פרידה או לא פרידה? סימנים ומחשבות
דידי
פרידה לחול
⌄
היי אני וחבר שלי ביחד שנה והוא טס השבוע לעבוד בחול ואחר כך לטייל משהו כמו שנה...
אנחנו נפרדים
אני לא יודעת איך להתמודד עם זה מה עושים?
ד"ר אורן חסון
זו פרידה או לא פרידה?
⌄
דידי יקרה,
אם לא תכננתם פגישות באמצע, כך שאת תצטרפי אליו בחלקים משמעותיים של הזמן, יצרתם פרידה מבלי להכריז עליה כפרידה פורמלית. את מי זה ישרת יותר? את מי שנוסע או את מי שנשאר? מי יצטרך יותר להיות מחוייב בכל קשר חברתי שהוא יוצר או שהוא נשמר בפניו, מי שיוצא ויפגוש אנשים אנונימיים לגמרי, או מי שנשאר כאן, ויישאר עם אותם חברים, ועם אותה חברה גם זו תוכל קצת להתרחב יותר? - אני חושב שאת יודעת את התשובה. את נשארת כאן באי ודאות שבעוד שנה תחזרו לאותו מקום בו הייתם, כזוג, גם אם תמשיכו בהתכתבויות ובתקשורת סקייפ. זה לא אותו הדבר. לא יהיה ביניכם איזון, בתקופה הזו, במידת המחוייבות שלכם זה לזה. כך שאת לוקחת סיכון רב יותר בהישארות הפורמלית שלכם ביחד, וזו אולי אחת הסיבות שאת מרגישה רע עם זה.ואולי כן הגדרתם זאת פורמלית כפרידה (עם או בלי "נראה מה יקרה כשאחזור/כשתחזור), ואת מתקשה להתמודד עם הפרידה כי את יודעת שכמעט בודאות זו פרידה סופית. ואכן, לא קל להתמודד עם זה. אחת הדרכים היא להעביר את המחשבות לעולם אחר, לכיוון אחר, ולא להישאר באותו המקום כאשר המחשבות והגעגועים מדכאים אותך. לעשות דברים שיסיחו את דעתך, כמו עניינים חברתיים ועוד, ואם את פתוחה לקשרים אחרים, תני לעצמך קודם זמן להחלים, לפנות עצמך רגשית, ותתחילי לראות בני זוג בהדרגה. בהתחלה רק כדי לתרגל את עצם הבילוי עם גבר אחר, ואחר-כך כדי לפנות את עצמך רגשית לקשר חדש.
דידי
זו פרידה או לא פרידה?
⌄
הפרידה היא סופית... זה לא שדיברנו על זה אבל זה ידוע לשנינו.
אני שוקלת לעבור לכמה חודשים לקנדה לאח שלי כדי להתרחק ולנקות את הראש?
זה יהיה לטובה או שאי אפשר לברוח מזה?
ד"ר אורן חסון
הסחות דעת, ותכנון מחדש
⌄
דידי יקרה,
אם כך, כנראה שאת צריכה הסחות דעת. אני לא יודע איך תיראה השהות שלך של כמה חודשים בקנדה - האם תרגישי יותר מדי זמן לבד, או אם תצליחי למצוא לעצמך עשייה/עבודה/בילויים/עיסוקים ומספיק חיבוקים משפחתיים כדי להסיח את דעתך מהפרידה וכדי להתחיל ולחשוב ולתכנן עצמך הלאה (כל אחד מהם מספיק, ושניהם גם יחד, עדיף). בכך בעצם תלוי אם זה יהיה לך טוב או לא. אולי כדאי שתעשי זאת לזמן מה, אבל תתכנני לך אלטרנטיבות למקרה שתרגישי לבד מדי, כי להרגיש לבד זו דרך גרועה להיפרד.