סיכוי, עם לא מעט סיכונים
galit
זוגיות בסימן שאלה
⌄
אני יוצאת עם גבר מקסים כשנה, ובהריון לא מתוכנן כ 4 חודשים. אהבה גדולה היתה במערכת יחסים זו רק מצידי, לבן זוגי היה יותר "נוח" איתי - אני מתאימה לו מהרבה בחינות ולמעשה אני כל מה שהוא רוצה על הנייר. עם הכניסה להריון החלטנו, אחרי התייעצות עם מטפל, להשאיר את העובר וכרגע אנחנו עוברים לגור יחד ללא נישואים.אני מחפשת את האהבה והקרבה - לו קצת יותר קשה. הוא מעוניין לנסות להתקרב על ידי המגורים יחד.הוא מבוגר ממני ב 15 שנה ועד כה היה במערכות יחסים בהן תמיד יש לו קושי בהתחברות לבת הזוג. יש לי הרבה להפסיד כיוון שאני היא זו ה"מוותרת" על קריירה, משפחה, חברים ועוד הרבה דברים במעבר. מצד שני יש לי הרבה להרוויח - משפחה לתינוק שלי. שאלתי: האם יש סיכוי עם אדם שכמותו- משכיל, נחמד, איש טוב איתו היחסים בנינו זורמים, אבל עם קשיים עצומים בחיבור ובבניית משפחה? האם טיפול זוגי יכול לעזור לנו לטווח הארוך ליצור חיי משפחה טובים ויציבים, או שלמערכת ללא התלהבות של התחלה אין סיכוי מראש?
ד"ר אורן חסון
סיכוי, עם לא מעט סיכונים
⌄
גלית יקרה,
הנישואים שלכם תלויים, אולי יותר מכל, ביציבות הנפשית שלו. אמנם אין לו נסיון במערכת יחסים זוגית משמעותית, אבל מצד שני, אם אין לו התאהבויות גדולות, אז גם האפשרות של פיתויים גדולים מחוץ לנישואים היא לא גדולה במיוחד. ועוד בצד החיובי – את אולי ההזדמנות היחידה שלו להגיע ל"נורמליות", כלומר, למשפחה. אבל מצד שני, יכול להיות שיהיה לו קשה עם המחוייבות היומיומית גם לך וגם לצאצא שלכם, כי זה חדש לו. זה החלק שלו, והשאלה כמה זמן הוא יצליח להחזיק מעמד מבלי למרוד.מצד שני, הצרכים שלך גם כן לא ימומשו, וגם התסכול שלך יילך ויגדל. וככל שהתסכול שלך יגדל, כך גם יגדל הסיכוי שאת תוציאי משהו מזה עליו, ושהוא לא יעמוד בזה. כך שתביני שגם אם יש סיכוי, יש לא מעט סיכונים.