טיפול זוגי: מתי ללכת לבד?

תאריך פנייה: 13.12.2006 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
הדר
איך אני ממשיכה הלאה..?
13.12.2006 • 18:56

שלום
לד"ר חסוןאני יתחיל מהתחלה, לפני מ'ס שנים הכרתי בחור מדהים היינו חברים כשנהאמא שלו התגרשה 3 פעמים ויש לו רק אח אחד חורג הוא בקשר רופף עם אבא שלוכשהיינו ביחד עם הזמן גיליתי שהוא מתנהג נורא מוזר ,הכוונה היא שהיו ימים שהואלא היה מפסיק להתקשר אלי והיו ימים שלא הייתי שומעת ממנו בכלל, בהתחלהלא ייחסתי לזה חשיבות הייתי בטוחה שזה יעבור לו אבל בהמשך היו לו התפרצויותזעם בלי כל סיבה בנוסף לכל זה הוא מאוד סגור שומר כל מה שהוא מרגיש בלב,באחד הימים הוא סיפר לי על הילדות שלו ורק אז התחלתי לקשר את כל הדברים ביחד,הקשר היה צולע לא היינו מדברים עלינו על המצב בינינו, ניסיתי לדובב אותו ללאהצלחה, הסיבות שנשארתי בקשר הזה הראשונה בגלל שאהבתי אותו והשנייהשריחמתי עליו רציתי לעזור לו כמובן שלא הצלחתי להיפך רק נפגעתי מכל זהבאחד הימים הוא רב איתי בגלל סיבה שטותית שלא עניתי לו לטלפון הואצעק עלי ודיבר בצורה מאוד לא יפה, אני צעקתי עליו בחזרה זאת פעם ראשונהשהרמתי עליו את הקול הוא כנראה מאוד נרתע ממני ניתק לי את הטלפון וככה זהנגמר הוא עזב אותי מבלי להגיד מילה לא ענה לי לטלפונים התעלם ממניהייתי בדיכאון מוחלט לא תיפקדתי לאחר כחודשיים הוא התקשר ביקש סליחהאפילו בכה כמובן שסלחתי לו, מאז ועד היום עברו כמעט 6 שנים אנחנו באותו גיל26לא חזרנו להיות ביחד נשארנו ידידים אני עדיין אוהבת אותו אני לא יכולה להמשיךבחיים שלי עם גבר אחר כל עוד אני והוא בקשר דיברתי איתו ביקשתי שננתק את הקשר הזה גם ככה הוא לא מוביל לשום מקום הוא לא הסכים בשום אופן, אנחנו עדיין בקשרהוא לא יכול להתנתק ממני ורק אני נפגעת מכל הסיפור הזה גם כי אני אוהבת אותו ולא איתו וגם כי אני לא יכולה להיות עם גבר אחר אין ספק שיש לו משקעים מהילדות שמשפיעות עליו בזוגיות .. אני מצטערת על האורך של השאלהד"ר מה עלי לעשות??ללכת לטיפול הוא לא ילך(הוא לא מודה במצב שלו) אני לאיודעת איך להתנהג עם בן אדם כזה?? מה הסיבה שהוא מתנהג ככה.?? האם הוא יכול לשנות את דפוסי ההתנהגות שלו או שכבר מאוחר מדי?איך אני ממשיכה הלאה לזוגיות ולקשר "בריא" יותר ??תודה רבה לך מקרב לב

ד"ר אורן חסון
ליצור השלמה עם פרידה
15.12.2006 • 14:38

הדר יקרה,
הוא צודק. אם חשוב לך ללכת לטיפול (ועושה רושם שבאמת חשוב שתלכי לטיפול), למה את צריכה לגרור אותו לזה? ובעיקר, כאשר מטרת הטיפול היא להתנתק ממנו! אז הניחי לו, ולכי לטיפול לבדך. עשית אבחנה נכונה: את צריכה להתנתק ממנו ומהקשר איתו. אבל את לא מסוגלת לעשות את זה לבדך, ובעיקר כאשר הוא לא בדיוק מאפשר לך, ולכן את צריכה עזרה. את מפילה עליו את העובדה שאת לא בקשר עם גבר אחר, אז לפחות תפסיקי להפיל גם את זה עליו. זוהי האחריות הבלעדית שלך. לפחות בזה תתחילי ליצור הפרדה ביניכם.אני מודע לכך שבהליכה לטיפול לבד, את יוצרת איזו שהיא השלמה עם כך שאת נפרדת ממנו, ושלכן זה קשה לך. ואולי לכן בדיוק חשוב שתעשי את זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
הדר
כנראה לא הסברתי את עצמי נכון
16.12.2006 • 21:40

שבוע טוב ד"רכנראה לא הסברתי את עצמי נכון, הבעיה שיש לי איתו היא בגלל מה שהואעבר בילדות שההורים שלו נפרדו זה משפיע עליו בזוגיות, רציתי שהוא ילךלטיפול בשבילו שזה יעזור לו להתגבר על כל המחסומים שיש לו ,לפני שאנימתנתקת ממנו השאלה שלי היא איך אני יכולה להתמודד עם גבר כזה שעבר טראומהבגלל הגירושים של ההורים שלו?.אני יודעת שהוא היה רוצה שנחזור להיות ביחדאבל כנראה בגלל שבפעם הראשונה זה לא הצליח בינינו אולי הוא חוששאני לא מבינה אותו , מרוב שאני מרחמת עליו אני מדברת איתו ברכות ותמידמתחשבת בו, מקשיבה לו המון, מעודדת אותו חשבתי שזה יעזור לקדם אתהקשר ולגרום לו לתחושת ביטחון איתי חבל שזה עשה את הפעולה ההפוכהאני לא יודעת מה לעשות?. אני רוצה להיות איתו אבל הוא חושב שאם ההורים שלו לאהצליחו להיות ביחד זה גם יקרה לנו ד"ר השאלה שלי כזאת אתה חושב שהואיכול להשתנות?.? שאנחנו יכולים להצליח להיות ביחד?? אולי אני לא בסדר שאנייותר מדי מתחשבת בו ?? מקווה שתבין אותי

ד"ר אורן חסון
מלכודת דביקה מאד
19.12.2006 • 01:34

הדר יקרה,
אני לא בטוח שלא הסברת עצמך נכון. אולי דווקא אני לא הסברתי עצמי נכון. הסברת שהוא מזלזל בך, מתרחק ואחר-כך, הרבה אחר-כך, מתחרט, והבנתי שזה לא טוב לך. אבל עכשיו את גם מוסיפה שלדעתו הבעיה היא באורח החיים של הוריו. האמת? זה נשמע לי במידה רבה תרוץ שהוא מספר לך מראש, מדוע אין לך מה לצפות ליותר מדי ממנו, כי זה מה שהוא, ולכן, שלא תבואי אליו בטענות כשהוא יילך ממך שוב, וגם לא כשהוא יתחרט על זה חודש או שלושה חודשים מאוחר יותר. במלים אחרות, הוא מכין לך מלכודת דביקה מאד, ואת כבר לכודה בה, כי את גם אוהבת אותו וגם מרחמת עליו. זה לא מספיק כדי ליצור קשר טוב. מספיק דבר אחד שיהיה לא טוב בקשר, כדי שתהיי אומללה בו. יכול להיות שהוא יכול להשתנות, אני לא בטוח שהוא יכול להשתנות איתך. ולכן, או שתלכי איתו ליעוץ זוגי, או שתלכי לבד לטיפול כדי לקבל פרספקטיבה מתאימה, כי נראה לי שאת עלולה להיות בצרות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
הדר
תודה לך ד"ר אתה גדול !!!!
21.12.2006 • 09:23

(הודעה ללא תוכן)