוא אינו אומר אמת במסר ב' הוא הרבה יותר קטן מאשר בכל דבר אחר שהוא אומר או עושה.