פרטיות בקשר: איך להבין את בן הזוג

תאריך פנייה: 22.11.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לי
בן זוג מבלבל
22.11.2011 • 00:41

ד"ר חסון שלום,
אני בת 43 ובן זוגי בן 51. עבר שניינו מדובר בפרק ב לאחר מספר שנות גרושין. ביתי בת 7 ולו שני ילדים בוגרים. אנחנו ביחד חצי שנה. הוא אדם נהדר , מפרגן, טוב לשוחח איתו. סקס מצויין. הוא מכיר את ביתי והכרתי לו את כל משפחתי, לבקשתו. הוא לעומת זאת לא הכיר לי את ילדיו, ואף אינו עונה לי לטלפון בנוכחותם, שלא לדבר על להתקשר אלי בעצמו. כמו כן הוא עסןק מאוד בעבודתו בחיי חברה ובמפגשים עם ילדיו, ואני מרגישה שזמן מועט מוקצב לי , ואפילו שיחות טלפון קצרות אינו יכול או אינו רוצה לנהל איתי בזמן שעסוק בעיסוקיו הנ,ל. לפעמים עד שעות הלילה המאוחרות. בנוסף איננו נפגשים כמעט לבלויים מחוץ לבית. כשהצעתי לו לנסוע לסופש בחול ענה שהוא לחןץ בכסף, למרות שכבר שמתכנן כ5 נסיעות השנה להוריו, למפגש מחזור בארצות הברית , לעיניני עבודה ולבלוי עם חבריו. הוא לא מזמן שהה חודש בארהב עם בנו. כאשר אני מדברת אית על כך הוא מתעקש לטעון שהוא כן מעוניין בקשר רציני איתי, אוהב אותי, מעוניין לחוות איתי דברים,רוצה לחיות איתי את חייו, ולשלב אותי בחייו. הוא לא מבין על מה אני מתוסכלת. אני מאמינה לו. אך בשטח העובדות אחרות. אני אוהבת אותו. כיצד לנהוג .תודה. אני מעריכה מאוד את תשובותיך

ד"ר אורן חסון
כניסה אל חדרי החושך שלו
23.11.2011 • 15:31

לי יקרה,
את צודקת. כל עוד הוא שומר על הפרטיות שלו, את גם לא יכולה להיות לגמרי בטוחה, לא בו ולא בכוונותיו. מצד שני, יתכן שאין לו כוונות רעות (חופש לבגוד, למשל), אלא שהוא מגן על ילדיו, אולי, עד שיהיה בטוח בקשר ביניכם (מה שנותן לך גם מידע – שהוא עוד לא לגמרי בטוח), או על עצמו מפני ביקורת או מה שהוא רואה כשליטה - אולי תוצאה של כוויות מיחסים קודמים. יתכן שהוא עושה זאת יותר מדי, למרות שהוא כבר די בטוח. תצטרכי לדבר איתו יותר, כדי להבין לא אם הוא אוהב אותך, אלא מדוע הוא מתגונן. נסי לדבר איתו באופן הזה – כלומר, לא להביע התמרמרות או חוסר ביטחון בכוונותיו, אלא להפך. להגיד שאת כן בטוחה בו, ולנסות להבין מדוע חשוב לו כל כך לשמור על הפרטיות שלו ושלהם. ותוך שיחה שיש בה הבנות, וכשהוא יבין שאת מבינה אותו, יתכן שגם יירגע, ויאפשר לך כניסה אל חדרי החושך שלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083