פערים דתיים בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 05.09.2015 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אדם
אהבה בין חילוני לדתייה.
05.09.2015 • 17:00

אני חילוני מבית דתי שמקיים זוגיות של למעלה משנה עם דתייה. לאחרונה הצעתי לה נישואים ואנחנו עתידים להתחתן.
לאחר מכן צצו לנו פתאום כל מיני שאלות כמו חינוך ילדים, בתי ספר, לגור רק בבנין עם מעלית שבת, טיולים לחול ועוד בהם יש לנו פער בתפיסה.
מעבר לכך אנחנו מאוד מתאימים ומאוד מאוהבים. היא מכבדת את זה שאני משתמש בטלפון, במחשב וכו, ואני לא שם שירים בקולי קולות, גם הסקס מעולה.
בעקבות הפערים התחילולחדיר לליבי חששות שמא אנחנו עושים צעד נכון, קראתי הרבה באינטרנט וכולם ממליצים לברוח כל עוד נפשנו בנו וזה מאוד מעציב רותי. אשמח לדעה.

אדם
עוד משהו לציין
05.09.2015 • 21:09

אני מפחד לאבד אותה בגלל הדת, יש בה ככ הרבה תכונות שאני אוהב, שאני לא יודע אם אוכל למצוא באישה אחרת. אבל עדיין, אני בתור ילד היה קשה לי מאוד לשבת ביום שבת בבית בזמן שכל חברי לכיתה היו בים, ואני לא אעשה את זה לילדיי וכמו כן אני מפחד שהפער הזה. שעכשיו נראה עוד סביל, ילך ויתעצם עם השנים. בקיצור אני קצת אובד עצות. כמובן, לבטל עכשיו את החתונה זה צעד שלא אסלח לעצמי כל חיי, על ששברתי לה את הלב החם והאוהב שלה.

ד"ר אורן חסון
חשוב מי אתה
06.09.2015 • 14:08

אדם יקר,
לפי מכתבך, עושה רושם שכבר החלטת שכן להיות ביחד, אבל רק עוד לא החלטת להפסיק לפחד.כאשר קיימים פערים כלשהם בין בני הזוג, ופער של דת הוא אחד מהפערים האפשריים והקיימים בזוגות רבים שכן מצליחים לחיות בדו קיום ובשלום ובאהבה, זה אכן יותר קשה, אבל זה לא אומר שזה לא אפשרי. אני מכיר זוגות שחיים נפלא את כל חייהם עם פערים שכאלה, ובהיותם מתירנים מספיק וסובלניים מספיק, זה עובד להם, והם מצליחים לוותר במקומות הנכונים ולחיות היטב עם זה, כי יש דברים אחרים בזוגיות שלהם שעובד להם טוב יותר מזוגות אחרים שאצלם אין פערים בדת, אבל יש פערים או אי התאמות אחרות.לאחר שאמרתי את כל זה, אני רוצה לומר שאני מתרשם שאתה מושפע מאד מאחרים ומניח להם להעצים את החרדה שלך. אם זה יתמיד, ותמיד תהיה מושפע מהסביבה, אז אולי אתה צודק כי תמיד תישאר מפקפק, ואז באמת כדאי לוותר. חשוב על זה, וחשוב מי אתה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אדם
תודה רבה, עזרת לי
06.09.2015 • 16:09

תודה רבה לךאני מאוד מסכים עם דבריך