פרידה או ייעוץ זוגי?
מישהו..
טיפול זוגי או גירושין?
⌄
היי.אנו זוג צעיר מעל 30 נשואים מעל כשנתיים עם תינוק בן חצי שנה.לצערי השקפת העולם שלנו ממש מנוגדת ונוצר בינינו מצב של "תוהו ובוהו".יש לנו ימים שלמים ללא שיחה כשרק התינוק גורם לנו "לדבר" בצורה יבשה.בעיניי יש מספר "בסיסים" לבעייה בינינו:1. אשתי גדלה בבית שהיה מאוד מבוסס ומפנק עם אב "שקט" בבית ואמא מאוד דומיננטית (או שתלטנית) שהייתה ועדיין "המנוע" בבית.היה לה כל אשר רצתה עד גיל די מתקדם כולל כיסוי חובות רכב ובזבוזים ללא "דאגות" לעתיד וחסכון כלשהו.כיום (כבר שנתיים) אנו זוג עם משכורות ממוצעות כאשר אשתי לא מוכנה לקצץ בהוצאות הפרטיות שלה ע"מ שנוכל לחסוך או לחשוב על קניית דירה.ניסיתי הכל כולל פתיחת הנושא בפני הוריה ואף שהם הסכימו איתי היא התריסה בהם שככה הם הרגילו אותה והיא לא מוותרת.כיום היא משלמת חצי מהוצאות הדירה וכל היתר - שלה..אני בחור די מחושב שגדל די בעצמאות וגם חסכתי מעט עבור רעיון קניית הדירה הרבה בטרם הכרנו.בעניין הכלכלי אני מבין שהתהום תמיד תהיה פעורה ואין לי רצון "לאכוף" כמו שוטר את משנתי על אשתי.2. בפן האישי והאינטימי יש לנו בעיה נוספת.לאשתי יש סוג של "פחד במה" מכל מה שקשור לחברים אירוח והתארחות.זה מתבטא בכך שכיום יש לה קשר רק עם חברה אחת שלא מגיעה אלינו לבית כלל.אני נוטה לארח ואוהב את זה כמו גם לבשל לחברים או בכלל (אני מבשל בבית).אשתי לא מסתירה את מורת רוחה מ "כמות הביקורים" ולא משתתפת כל כך בהכנות או בארוח עצמו שתדירותו אינה חריגה בעיניי (חבר או אח עד פעם בשבוע).הגענו לריבים מאוד קשים וגיליתי להפתעתי שהבחורה הביישנית והשקטה יודעת לצעוק(חזק) ואף לעיתים רחוקות להרים ידיים.שנינו סובלים מאוד ולא מעוניינים להמשיך לחיות כך אך עקשנים מאוד מי מתוך אמונה בדרכו או מהרגליו.כיום אני עומד בפני ההחלטה האם להתגרש נוכח המרחק והתהום הפעורה בינינו או לפנות לטיפול זוגי כניסיון אחרון לםפני פרידה למרות שלי אישית אין אמונה בהצלחת התהליך.מה דעתך? (מצטער על אורך ההודעה..)
ד"ר אורן חסון
מה שקודם ומה שאחר-כך
⌄
מישהו יקר,
דעתי בעניין זה היא כפי שבדרך כלל דעתי בעניין זה: כאשר השאלה היא אם להפרד או ללכת ליעוץ קודם, שווה קודם ללכת ליעוץ, אלא אם כן אחד מכם יודע בודאות שמה שלא יהיה הוא או היא רוצים לעזוב. יעוץ זוגי יכול לעזור. ואם הוא לא יועיל לחבר אתכם יחדיו, הוא יעזור לכם להיות בטוחים שעשיתם את מה שצריך לפני פרידה, ולהיות יותר שלמים עם התהליך. ואולי גם לעשות את הפרידה נכון יותר – אחרי הכל יש ביניכם גם ילד. וכל זה יכול וצריך להיות מאד חשוב לשניכם, להמשך.